Facebook Pixel Σαν το καλό κρασί…
| 2011-01-09 10:20:00

Σαν το καλό κρασί…

Σαν το καλό κρασί…

Ο Νίκος Καραχιάλος ανέλυσε το πλάνο σωτηρίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τόνισε ότι στόχος είναι τμήματα να στηριχτούν σε αθλητές «δικής μας παραγωγής»…

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού στην «SportDay»:

-Στο πρότζεκτ που παρoυσιάσατε, κινηθήκατε σε δύο άξονες, τον κόσμο και τις ακαδημίες...

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η παρουσίαση έγινε από εμένα αλλά είχε την έγκριση της Γ.Σ. και του Δ.Σ. Το είχαμε συζητήσει με τον επίτιμο πρόεδρο, τον κ. Θεοδωρακάκη, και τους συνεργάτες μας. Ήταν αποτέλεσμα δουλειάς ανθρώπων με τους οποίους έχουμε συνεργασία την τελευταία 10ετία και αποτελούν το Φόρουμ 2020, που είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με την εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων. Και βέβαια ήταν βασισμένο σε ιδέες ανθρώπων που έχουν προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό».

-Είναι δυνατό να πετύχει;

«Έχω σταματήσει να μιλάω εδώ κι ένα μήνα για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Είναι ένα σωματείο που έχει επαγγελματικές ανάγκες. Άρα η λογική και μόνο του Ερασιτεχνισμού είναι λάθος. Ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να δημιουργεί ελλείμματα 5 εκατ. ευρώ. Προφανώς αυτό γίνεται διότι κάποιοι πληρώνονται όχι ως ερασιτέχνες. Δεν το κρίνω αξιολογικά, αν είναι καλό ή κακό».

-Θα υπάρξει στροφή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, χωρίς συμβόλαια, συμφωνητικά και μεταγραφές από το εξωτερικό;

«Ο Ολυμπιακός έχει φερεγγυότητα. Ακόμα και σε στιγμές κρίσης οι διοικήσεις της ΠΑΕ ανέλαβαν τα χρέη τους. Αυτή τη φερεγγυότητα θέλουμε να αποκαταστήσουμε, αλλά σ' ένα νέο μοντέλο. Γιατί να υπογράφουμε συμβόλαια που δεν τηρούνται και να ερχόμαστε στην κατάσταση αυτή; Να έχουμε ενάμιση χρόνο μετά οφειλές στους πολίστες και στους βολεϊμπολίστες, αλλά να είναι κι άλλοι αθλητές απλήρωτοι, όπως στον στίβο. Δεν είναι μόνο το ποσό σημαντικό, αλλά είναι και η αρχή».

-Ο κόσμος, όμως, θέλει τίτλους...

«Δεν απεμπολούμε την έννοια του πρωταθλητισμού. Αλλά θα πρέπει να γίνει σε υγιείς βάσεις. Αν δημιουργούμε ένα χρόνο έναν πρωταθλητή και μετά για 5 χρόνια μια ομάδα να καταρρέει, τότε τι να το κάνουμε; Θέλουμε πρωταθλητισμό πάνω σε υγιείς βάσεις. Και σε αθλητές που θα είναι δικής μας παραγωγής. Το πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός το έχουν όλες οι ομάδες».

-Ίσως φαντάζουν εκτός ελληνικής πραγματικότητας...

«Νομίζω ότι η ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως έχει γίνει, δεν εκφράζει ούτε τη διοίκηση της ΠΑΕ, ούτε της ΚΑΕ, ούτε καμία διοίκηση του Ολυμπιακού. Αλλάζουν οι εποχές, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες και η ελληνική πραγματικότητα που φέρνει βία στα γήπεδα, ραντεβού οπαδών, ντόπινγκ και απομακρύνει τις οικογένειες δεν μας εκφράζει».

-Υποθέτω ότι το όλο πρότζεκτ γίνεται με την αρωγή του Βαγγέλη Μαρινάκη;

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι. Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον σύλλογο. Γνωρίζουν ότι η ψυχή του συλλόγου είναι το σωματείο. Οι οικογένειες Μαρινάκη, Κόκκαλη, Αγγελόπουλου έμπρακτα το έχουν αποδείξει και με πολύ διακριτικό τρόπο -και οι κ. Αγγελόπουλοι με ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο και με μεγάλα ποσά. Δεν θέλουμε η διοίκηση αυτή να λειτουργήσει παρελκυστικά, σαν να θέλει να εγκλωβίσει τις οικογένειες. Να δουλέψουμε αντίστροφα».

-Με το πρότζεκτ προσδοκάτε άμεσα αποτελέσματα;

«Το σχέδιο που απευθύνεται στους μεγάλους επιχειρηματίες είναι να στηρίξουν από 500.000 ευρώ έως 1,2 εκατ. ευρώ ένα μέρος του ανοίγματος της τρέχουσας περιόδου. Εδώ είναι που ζητάω από τους ανθρώπους που έχει εξαντληθεί η υπομονή τους να κάνουν ακόμα λίγο».

-Είναι ρεαλιστικό να μιλήσουμε για αποπληρωμή οφειλών;

«Είναι ρεαλιστική η άποψη που υιοθετεί η κυβέρνηση ότι με ΑΕΠ 220 δισ. ευρώ μέσα σε 5 χρόνια θα αποπληρώσουμε χρέη 380 δισ.; Αν δει κάποιος μεγέθη και αριθμούς και αν δουλέψει με βάση τους δείκτες, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Αν πείσεις, όμως, τον κόσμο ότι αυτή είναι πιο εμπνευσμένη ηγεσία, μπορεί να κάνεις θαύματα. Είναι 5 εκατ. ευρώ, αλλά είναι και 5 εκατ. οι Ολυμπιακοί. Και τι ζητάω; Ένα ευρώ από τον καθένα και ένα κλικ από το κινητό (σ.σ.: αναφέρεται στο θέμα που ο κόσμος με ένα sms συμβάλλει στην ενίσχυση του Ερασιτέχνη). Αν καταφέρουμε να πείσουμε τους Ολυμπιακούς να αφιερώσουν ένα δευτερόλεπτο στον Θρύλο, τότε θα έχουμε πετύχει σε αυτό το στοίχημα».

-Γιατί πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το θέμα του Ερασιτέχνη;

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης λέει ότι ''εγώ είμαι για τα δύσκολα''. Και οι συνεργάτες του πρέπει να αποδεικνύουν το ίδιο. Μια ζωή διαχειριζόμουν κρίσεις. Ο ρόλος μου είναι διακριτικός. Έχω βρει ένα ενδιαφέρον πεδίο δράσης και βλέπουμε αποτελέσματα στη δουλειά μας. Μου αρέσει να παίρνω ρίσκα. Είναι κι ένα προσωπικό στοίχημα. Η νίκη, όμως, θα ανήκει στα εκατομμύρια Ολυμπιακούς και δεν θα είναι προσωποπαγής».

-Με το θέμα της διοίκησης τι θα γίνει;

«Θα έχουμε νέα Γ.Σ. την 1η Φεβρουαρίου. Η επόμενη διοίκηση θα είναι μεταβατική και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα αυτών των 200 ημερών στο τέλος της περιόδου».

-Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα κι ένα σχόλιο για την ποδοσφαιρική ομάδα, επειδή γνωρίζω ότι είναι αδυναμία σας...

«Είναι μια ομάδα που έχει βρει τον δρόμο της. Παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο η διαφορά στη βαθμολογία, αλλά και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται η δουλειά του Βαγγέλη Μαρινάκη και φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο και τα χρήματα».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags