Facebook Pixel Δεν έφυγε ο Ζιλμπέρτο, ο ΠΑΟ τον έδιωξε…
| 2011-05-24 09:17:00

Δεν έφυγε ο Ζιλμπέρτο, ο ΠΑΟ τον έδιωξε…

Δεν έφυγε ο Ζιλμπέρτο, ο ΠΑΟ τον έδιωξε…

Στην επιθυμία που είχε να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό αλλά και στις αλλαγές στην ομάδα που δεν επέτρεψαν αυτή την εξέλιξη, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Βραζιλιάνος χαφ.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παραχώρησε δηλώσεις σε Μέσο της πατρίδας του με αφορμή τη συμφωνία του με τη Γκρέμιο για να συνεχίσει την καριέρα του και από την αρχή των δηλώσεών του αναφέρθηκε στο θέμα.

Σχολιάζοντας ότι ο ίδιος είχε την διάθεση να παραμείνει, κάποιες αλλαγές στην ομάδα αλλά και η οικονομική κρίση προκάλεσαν σύγχυση στο «τριφύλλι». Κάτι που, προφανώς, δεν βοηθούσε την προοπτική παραμονής του.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Ζιλμπέρτο για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό:

-Μετά από εννέα χρόνια στο εξωτερικό επιστρέφεις στη Βραζιλία. Είχες σχεδιάσει να επιστρέψεις ή η πρόταση της Γκρέμιο σε έπεισε να το κάνεις;
«Είχα σχεδιάσει να επιστρέψω. Πριν από λίγους μήνες αποφασίσαμε με την οικογένειά μου πως είχε έρθει η ώρα. Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν υπήρχε τίποτα. Καμία επαφή. Είχα βρεθεί κοντά στη Γκρέμιο τον Ιανουάριο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η μετακίνηση επειδή είχα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και δεν μου το επέτρεψαν. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. Χαίρομαι που η Γκρέμιο συνέχισε να πιστεύει σε μένα και τώρα συμφωνήσαμε».

-Πώς αντιμετώπισαν την αποχώρησή σου;
«Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή. Πέρυσι προσπάθησαν να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας κι εγώ είχα την αρχική διάθεση να παραμείνω, αλλά πολλά άλλαξαν στην ομάδα, η οικονομική κρίση προκάλεσε σύγχυση και οι συζητήσεις δεν προχώρησαν. Είχα μία ειλικρινή συζήτηση με τον Δημήτρη Γόντικα και του είπα για την πρόταση της Γκρέμιο. Φεύγω με ήσυχη τη συνείδησή μου. Είμαι χαρούμενος που έκλεισε με αυτόν τον τρόπο ένας κύκλος για μένα.

-Φεύγεις ικανοποιημένος από τον Παναθηναϊκό;
«Όταν αποχώρησα από την Άρσεναλ, πολλοί το βρήκαν περίεργο, αλλά εγώ ήξερα πως αν παρέμενα στην Αγγλία δεν θα αγωνιζόμουν στην εθνική Βραζιλία. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα στοίχημα για μένα και το κέρδισα, από τη στιγμή που αγωνίστηκα στο Μουντιάλ του 2010».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags