Facebook Pixel ΠΑΟΚ, ο καλός Σαμαρείτης!
| 2011-05-23 08:23:00

ΠΑΟΚ, ο καλός Σαμαρείτης!

ΠΑΟΚ, ο καλός Σαμαρείτης!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για το «ασπρόμαυρο» ευ αγωνίζεσθαι και τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ το… ταξίδι και όχι ο προορισμός.
 

Ο ΠΑΟΚ δικαιούται το βραβείο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘAI για την περίοδο 2010 – 2011.

Στην εποχή του άκρατου επαγγελματισμού ο ΠΑΟΚ αντιστέκεται και ως σύγχρονος Σαμαρείτης προσπαθεί να δώσει το καλό παράδειγμα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Το μήνυμα του Δικεφάλου είναι ξεκάθαρο. «Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά το παιχνίδι», κατά το «σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι».

Αυτή την φιλοσοφία είχε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής. Τι κι αν είχε απέναντι του έναν μισοπεθαμένο Παναθηναικό.

Το ζητούμενο για τον Δικέφαλο του – αμέσως μεταβαίνοντος και ουδέν αντιληφθέντος - Μάκη Χάβου ήταν να αγωνισθεί και όχι να κερδίσει!

Ο ΠΑΟΚ είχε απέναντι του μια ομάδα έτοιμη να καταρρεύσει αλλά φρόντισε να την κρατήσει στη ζωή. Με τεχνικές αναπνοές ο Δικέφαλος συντήρησε τον Παναθηναικό μέσα στο παιχνίδι μέχρι την ώρα που ανέλαβε δράση ο Τάτσης.

Ο «λεβέντης» από την Ήπειρο ήταν ο μοναδικός Έλληνας που δεν αντιλήφθηκε ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σκόραρε στην εστία του Χαλκιά από θέση οφ σάιντ.

Για να σοβαρευτούμε – όσο μπορούμε μετά τα όσα είδαμε χθες – το λάθος του Τάτση και η ηττοπάθεια του Χάβου οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μια ήττα που πιθανότατα θα του στερήσει το δικαίωμα να κατακτήσει την 1η θέση των πλει οφ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να κερδίσει τον Παναθηναικό στο Μαρούσι. Η ομάδα του Φερέιρα ήθελε, αλλά ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε. Χωρίς ψυχολογία και αυτοπεποίθηση υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ έχοντας σχεδόν αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να τον κερδίσει.

Στην διάρκεια του αγώνα οι γηπεδούχοι διαπίστωσαν ότι και ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Αποδέχθηκαν λοιπόν την ανικανότητα του Δικεφάλου, κέρδισαν και δικαίως διεκδικούν με περισσότερες αξιώσεις από τις υπόλοιπες ομάδες την κατάκτηση της 1η θέσης.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε την Κυριακή να κερδίσει ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναικό δεν μπορώ να σκεφθώ πότε θα καταφέρει να τον κερδίσει στην Αθήνα.

Ο Χάβος προφανώς και θεωρούσε ότι η ομάδα του δεν έχει τις δυνατότητες να κερδίσει. Αν πίστευε οτιδήποτε άλλο θα διεκδικούσε τη νίκη στο παιχνίδι από το πρώβτο λεπτό και όχι μετά το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναικό.

Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Όσοι είδατε το παιχνίδι – ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζετε – ξέρετε ότι έχω δίκιο. Όσοι δεν το είδατε είστε τυχεροί. Κυρίως όσοι είστε οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Την ομάδα που παρουσίασε ο Χάβος στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ημιθανή Παναθηναικό δεν θέλετε να την βλέπετε ούτε δια ζώσης, ούτε στην τηλεόραση.

Υ. Γ. 1 Θα πούμε κι άλλα, πολλά, μέσα στην εβδομάδα και πριν από τον παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags