Facebook Pixel ΑΕΚαπνιστικός νόμος!
| 2011-05-24 13:31:00

ΑΕΚαπνιστικός νόμος!

ΑΕΚαπνιστικός νόμος!

Αγνές προθέσεις, αλλά απίστευτα επιχειρήματα αποκάλυψαν οι Supporters στη συνέντευξη Tύπου, η οποία θύμιζε κάτι από ...Κωτσόβολο και κάτι από αντικαπνιστική διαφήμιση του Υπουργείου Υγείας.

"Δώστε ένα ευρώ την ημέρα για την ΑΕΚ"!, προέτρεψαν 50.000 οπαδούς (!) οι Supporters στη συνέντευξή τους για τη σωτηρία της Ένωσης. Μάλιστα, τόνισαν ότι πρέπει οι καπνιστές φίλοι της ομάδας να μειώσουν το κάπνισμα για εξοικονομηθούν έτσι χρήματα για την ομάδα!

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου των Supporters ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Παντελής Καφές και ο Νίκος Γεωργέας, ο βουλευτής Γιάννης Βούρος, ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας Στέλιος Σεραφείδης και η παλιά αθλήτρια στίβου της ΑΕΚ, Έρρικα Πρεζεράκου.

Aναλυτικά τι δήλωσε ο πρόεδρος των Supporters, Μάκης Κασνακίδης:

«Πολλά έχουν ακουστεί, κάποια είναι ακριβή, κάποια όχι... Στόχος σήμερα να εξηγήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις προτάσεις μας και να δεχτούμε ερωτήσεις για να κατανοήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ όσο καλύτερα γίνεται»

«Το Supporters Club ήταν ιδέα του Ντέμη. Αρχικά ήμασταν 29 μέλη. Η ετήσια συνδρομή ήταν 10.000 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τα διαρκείας και τη συμμετοχή μας, το σύνολο ήταν γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Με τον ερχομό του Σταύρου Αδαμίδη ενεργοποιήθηκε ο συμβουλευτικός μας ρόλος».

«Τι προτείνουμε και πώς σκεφτόμαστε... Το μοντέλο του 1 ή 2 μεγαλομετόχων έχει πια ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει εφαρμογή στην ΑΕΚ... Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι... Να προτείνουμε λύσεις βιώσιμες και εφικτές. Θεωρούμε ότι το πλάνο που προωθούμε είναι η μόνη λύση. Κι αυτό είναι η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ...

«... Πώς θα υλοποιηθεί αυτό; Συστάθηκε μια ανώνυμη εταιρεία ονόματι Supporters Club Α.Ε. με δυο στόχους. Πρώτον η συμμετοχή στην ΑΜΚ της και δεύτερος στόχος η κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της ΑΕΚ. [...] Η σκέψη είναι να συμμετέχει κάθε ΑΕΚτζής στην προσπάθεια διάσωσης...

«... Σκεφτείτε τις δυνατότητες μιας ΑΕΚ που θα ανήκει σε 50.000 κόσμου, που θα ενώνει τους εύπορους με τους λιγότερο άνετους οικονομικά. Και η Supporters Α.Ε. μας χωράει όλους...

«...Όταν διαβάζω ότι χρειαζόμαστε μεγιστάνες για να δώσουμε όραμα, αναρωτιέμαι πού ακριβώς είναι αυτοί οι μεγιστάνες; Δεν είναι η ίδια η ΑΕΚ το όραμα; Όραμα είναι η ομάδα, η καταγωγή μας, οι πόθοι και οι αξίες...

«Υπάρχουν 5 πακέτα, επίπεδα, που μπορούμε να διαλέξουμε. Των 10.000, των 5.000, των 2.000, των 1.000 και των 200

«Το ποσό της ΑΜΚ της Supporters Club θα κατατεθεί στην ΠΑΕ για να καλύψει μέρος της ΑΜΚ ή όλη...

«...Τι σημαίνει είμαι ενεργό μέλος; Εχω λόγο στο μέλλον της ΑΕΚ, παίρνω μέρος σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Βοηθώ με έργα υποδομής, ψηφίζω για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού. Ενημερώνομαι και ελέγχω τα οικονομικά κάθε τρίμηνο. Εκλέγω τα μέλη του ΔΣ. Έχω προνόμια ανάλογα με το πακέτο που έχω διαλέξει. Τα προνόμια είναι για την κάθε κατηγορία διαφορετικά. Θα έχετε υλικό με όλα τα προνόμια αναλυτικά...

«...Για το ποσό των 200 θα έχουν 20% έκπτωση στα διαρκείας της ΠΑΕ. Έχουμε ήδη συμφωνήσει με την ΠΑΕ ότι για φέτος το φτηνό διαρκείας θα είναι στα 165 ευρώ...

«...Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδοσφαιρική ομάδα, είναι μια ιστορία κι αυτή σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε. Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε επιτροπή πολιτιστικής δράσης... Πρώτος στόχος της σε συνεργασία με την ΠΑΕ η καταπολέμηση της βίας... Καλούμε τους φίλους της ΑΕΚ που βαρέθηκαν τη μιζέρια και τις χωρίς αποτέλεσμα αναμονές για εκ Θεού λύσεις να στηρίξουν την προσπάθεια και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Καθένας με τη δύναμή του. Η ΑΕΚ περιμένει πράγματα από εμάς. Οχι εμείς από την ΑΕΚ.

Ε. Αποστολάκη: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και παραμένουμε πιστοί στις (σ.σ. προεκλογικές) δεσμεύσεις μας... Να διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά του δήμου υπάρχει και η θέληση και η γνώση για να διαχειριστούμε ένα τέτοιο θέμα. [...] Θα σταθούμε στο πλευρό της ΑΕΚ και θα είμαστε αρωγοί για να υλοποιήσει το σχέδιο της, που θα σέβεται όμως τους περιβαλλοντολογικούς κανόνες...».

Ερωτήσεις δημοσιογράφων...

Για το αν έχουν χτυπήσει την πόρτα Νικολαΐδη: «Εχουμε μιλήσει με τον Ντέμη και μας έχει πει ότι θέλει να δώσει τις μετοχές του στο Supporters Club».

Είναι αντιγραφή ξένου πλάνου; «Οχι, είναι με τα ελληνικά δεδομένα. Πιο δομημένο και να συνδυάζει ανθρώπους που μπορούν να βάλουν περισσότερα χρήματα και άλλους με λιγότερα».

Για το 23% των μετοχών που έχουν: «18% μας έχει δώσει ο κ. Παππάς και 5% ο κ. Νοτιάς. Περιμένουμε και άλλους. Οπως ο Ντέμης...».

Για το αν καταφέρουν οι Supporters να εξασφαλίσουν το 51%, τι μπορούν να κάνουν για την ΑΕΚ; «Θα ψηφίζει το ΔΣ, που θα εκλέγεται και θα έχει ορισμένα πλάνα».

Για το πώς θα λειτουργεί: «Το πλάνο δεν είναι να μαζέψουμε τα 6 εκατ. Πλάνο να μαζέψουμε 50.000 των 200 συν όσους μπορέσουμε να μαζέψουμε των 1.000, 5.000, κτλ. Φανταστείτε μια ομάδα, την ΑΕΚ, με 50.000 μετόχους και 50.000 στην εξέδρα, αν αυτή η ομάδα χρειάζεται τίποτα άλλο. Ο ρόλος είναι διπλός. Και συμμετοχή και ενεργά μέλη. Η συμμετοχή, όποιος θέλει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, είναι ελεύθερος. Οι μετοχές της πρώτης ΑΜΚ πάντα θα τις έχει και θα έχει πάντα το δικαίωμα να ψηφίζει σύμφωνα με αυτές. Αν δεν θέλει να μετάσχει, τότε μπορεί να μη μετάσχει. Αλλά τις μετοχές θα τις έχει...

«...Από το 1.500.000 φιλάθλους είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε 50.000 που θα βάζουν από 1 ευρώ τη μέρα. Αν καπνίζει να είναι 1-1,5 μήνας χωρίς τσιγάρα».

Για το αν υπάρχουν χρήματα από απλούς φιλάθλους σε αυτά που έχουν συγκεντρωθεί: «Δεν έχουν μπεο από 2-3. Εχουν μπει από πολλούς με τους οποίους μιλήσαμε στην αρχή. Σήμερα αρχίζει η προσπάθεια. Σήμερα άνοιξε ο λογαριασμός. Αυτά που υπάρχουν είναι από τους Supporters και διάφορους που έδειξαν ενδιαφέρον... Οταν γίνει ΓΣ του κλαμπ θα βγει καινούριο ΔΣ από τους Supporters».

Για τις αναζητήσεις χώρου για προπονητικό κέντρο: «Ο λόγος που ξεκινάμε κάπου αλλού είναι ότι ο χώρος στα Σπάτα υπάρχουν διάφορα νομικά θέματα που μπορεί να πάρουν 1 και 2 χρόνια να λυθούν... Κι εφόσον και η δήμαρχος πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί χώρος στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι σημαντικό, να είμαστε και δίπλα στο γήπεδο... Είπαμε να βρούμε ένα χώρο που θα στεγάσει όλα τα μικρά τμήματα. Η δεύτερη ομάδα όμως θα προπονείται στα Σπάτα».

Γ. Βούρος: «Καταλαβαίνω την όποια δυσπιστία για το εγχείρημα αυτό... Δεν μπορείς να προσδοκάς σωσίες... Πώς τον λένε εκείνο τον απίθανο που είχε έρθει; Σκλαβενίτης; Αυτοί δεν υπάρχουν... Περιεχόμενο της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της, η ομάδα, οι υπάλληλοι. Αυτοί που συμμετέχουν...».

«Επειδή έχουμε πάνω από 20% θα μπορούμε να έχουμε δύο μέλη στο πενταμελές ΔΣ της ΑΕΚ και πολύ σύντομα θα έχουμε τρία στα επτά. Είναι μια καλή φωνή... Εκπροσωπούμε ήδη ένα 30% πριν αρχίσουμε καν την ουσιαστική συμμετοχή».

Για το τι ποσό προσδοκάται ότι θα συγκεντρωθεί από τους εύπορους οικονομικά και αν τα 50.000 μέλη δεν γίνουν πραγματικότητα ποιο είναι το εναλλακτικό για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ: «Για εναλλακτικό δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Εμείς είμαστε μια κίνηση που λέμε σε όλους να βοηθήσουμε. Αν δεν πετύχει αυτό δεν ξέρουμε το μέλλον. Δεν μπορώ να απαντήσω. Οσο για τους οικονομικά εύρωστους συζητάμε με όλους και θα δούμε. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μαζέψουμε 50.000. Οι 50.000 μέτοχοι που θα αποφασίζουν και θα είναι και στο γήπεδο... Πώς το παρασκήνιο θα μπορεί να χτυπήσει μια ομάδα με 50.000 πίσω της; ...».

Για το ποιος πληρώνει του χρόνου; «Αν εχουμε 50.000 φέτος δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Είναι ετήσια συνδρομή. Αλλά δεν έχει υποχρέωση κανένας να βάλει τον δεύτερο χρόνο αν χρειάζεται. Από εκεί και πέρα ό,τι λεφτά θα μπαίνουν θα είναι για έργα υποδομής...».

Ποιοι από τους Supporters θα μετέχουν στη ΓΣ της ΠΑΕ; «Θα υπάρχει το ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας και θα υπάρχουν αντιπρόσωποι, που θα εκλέγονται από τη ΓΣ των μετόχων των Supporters. Το ΔΣ των Supporters θα ορίζει τα μέλη που θα είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ».

«Δεν μπορώ να δώσω ονόματα ποιοι είναι, αλλά είναι γύρω στα 35 άτομα. Αν μπορούμε από το 1,5 εκατ. να βρούμε 50.000; [...] Πιστεύω ότι οι ΑΕΚτζήδες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα... Οσοι εχω μιλησει ειναι υπέρ...».

Αν θα γίνουν ενέργειες για τον απόδημο ελληνισμό: «Εννοείται. Ηδη έχουμε από την Αυστραλία».

Για τις μετοχές που είναι υποθηκευμένες και αν αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά: «Οι καινούριες μετοχές δεν θα είναι υποθηκευμένες. Αυτές από την ΑΜΚ δεν είναι υποθηκευμένες. Και από όσο ξέρω το θέμα με τη Morgan Stanley συζητείται για να βρεθεί μια λύση».







 


 


 

 

 



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags