Facebook Pixel Από νωρίς οι εξηγήσεις...
| 2011-05-24 12:40:00

Από νωρίς οι εξηγήσεις...

Από νωρίς οι εξηγήσεις...

Υπάρχει κάποιος που θα πόνταρε έστω κι ένα ευρώ ότι οι δύο ημιτελικές σειρές του πρωταθλήματος θα τελείωναν με οποιοδήποτε άλλο σκορ εκτός από το 3-0; Μπορεί... Άλλωστε, πολλοί από εμάς νομίζουμε ότι έχουμε λεφτά για πέταμα.

Γράφει ο Θάνασης Ασπρούλιας...

Με τον πλέον ανιαρό τρόπο λοιπόν, φτάσαμε στους τελικούς. Ίσως οι περισσότεροι να χρησιμοποιήσουν πολλαπλές κλισέ εκφράσεις όπως «Τα ψέματα τελείωσαν», «Και τώρα οι δυο τους», «Έφτασε η ώρα» κτλ κτλ... Όμορφα είναι αυτά και ακόμα περισσότερο ρεαλιστικά. Έτσι είναι. Την πραγματικότητα περιγράφουν. Παρ' όλα αυτά, προτιμώ να εξηγηθώ από νωρίς για να μην παρεξηγηθώ στη συνέχεια. Σύμφωνα με τη δική μου οπτική γωνία, τα... ψέματα δεν περίμενα να λήξει και το τρίτο βαδιστικό σαραντάλεπτο κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να ισχυριστώ ότι τελείωσαν. Εννοώ, ότι άπαντες περιμένουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, διότι είναι απλό: Ο Παναθηναϊκός μπορεί! Προσωπικά όμως, δεν θα περιμένω τη λήξη του πρωταθλήματος για να κρίνω τη φετινή σεζόν και την πορεία των Πράσινων. Η Ιστορία έγραψε: Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, η κορυφαία ομάδα της ηπείρου μας κι αυτό δεν αλλάζει. Ούτε επειδή ηττήθηκε στο κύπελλο ούτε αν χάσει το πρωτάθλημα. Η παρουσία της ομάδας του Ομπραντοβιτς από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα είναι επιτυχημένη και καμία απώλεια τίτλου δεν μπορεί να ρίξει τη σκιά της στο φετινό κατόρθωμα των παιδιών του Ζοτς.

Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε εδώ για να κρίνουμε την απόδοσή της κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα με το πλέον αυστηρό κριτήριο, όπως (νομίζω ότι) κάνουμε πάντα.

Έτσι κι αλλιώς, η μονομαχία θα είναι μεγάλη. Όλη η Ελλάδα, μέσα στην αγωνιστική μιζέρια που υπάρχει το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ασχολείται με τους αγώνες των αιωνίων. Για τους αφοσιωμένους και τους φανατικούς δεν λογίζεται ήττα από τον Ολυμπιακό ούτε σε... φιλική παρτίδα μπριτζ. Λογικό είναι άλλωστε. Λογικές δεν είναι οι καφρίλες και οι αηδίες που κάνουν ένθεν κακείθεν οι οπαδοί, το έντονο συναίσθημα και το «όλα για όλα» που αισθάνονται οι περισσότεροι δεν είναι ισχυρό για να τους στήσει απέναντι ως κατηγορούμενους. Ποιος θέλει να χάνει; Ουδείς!

Η χρονιά έχει κριθεί όμως. Ανεξαρτήτως αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει ή όχι το πρωτάθλημα. Και η συντριπτική πλειονότητα των παικτών έχουν αποδείξει ότι ορθότατα και απολύτως δίκαια έχουν την τιμή να φορούν αυτή τη βαριά φανέλα. Κάθε βράδυ που έμπαιναν στο γήπεδο, έδιναν την ψυχή τους... Ό,τι είχαν και δεν είχαν. Συνδύασαν αυτή την τιτάνια προσπάθεια με τον κορυφαίο τίτλο. Και να είστε σίγουροι για ένα πράγμα... Αυτό θα κάνουν και κόντρα στον Ολυμπιακό, όσα παιχνίδια κι αν χρειαστούν για να στεφθεί ο πρωταθλητής. Από τη στιγμή που λογίζεται ως δεδομένο ότι οι παίκτες όχι μόνο δεν κοροϊδεύουν, όχι μόνο δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους, αλλά ξοδεύουν κάθε σταγόνα ιδρώτα που τους έχει απομείνει, δεν μπορεί να τους κατηγορήσεις κανείς.

Ναι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει το break μέσα στο ΣΕΦ και να κατακτήσει τον τίτλο. Διαθέτει την ποιότητα και το ταλέντο κι αν δεν τα καταφέρει θα αποτύχει στις λεπτομέρειες. Εκεί που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Το είπε άλλωστε και ο Στράτος Περπέρογλου, πως... «Οι ήττες από τον Ολυμπιακό έχουν έρθει διότι στις λεπτομέρειες δεν ήμασταν καλοί και ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι στο κρίσιμο σημείο κάθε αγώνα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει». Αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει και στο ΣΕΦ... Να επαναλάβει τις εμφανίσεις του τελευταίου διμήνου. Κι αν το κάνει, ουδείς θα νοιαστεί για το αποτέλεσμα. Διότι είναι δεδομένο ότι θα έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο.

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags