Facebook Pixel Αήττητος για 351 ημέρες
| 2011-05-23 09:32:00

Αήττητος για 351 ημέρες

Αήττητος για 351 ημέρες

Στις 6 Ιουνίου του 2010 ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 76-69 σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια.

Εκείνο το ματς έμελλε να χαρίσει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό και παράλληλα να αποτελέσει την τελευταία ήττα του Ολυμπιακού για σχεδόν ένα χρόνο! Από τότε οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν ένα απίστευτο ρεκόρ 34 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα της Α1 και το Κύπελλο και έχουν παραμείνει αήττητοι για 351 ημέρες. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τις μέρες του μεγάλου Αρη και φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να το επαναλάβει κάποια ομάδα.

Οι Πειραιώτες μετρούν 30 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, 26 στην κανονική περίοδο και άλλες τέσσερις στα πλέι οφ. Στο Κύπελλο χρειάστηκαν μόλις τέσσερις νίκες για να φτάσουν έως την κατάκτηση του τροπαίου. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε προς το τέλος του Μαΐου και μία ανάσα από τους τελικούς της Α1 δίχως να έχει υποστεί ήττα.

Ο παράγοντας Ιβκοβιτς

Οπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μία από τις μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι η παρουσία του Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο. Ο «σοφός» έχει δώσει άλλον αέρα στην ομάδα, παρά το γεγονός πως το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλα αστέρια (Κλέιζα, Τσίλντρες). Δημιουργήθηκε μια ομάδα που δείχνει πως μπορεί να νικάει παντού και προς το παρόν τα καταφέρνει περίφημα. Από εκεί και πέρα, σαφώς και έπαιξε ρόλο το φετινό επίπεδο της εγχώριας λίγκας, που ήταν πιο χαμηλό.

Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός άνοιξαν περισσότερο την ψαλίδα, ακόμα και σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το πρωτάθλημα ήταν δύο ταχυτήτων και θα μπορούσε να πει κανείς πως πέρα από τους δύο μεγάλους οι υπόλοιποι είχαν δημιουργήσει ένα δικό τους, ξεχωριστό πρωτάθλημα. Πάντως, ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από έδρες που τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα και έφτασε να έχει 34 συνεχόμενες νίκες.

Το αποτέλεσμα του αήττητου σερί

Οι 351 μέρες δίχως ήττα είναι αν μη τι άλλο σημαντικές και δημιουργούν ένα νέο ρεκόρ για τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τι κέρδισαν οι Πειραιώτες με αυτή την επίδοση. Τρία πράγματα. Ενα τρόπαιο, αυτό του Κυπέλλου νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και το ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει των τελικών.

Οι «ερυθρόλευκοι» νικάνε με μέσο όσο διαφοράς 21,82 πόντους ανά παιχνίδι και κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν συμμετείχε και στα 34 παιχνίδια τις τελευταίες 351 ημέρες.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags