Facebook Pixel Ο Ζιλμπέρτο και η μεταδοτική "ασθένεια"
| 2011-05-23 14:11:00

Ο Ζιλμπέρτο και η μεταδοτική "ασθένεια"

Ο Ζιλμπέρτο και η μεταδοτική "ασθένεια"

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει για την τελευταία "παράσταση" του Ζιλμπέρτο Σίλβα και τη διχόνοια που …μεταφέρθηκε από το διοικητικό τοπίο, στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ, ανέβηκε στην κορυφή των πλέϊ οφ και έχει πολλές πιθανότητες να βγει τελικά πρώτος στην διαδικασία, ασφαλώς και δεν συνιστά επιτυχία. Από τη στιγμή που είχε διψήφια διαφορά από τους συνδιεκδικητές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ξεκίνησε με το +3 στη βαθμολογία, ήταν υποχρέωση του. Ωστόσο, από τη βραδιά προκύπτουν αρκετά θέματα, τα οποία δεν αφορούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, στο οποίο η ομάδα του Φερέιρα ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και κέρδισε δίκαια.

Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που η συγκυρία τον έφερε να σκοράρει στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με την πράσινη φανέλα. Βέβαια, αναμένεται να γίνει μια κουβέντα με την διοίκηση, αλλά το ποσοστό αλλαγής των δεδομένων είναι μικρό. Όσο τώρα για την αποθέωση που γνώρισε ο Βραζιλιάνος, το μόνο σίγουρο είναι ότι άξιζε αυτή τη συμπεριφορά. Σε λίγα χρόνια θα τον θυμόμαστε ως ένα από τα καλύτερα χαφ που πέρασαν από την Ελλάδα και αυτή είναι η αλήθεια.

Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχουν αγωνιστεί στο τριφύλλι και αυτό δεν είναι κλισέ, αλλά η πραγματικότητα. Ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας είναι καταπληκτικός χαρακτήρας και επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξεως. Αγωνιστικά, ήταν η «ήρεμη δύναμη» στην μεσαία γραμμή της ομάδας. Μετά από τρία χρόνια παρουσίας, η επικείμενη αποχώρηση του Ζιλμπέρτο είναι σημαντική απώλεια για τον Παναθηναϊκό, εκτός αν έρθει παίκτης ανάλογου βεληνεκούς, αλλά αυτό μάλλον μοιάζει απίθανο με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Είναι δεδομένο ότι για τον Παναθηναϊκό κλείνει ένας «κύκλος» με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, αφού τον δρόμο του Βραζιλιάνου θα ακολουθήσουν και άλλοι…

Τα άσχημα νέα ήρθαν από την κερκίδα. Εκεί όπου φίλαθλοι και οπαδοί της ομάδας ήρθαν σε αντιπαράθεση, που αυτή τη φορά δεν έμεινε στα συνθήματα…Σε τρία σημεία του γηπέδου επικράτησε ένταση στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και η εικόνα ήταν αποκρουστική. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης, αλλά πρέπει να την κρατάει για τον εαυτό του και να μην την επιβάλλει στον άλλο. Το «ξύλο» και τα συνθήματα για το ποιος είναι περισσότερο Παναθηναϊκός… απλά μικραίνουν τον σύλλογο. Ωστόσο, μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη κατάντια έχουν οι διοικούντες με τις συνεχόμενες κόντρες τους. Η ασθένεια της διχόνοιας από ότι φαίνεται είναι μεταδοτική και πλέον «κόλλησε» και η εξέδρα, κάτι που αποτελεί τη λογική συνέπεια.

Μήπως χαιρέτησε ο Τζιμπρίλ;

Στο περιθώριο του αγώνα ο Δημήτρης Γόντικας γνωστοποίησε ότι υπάρχουν κρούσεις ομάδων για αρκετούς παίκτες. Η συμπεριφορά του Τζιμπρίλ Σισέ μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν ήταν η συνηθισμένη. Με τη λήξη του ματς έμεινε στο κέντρο του γηπέδου φωνάζοντας τους συμπαίκτες του για να χαιρετήσουν τον κόσμο, έπειτα οι υπόλοιποι έφυγαν για τα αποδυτήρια ενώ ο ίδιος μοίρασε φιλιά στην εξέδρα και πήγε μόνος του στον πάγκο για να καθίσει. Περπατώντας για να μπει στη φυσούνα είχε κατεβασμένο το κεφάλι και ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν φορτισμένος ψυχολογικά. Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν αυτό ήταν το «αντίο» του Γάλλου επιθετικού.

Υ.Γ. Πολύ ωραία στιγμή η αποθέωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όταν έγινε αλλαγή από τον Χάβο. Πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, απλά οι φίλοι του Παναθηναϊκού του συμπεριφέρθηκαν σαν να φορούσε ακόμη τα…πράσινα και είναι βέβαιο ότι σε έναν βαθμό τον προβλημάτισαν…

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags