Facebook Pixel Πρόεδρος part time!
| 2011-01-09 09:56:00

Πρόεδρος part time!

Πρόεδρος part time!

Και μπορεί και δεν μπορεί! Ειλικρινά εμείς δεν βγάλαμε άκρη από τις δηλώσεις του Πολέμη για την προεδρία του ΠΑΟ, αλλά η ατάκα του «μπορώ μόνο τα Σαββατοκύριακα!» ήταν όλα τα λεφτά…

Ο Αδαμάντιος Πολέμης μετά το ματς με τον Άρη τόνισε ότι δεν θέλει να βγει μπροστά, αλλά να βοηθάει από πίσω. Ωστόσο, είπε ότι αν οι υπόλοιποι μέτοχοι του πουν να αναλάβει πρόεδρος μπορεί και να το κάνει. Αλλά, την ίδια ώρα θα πρέπει να έχει γνώση και το τι θα γίνει με τα οικονομικά. Επίσης, αν αναλάβει «απείλησε» ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί μεσοβδόμαδα, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη ο κ.Πολέμης:

-Θα βρεθεί λύση στα διοικητικά;

«Πρώτα απ’όλα είμαστε χαρούμενοι γιατί νικήσαμε. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Όσον αφορά τα διοικητικά, την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τον κ.Γόντικα. Ενημερώθηκα για όλα τα θέματα, αγωνιστικά και οικονομικά. Θα επιδιώξουμε μια συνάντηση και με τους υπόλοιπους μετόχους για να δούμε ο ένας τον άλλον πρόσωπο με πρόσωπο. Να κοιταχθούμε στα μάτια και να πούμε την επόμενη σεζόν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε κι άλλα χρήματα».

-Για τη φετινή σεζόν εννοείτε;

«Για την τρέχουσα σεζόν δεν χρειαζόμαστε τίποτα. Για την άλλη σεζόν μας ενδιαφέρει».

-Δεν χρειάζεται μεταγραφές η ομάδα και ενίσχυση;

«Ενδεχομένως. Μπορεί και όχι, όμως. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι καλό».

-Είστε διατεθειμένος να βγείτε μπροστά;

«Αυτό το καλλιεργώ σιγά-σιγά. Θα πρέπει να ενημερωθώ για όλα. Να γίνει κάτι με τους μετόχους. Αν η απόφαση είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση να μπουν χρήματα για τη νέα σεζόν, επειδή φέτος δεν έχουμε προβλήματα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξουμε ρεαλιστικά την επόμενη χρονιά ώστε να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα. Χοντρικά, ο Παναθηναϊκός έχει έξοδα 50 εκατ. ευρώ και αν δεν πάρει το πρωτάθλημα και δεν μπει στους ομίλους, 25 εκατ. Αν μπει στους ομίλους, έχει 40 εκατ. Άρα έχουμε ένα έλλειμμα κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Άρα και στους ομίλους να μπούμε έχουμε 10 εκατ. έλλειμμα. Καταλαβαίνετε ότι οι μέτοχοι έχουμε βάλει ήδη πολλά χρήματα και με τις συνθήκες που υπάρχουν είναι δύσκολο να βάζεις συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι, όμως, μόνο τα χρήματα, τα οποία ξοδεύονται πολύ εύκολα. Υπάρχει και η απογοήτευση για κάποια πράγματα, έστω και παροδικά. Είχαμε μια αγωνιστική κάμψη. Ξεσηκώθηκε ο κόσμος και αποθαρρύνθηκαν και οι ίδιοι οι παίκτες. Δεν χρειάζονται να γίνονται φασαρίες στο γήπεδο, όπως για παράδειγμα στη Λάρισα. Ξαναπαίξαμε σε άδειο γήπεδο, αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για μεταγραφές και βλέπουμε συνέχεια τέτοια πράγματα. Χρειάζονται εγκράτεια και υποστήριξη απ' όλο το κόσμο. Εφόσον υπάρξει απόφαση να μην μπουν άλλα χρήματα, κάτι για το οποίο ούτε εγώ είμαι ενθουσιασμένος να βάλω άλλα χρήματα, τότε θα πρέπει να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα».

-Αν υπάρχει προοπτική να μπουν χρήματα που θα πιάσουν τόπο...

«Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει την υποστήριξη της μισής Ελλάδας. Υπάρχουν έσοδα, αλλά δεν μπορούμε να ξοδεύουμε 50 εκατ. και να έχουμε έσοδα 25. Ο Παναθηναϊκός έχει υποδομές που μπορούμε να φτιάξουμε με νέα παιδιά, ένα ρόστερ που θα αντεπεξέρχεται στις προπονήσεις. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Έχουμε δει ότι σε ομάδες του εξωτερικού δεν γίνεται αυτό το πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα. Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση. Έτσι γίνεται όταν έχεις ένα "οικογενειακό" πρόβλημα. Ζητάω από τον κόσμο που αγαπάει τον Παναθηναϊκό να μη γίνονται επεισόδια».

-Έχετε μιλήσει με τους υπόλοιπους μετόχους; Υπάρχει επόμενη μέρα;

«Όλοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό αλλά δεν τους ενδιαφέρει να μπουν πρόεδροι, δεν έχουν ιδιαίτερη όρεξη να βάλουν άλλα χρήματα. Είναι δύο τα άσχημα. Και βάζεις τα λεφτά σου και υπάρχει απογοήτευση. Γιατί όταν χάνει ο Παναθηναϊκός όλοι στενοχωριόμαστε και επιπλέον βρίσκουμε τον μπελά μας. Είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό, αλλά να είμαι από πίσω και όχι να αναλάβω πρόεδρος. Ακούω πολλές φορές να χαρακτηρίζουν επιχειρηματίες επενδυτές. Δεν είναι επένδυση. Είναι γενναιοδωρία. Είναι ευεργέτημα. Κανείς δεν περιμένει να βγάλει χρήματα από το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακέφαλος. Έχει μια διοίκηση που δουλεύει σωστά. Έχει τον κ. Γόντικα και τον κ. Βεκρή. Γιατί πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να λύνει και να δένει. Το θέμα είναι να λειτουργεί σωστά η ΠΑΕ. Μακάρι να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να βοηθήσουμε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Να δούμε το ποδόσφαιρο κάτω από το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι κάτω από το Υπουργείο Χουλιγκανισμού».

-Πότε θα λάβετε την οριστική σας απόφαση;

«Έχουμε στις 17 Γενάρη τη γενική συνέλευση. Δεν έχουμε λάβει κάποια απόφαση μέχρι στιγμής. Εκτός αν υπάρξουν εξελίξεις προσεχώς. Θα δω και τους άλλους μετόχους. Υπάρχει ένα "παραθυράκι" να μπω μπροστά, αν μου το ζητήσουν οι μέτοχοι. Αν μπορούσαμε να παράξουμε ένα πολιτισμένο έργο για τον Παναθηναϊκό, θα ήταν κάτι που θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Έχω τη διάθεση, αλλά όχι τον χρόνο. Από Δευτέρα έως Παρασκευή δεν μπορώ. Μόνο Σαββατοκύριακα!».

Για την ανάληψη της προεδρίας υπογράμμισε: «Κι εγώ κι ο Παύλος (Γιαννακόπουλος) πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του. Η διαφορά των πέντε βαθμών δεν είναι μεγάλη. Είναι μια ισοπαλία και μια ήττα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags