24/05/11 - 08:19

"Χαμόγελα" 17 εκ. ευρώ!

Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη με τη ΑΕΚ την Τετάρτη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ που θα του αποφέρουν κέρδη, ακόμη κι αν δεν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Χαμόγελα" 17 εκ. ευρώ!
21.599views 0shares

Σε πρώτη φάση, τα έσοδα της πράσινης ΠΑΕ υπολογίζονται σε 5-17 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τα σενάρια που παίζουν για το Τριφύλλι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει της Ένωσης την Τετάρτη, τότε θα εισπράξει 130.000 ευρώ από την UEFA για τη συμμετοχή του στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου:

Σε περίπτωση πρόκρισης στη φάση των πλέι οφ για τους «χρυσοφόρους» ομίλους θα εισπράξει περίπου 2,1 εκ. ευρώ, συν περίπου 400.000 από τις εισπράξεις του εντός έδρας αγώνα. Σύνολο 2,5 εκ. ευρώ.

Αν αποκλειστεί από τους ομίλους, θα εισπράξει μπόνους 1 εκ. ευρώ συν το μάρκετ πουλ και θα αγωνιστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου κάθε νίκη πριμοδοτείται με 120.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία με 60.000 ευρώ. Σύνολο 2,5-3 εκ. ευρώ.

Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τα έσοδα θα εκτιναχτούν από τα 5 εκ. (σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο) στα 17 εκ. ευρώ. Υπολογίζοντας το μπόνους πρόκρισης (3,8 εκ. ευρώ), από τα έξι παιχνίδια που θα δώσει στην πρώτη φάση των ομίλων θα εισπράξει άλλα 3,3 εκ. ευρώ, συν το μάρκετ πουλ (4-5 εκ. ευρώ), συν τις εισπράξεις από το εισιτήρια και σε αυτά θα προστεθούν κάποια χρήματα ανάλογα με τους βαθμούς που θα μαζέψει (νίκες και ισοπαλίες). Έτσι ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει στο ταμείο του μέχρι 17 εκ. ευρώ, αρκεί να περάσει από τον πρώτο προκριματικό.

Βέβαια, στην ΠΑΕ δεν πρόκειται να υπολογίσουν τίποτα από τα παραπάνω στον προϋπολογισμό της νέας σεζόν, αφού αν δεν συμβεί κάτι από τα παραπάνω μπορεί να «πέσουν» έξω και τα οικονομικά δεδομένα να διαφοροποιηθούν αρκετά.

Στο απευκταίο σενάριο που ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από τον πρώτο προκριματικό και πάει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τότε τα μόνα έσοδα θα είναι 90.000 ευρώ μπόνους συμμετοχής και τα χρήματα από τους βαθμούς που θα μαζέψει συν τα εισιτήρια στα εντός έδρας παιχνίδια.

Πηγή: gazzetta.gr