Facebook Pixel ΠΑΟΚ και στην κόλαση
| 2011-05-22 12:13:00

ΠΑΟΚ και στην κόλαση

ΠΑΟΚ και στην κόλαση

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδιστής Διονύσης Μακρής δεν είναι από τους δήθεν οπαδούς που λένε “ΠΑΟΚ” για να διαφημίζονται.

Υπάρχει αμφιβολία για το πόσο ΠΑΟΚτσής είναι ο Διονύσης Μακρής; Δεν νομίζουμε. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής έχει ξεροσταλιάσει άσημος για ...ένα εισιτήριο όπως λέει γνωστό σύνθημα, έχει πάει να τραγουδήσει με σαράντα πυρετό ύστερα από ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά ποτέ δεν έκοψε τους δεσμούς με τον ΠΑΟΚ. Απολαύστε τον σε μία συνέντευξη έξω από τα δόντια με πολλές αλήθειες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Τι σημαίνει ΠΑΟΚ για τον Διονύση Μακρή;

"O ΠΑΟΚ είναι ιδέα, πάθος, συγκίνηση, ξεριζωμός, άγχος, αρρώστια, προσφυγιά και χαρμ ολύπη του ασπρόμαυρου".

Είσαι γέννημα θρέμμα Τουμπιώτης. Έπαιξε αυτό ρόλο στην ομάδα που αποφάσισες να υποστηρίζεις;

"Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Πιστεύω κάθε άνθρωπος που θα μεγάλωνε σε αυτή την περιοχή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη ομάδα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μωρό άκουγα από το σπίτι μου τις ιαχές του λαού του ΠΑΟΚ, συνθήματα, πανηγύρια. Αργότερα πήγαινα με τον πατέρα μου στο γήπεδο και κάποια στιγμή ξεκίνησα οργανωμένα πλέον να πηγαίνω στη θύρα 4, εκδρομές κλπ".

Έχεις μπει στον πειρασμό να αγοράσεις εισιτήριο στη "μαύρη αγορά" για να δεις την ομάδα, άσημος ακόμη;

"Έχω κάνει πολλά...Και δεν θεωρώ ότι τα έκανα γιατί τότε ήμουν "άσημος". Τώρα που είμαι αναγνωρίσιμος ηρέμησα. Θεωρώ ότι τα έκανα γιατί ήμουν μικρός για αυτό και τώρα δικαιολογώ κάποιες ακραίες καταστάσεις από παιδιά μικρά σε ηλικία σε ένα σημείο. Δηλαδή και ντου έκανα για να μπω σε πολλές εκδρομές και σε φασαρίες είχα μπλέξει και άλλα πολλά... Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι όλες αυτές οι ενέργειες ήταν καθαρά θέμα ηλικίας και εποχής. Τότε ήταν στα μόδα τα παπάκια, οι σούζες και τα σούτια και σήμερα το διαδίκτυο που είστε εσείς, το facebook και το twitter. Έχει μαλακώσει ο κόσμος. Έχουμε περάσει σε μία πλασματική εποχή και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να μπω σε διαδικασία σύγκρισης".

Ήταν η ζωή του ΠΑΟΚ κόλαση... πριν τον Ζαγοράκη και έγινε απόλαυση... με αυτόν στο τιμόνι όπως αναφέρει γνωστό άσμα σου;

"Ποτέ μου δεν είδα ως "κόλαση" τον ΠΑΟΚ. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ο ΠΑΟΚ για μένα ήταν παράδεισος και θα εξακολουθεί να είναι απόλαυση και ιδέα και μετά θάνατον! Προβλήματα πάντα υπήρχαν με τα πρόσωπα όπως και σε όλες τις ομάδες παγκοσμίως. Κανένας ΠΑΟΚτσής όμως δεν αγαπάει πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚτσής αγαπάει τον Δικέφαλο Αετό και αυτά που εκφράζει. Όποιος προδώσει τα ιδανικά, η ιστορία μας έχει δείξει αργά ή γρήγορα φεύγει... και όχι περπατώντας! Τώρα για τον Ζαγοράκη έχω να πω, πως από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι αυτού του τεράστιου καραβιού που λέγεται ΠΑΟΚ, συσπείρωσε τον κόσμο, γύρισαν στο γήπεδο οι οικογένειες, (κάτι που είναι υπέροχο), να πηγαίνει δηλαδή ο μπαμπάς με τον γιο να δει τον αγώνα στην Τούμπα. Ζήσαμε αρκετές χαρές και μιλάω για θέσεις υψηλές στον βαθμολογικό πίνακα, Τσάμπιονς Λίγκ, αξέχαστες εκδρομές και εμφανίσεις στο Γιουρόπα Λίγκ π.χ. Φενέρ, ΤΣΣΚΑ. Όπως επίσης παίκτες και προπονητές ανέβασαν την ομάδα κάποιες ταχύτητες πάνω (Σάντος, Βιεϊρίνια, Γκρασία). Σίγουρα ως άνθρωπος έκανε και πολλά λάθη. Δεν είναι εύκολο να κουμαντάρεις ένα καράβι που λέγεται ΠΑΟΚ και έχει όλο αυτό τον κόσμο από πίσω έτοιμο να ανατιναχθεί αν χρειαστεί για την ιδέα. Σε γενικές γραμμές όμως αν τα βάλουμε σε μία ζυγαριά, σωστά και λάθη πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο με την διοίκηση Ζαγοράκη και νομίζω ότι με περισσότερο αγώνα, πυγμή και θέληση μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που χρόνια διψάει όλος ο λαός του ΠΑΟΚ... Ένα πρωτάθλημα”

Πώς είδες τις καινούργιες προσθήκες στην διοίκηση, όπως αυτή του Μπάνε Πρέλεβιτς;

"Είναι ένα επίσης ηγετικό πρόσωπο για τον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι η ενασχόληση του με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ μόνο καλό μπορεί να κάνει. Βέβαια ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις ή τα έργα του και εγώ το χέρι μου δεν το βάζω στην φωτιά για κανέναν. Αντιθέτως όποιος κάνει καλό στον ΠΑΟΚ ευχαρίστως να μείνει. Όποιος κάνει κακό να ανοίξει την πόρτα και να φύγει μόνος του πριν τον πάρουν χαμπάρι γιατί δύσκολα συγχωρεί και ακόμα πιο δύσκολα ξεχνά ο ΠΑΟΚτσής".

Πάμε στα πλει-οφ. Πώς εξηγείς την αδυναμία φέτος του ΠΑΟΚ στα στημένα και ειδικότερα με την ΑΕΚ;

"Επειδή έτυχε να βρίσκομαι σε όλα τα ματς και στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα κύπελλο, πρωτάθλημα και πλει-οφ εκτός από ένα μόνο που δεν μπόρεσα να πάω στο ΟΑΚΑ, το 3-0, νομίζω ότι οι κακές εμφανίσεις και αυτό ήταν το 4-0 στο πρωτάθλημα όπως και στο κύπελλο μέσα-έξω, οφείλονται κυρίως στο σύστημα μας και στα πρόσωπα που χρησιμοποίησε ο Χάβος. Σε κάθε ματς κατέβαζε την ομάδα με διαφορετικό σύστημα. Έπαιζε αμυντικά και με γιόμες απέναντι σε μια ΑΕΚ χιλίων προβλημάτων μεν, με πανύψηλους και δυνατούς παίκτες δε. Κάτι ακόμα που πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο είναι ότι στα περισσότερα ματς έλειπαν παίκτες λόγω τραυματισμών ή καρτών, όπως ο Βιεϊρίνια και ο Ίβιτς που κινούν τα νήματα".

Πόσο υπερήφανος νιώθεις σαν ΠΑΟΚτσής όταν ο καλύτερος σου παίκτης ο Αντελίνο δηλώνει: "Δεν πουλάω τον ΠΑΟΚ για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό;

"Υπερήφανος νιώθω μόνο γιατί είμαι ΠΑΟΚ!!! Με αυτές τις δηλώσεις απλά χαίρομαι και αυτό το λέω γιατί όλα αυτά τα χρόνια που ζω άκουσα πολλές δηλώσεις από πολλά εργαλεία που είχαμε στον ΠΑΟΚ και κρατάω μικρό καλάθι. Οι εποχές της φανέλας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, καλούνται να υπηρετήσουν μία ομάδα και από την στιγμή που μιλάνε τα εκατομμύρια τελειώνουν όλα τα άλλα... Οπότε αν βρεθεί ένας Μαρινάκης και του δώσει ένα αστρονομικό ποσό και στον Ολυμπιακό θα πάει και στον Εργοτέλη και στον Πιερικό!. Μην ξεχνάμε ότι λέγονται και είναι "επαγγελματίες" ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνονται για να παίξουν και όπως μας έχει δείξει η ιστορία και γνωρίζουμε καλά, το πολύ χρήμα διαγράφει δηλώσεις. Αυτό που λέω δεν αναιρεί ότι ο Βιεϊρίνια ξέρει 100 κιλά μπάλα, ούτε ότι ο Γκαρσία δεν έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ και είναι ηγετική φυσιογνωμία. Με τέτοιου τύπου δηλώσεις όμως δεν ιδρώνει το αυτί μου και φυσικά δεν αισθάνομαι υπερηφάνια για τα πρόσωπα. Υπερηφάνεια αισθάνομαι μόνο για τον Δικέφαλο Αετό. Τώρα αν όντως δεν πάει το παλικάρι σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό θα χαρώ γιατί είναι ένας παίκτης που βοηθάει ουσιαστικά την ομάδα".

Μετά τις αποκαλύψεις για τα στημένα ματς πόσο Σούπερ... είναι η Λίγκ;

"Μ’ αρέσει που κάνετε την συγκεκριμένη ερώτηση εν έτη 2011. Αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Τώρα τα ακούσατε εσείς πρώτη φορά; Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτοί είμαστε και αυτό είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να γίνουμε Αγγλία, ξέχασε το, ούτε μετά από 1000 χρόνια. Θα εξακολουθούμε να βλέπουμε στημένα ματς, γήπεδα χωράφια, οπαδούς να σφάζονται και προέδρους να βρίζονται με έναν και μόνο θεατή, την βία".

Ο προπονητής του Ατρόμητου, ο Δώνης, χαρακτήρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο "μπορντέλο". Είναι κάτι που σε βρίσκει σύμφωνο;

"Ούτε καν πολυτελείας. Αν χαρακτήριζα εγώ το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έλεγα πως είναι ιερόδουλη του δρόμου. Τα μπορντέλα τουλάχιστον έχουν θεμέλια, τούβλα και στέγη!!!".

H Θύρα 4 είναι καυστική πολλές φορές ζητώντας εσπευσμένα από τον Ζαγοράκη προπονητή εγνωσμένης αξίας...

"Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω ποιος θα είναι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε αν ρωτήσεις 100 ΠΑΟΚτσήδες, 100 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις. Το μόνο που θέλω είναι αυτός που θα έρθει γιατί όντως πρέπει να έρθει ένας προπονητής στον ΠΑΟΚ να παίξει επιθετικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, χωρίς να φοβάται. Έτσι ώστε να σκοράρει η ομάδα, να προσφέρει θέαμα και αν χρειαστεί να μπορεί να γυρίσει και ένα παιχνίδι. Έχω λίγο κουραστεί και δεν είμαι ο μόνος με το μισό μηδέν σε κάθε αγώνα και με την ψυχή στην φτέρνα!".

Βρέθηκες στην Μόσχα στο καλύτερο ίσως ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Πώς πανηγύρισες το γκολ του Μούσλι;

"Με τα ρούχα που φορούσαμε ήμασταν σαν αστροναύτες στην Μόσχα, αλλά και πάλι λίγο μονοκόμματα από το κρύο χοροπηδούσαμε. Η απόλυτη ηδονή για μένα ήταν το γκολ του Μουσλίμοβιτς, η πρόκριση, η εκδρομή και ο πανηγυρισμός του γκολ του Μούσλι μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Δεν θα την ξεχάσω όσο ζω αυτή την εκδρομή, αν και έχω πάει πολλές φορές και όσοι ήταν εκεί πιστεύω. Όποιος δεν ήταν εκεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πράγμα μιλάμε. Ήταν ιστορικό δέος...".

Tι χάνουν Διονύση οι συνάδελφοι σου που δεν έχουν έρθει Τούμπα;

" Η Τούμπα είναι αυτή που δημιουργεί ΠΑΟΚτσήδες και όχι οι διακρίσεις μας ή οι τίτλοι. Γι` αυτό νιώθω υπερήφανος για τον λαό μας. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και επειδή λόγω δουλειάς έζησα στην Αθήνα περίπου 10 χρόνια όλοι σχεδόν παραδέχονται τον λαό του ΠΑΟΚ, την φιλοσοφία και την αρρώστια που έχουμε με την ομάδα. Και μόνο για αυτό θα άξιζε οποιοσδήποτε να έρθει στην Τούμπα. Είναι μαγικό όλο αυτό και πιστεύω ότι δεν συμβαίνει πουθενά! Έχω πάει σε πάρα πολλά γήπεδα και έχω δει φιλάθλους και ατμόσφαιρα, αυτό που συμβαίνει στην Τούμπα είναι μαγικό. Αυτή η λέξη που χαρακτηρίζει την Τούμπα είναι "μαγεία".

Ποιο τραγούδι σου θα αφιέρωνες από την πίστα του "Mamounia live" όπου και εμφανίζεσαι στους ΠΑΟΚτσήδες;

"«Μόνο εσύ υπάρχεις για μένα... Είναι ένα καινούργιο μου τραγούδι από το cd single που θα κυκλοφορήσει σε πολύ λίγο καιρό σε στίχους Χρήστου Καντζέλη και μουσική Τάσου Παναγή".

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την καινούργια σου δουλειά και πόσο καιρό θα μείνεις Θεσσαλονίκη;

"Θα είμαστε, πρώτα ο Θεός, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο μέχρι και Αύγουστο Θεσσαλονίκη. Το νέο cd-single θα έχει 4 καινούργια τραγούδια και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Να είστε όλοι καλά, να έχετε υγεία και εύχομαι να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλει-οφ και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Πηγή: paok24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags