Facebook Pixel Διηγώντας τα …να κλαις
| 2011-05-21 16:36:00

Διηγώντας τα …να κλαις

Διηγώντας τα …να κλαις

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε το πολυμετοχικό σχήμα και ο κόσμος του Παναθηναϊκού ονευρευόταν. Τότε όλοι πίστεψαν σε αυτή την εκτόξευση.

Το ντάμπλ του 2010 και η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ιντερ) το 2009 και επίσης η πρόκριση στους «16» του Europa League με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Ρόμα έφεραν το χαμόγελο και πάλι στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού, που επέστρεψε δυναμικά στο γήπεδο με ρεκόρ στα διαρκείας.

Εδώ πάει το «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...». Οχι διότι οι πολυμετοχικοί δεν έχουν χρήματα να βάλουν, αλλά διότι δεν θέλουν να βάλουν, όσο είναι όλοι μαζί στο σχήμα. Με την έννοια αυτή τρία χρόνια μετά τις εξαγγελίες του Τζίγκερ το πολυμετοχικό σχήμα μάς τελείωσε και πλέον η αγωνία του κόσμου για την επόμενη μέρα έχει φτάσει στο κατακόρυφο.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα όσα είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στη συνέντευξη Τύπου στις 21 Μαΐου 2008:

«Το νέο Δ.Σ. θα είναι 20μελές, στο οποίο θα συμμετάσχουν αναλογικά εκπρόσωποι όλων των μετόχων. Θα υπάρχει μία τετραμελής εκτελεστική και μία τριμελής ελεγκτική επιτροπή. Η θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου ουσιαστικά καταργεί αυτή του τεχνικού διευθυντή».

Ο Τζίγκερ καλωσόρισε την κίνηση του Παύλου Γιαννακόπουλου για τα 10 εκατ. ευρώ, περιέγραψε έναν δημοκρατικό και λειτουργικό Παναθηναϊκό και μίλησε και για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Εφόσον βρεθεί λύση, θα προχωρήσουμε. Δεν είναι αντιδεοντολογικό ότι μιλάμε μαζί του».

Ο Τζίγκερ μίλησε ακόμα:

Για το ποια θα είναι η στελέχωση του Δ.Σ.: «Τα 10 μέλη θα τα ορίζει η οικογένειά μου. Ενα μέλος ο Ερασιτέχνης βάσει νόμου και τα υπόλοιπα εννιά ανάλογα με τα ποσοστά. Θα υπάρχει συνολική επανεκλογή του Δ.Σ. Κάποιοι από το υπάρχον ίσως παραμείνουν, αλλά δεν θέλω να πω ονόματα».

Για το πώς ονειρεύεται τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό: «Θα πρέπει να τον ονειρευόμαστε με νέο γήπεδο. Εφόσον υπάρχει γήπεδο, θα αλλάξει διάσταση ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός χρειάζεται ανθρώπους που θα τον στηρίζουν όχι μόνο χρηματικά, αλλά που θα είναι δίπλα του και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Που θα ενώσουν τον απλό κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, για διάφορους λόγους που δεν είναι της στιγμής, δεν ήταν κοντά στην ομάδα του. Ενας σωστός πολυμετοχικός Παναθηναϊκός μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο και να τον φέρει κοντά του».

Για το αν υπάρχει πλάνο ευρωπαϊκής κυριαρχίας: «Πλάνο ευρωπαϊκής κυριαρχίας δεν μπορώ να κάνω τώρα. Για να ξεχωρίσεις στην Ευρώπη πρέπει να έχεις λυμένο το θέμα του γηπέδου και ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα. Χρειάζεται δυνατή διοίκηση και κεφαλαιακή βάση για να αγοράζεις παίκτες. Χρειάζεται χρόνος. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Πόρτο, που πάει πολύ καλά στην Ευρώπη και έχει ένα μοντέλο ποδοσφαιρικής διαχείρισης που θα μου άρεσε να έχουμε και στον Παναθηναϊκό».

Για το θέμα του γηπέδου, αν έχει βγει η οικοδομική άδεια: «Το γήπεδο προχωράει, κάπως αργά, αλλά τουλάχιστον προχωράει. Δεν έχουμε κολλήσει».

Από τα 63 εκατ. ευρώ στις… 260,000 ευρώ

Στο ταμείο είναι μέχρι σήμερα τα 260.000 ευρώ του Αδαμάντιου Πολέμη και είναι πιθανό μέχρι τις 17 Ιουνίου να μην υπάρχουν ούτε αυτά και να μην μπει ευρώ στην ΑΜΚ. Τότε το καλοκαίρι του 2008 είχαν μπει συνολικά 63 εκατ. ευρώ με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να βάζει το μεγαλύτερο ποσοστό (20 εκατ. ευρώ) και να ακολουθούν οι Γιαννακόπουλος, Πατέρας, Ζολώτας, Ξυλάς, Νίκας, Πολέμης, ενώ κάποια χρήματα έβαλαν κάποιοι μικρομέτοχοι.

Ο Τζίγκερ στην τότε συνέντευξη Τύπου έδωσε μεγάλη σημασία στην ενότητα που θα πρέπει να υπάρχει στις τάξεις των οπαδών, τους οποίους περίμενε να επιστρέψουν στο γήπεδο. Αποκάλυψε ότι το ελάχιστο ποσό εγγραφής στο νέο πολυμετοχικό σχήμα θα είναι 10.080 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1.200 μετοχές, και διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, παρά το μεταβατικό διοικητικό στάδιο που υπάρχει.

Πραγματικά φθάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο. Από τα 63 εκατ. ευρώ στις 260.000 ευρώ. Κανείς δεν το περίμενε και ούτε φανταζόταν ότι τρία χρόνια μετά θα υπήρχε τέτοια απροθυμία να βάλουν χρήματα οι μέτοχοι με αποτέλεσμα η μόνη λύση να φαντάζει η πώληση παικτών, ώστε με τα χρήματα που θα πάρουν οι «πράσινοι» να κινηθούν στις μεταγραφές.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags