Facebook Pixel Γυμνός... βασιλιάς
| 2011-05-23 12:23:00

Γυμνός... βασιλιάς

Γυμνός... βασιλιάς

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει στο blog του για το διαφαινόμενο αντίο του Ζιλμπέρτο Σίλβα αλλά και για τη δύσκολη επόμενη μέρα στο σύλλογο.

Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης σε συνδυασμό με το πάθος και τη μαχητικότητα που επέδειξαν - έστω και καθυστερημένα - οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στην ανατροπή των δεδομένων στα πλέι οφ.

Οι παίκτες του τριφυλλιού είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη συνεχιζόμενη κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας από το Καραϊσκάκη και έπειτα που επέφερε και το αρνητικό ξεκίνημα στα πλέι οφ. Μετά τις 3 πρώτες αγωνιστικές βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και στα δύο τελευταία ματς με Ολυμπιακό Βόλου και ΠΑΟΚ, συνειδητοποίησαν πως τα ψέματα τελείωσαν και δεν έχουν άλλα περιθώρια. Επικεντρώθηκαν στον μοναδικό στόχο που τους έχει απομείνει και απέδειξαν πως έχουν την ποιότητα για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης.

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως ήταν καλύτερος και κυνήγησε μέχρι το τέλος τη νίκη. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο τελευταίο όπως όλα δείχνουν παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους του τριφυλλιού, πέτυχε το χρυσό γκολ για τους "πράσινους" και δικαιωματικά γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο.

Ένας πραγματικός τζέντλεμαν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού και το τέλος εποχής του συγκεκριμένου μοντέλου φαίνεται να συνδυάζεται με το δικό του αντίο. Τίμησε τη φανέλα του τριφυλλιού και έκανε τη διαφορά με αθόρυβη δουλειά εντός γηπέδου.

Εκτιμώ πως είναι από δύσκολο έως απίθανο να παραμείνει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Παιανία. Χρήματα δεν υπάρχουν και δεν νομίζω πως θα δεχτεί και ο ίδιος να ρίξει το κασέ του από τα 2,2 εκ. ευρώ στις 500 χιλιάδες ευρώ. Επομένως πιθανότατα θα επιστρέψει στη Βραζιλία για να κλείσει τη σπουδαία του καριέρα.

Όλα αυτά όμως θα τα δούμε από την Πέμπτη οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν. Όπως νομίζω πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση στην παρούσα φάση να προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή με αφορμή τις δηλώσεις του μάνατζερ του Αμπντούν στην Εξέδρα πως "πρακτικά η μεταγραφή έχει τελειώσει".

Ο Αλγερινός μέσος της Καβάλας αποτελεί στόχο του τριφυλλιού, ωστόσο προέχουν άλλα θέματα όπως του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή και κυρίως το να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις 17 Ιουνίου οπότε και ολοκληρώνεται η προθεσμία για τους νυν μετόχους να βάλουν χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και με νίκη στο ματς της Τετάρτης με την ΑΕΚ, κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ, θα κλείσει την αποτυχημένη εφετινή χρονιά με μία γλυκιά γεύση. Είναι στο χέρι του αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστέψει πως το ματς με την ΑΕΚ θα είναι εύκολο από τη στιγμή που έχασε ουσιαστικά και τις ελπίδες της για την πρώτη θέση.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags