Facebook Pixel Περί ένστασης...
| 2011-05-25 10:02:00

Περί ένστασης...

Περί ένστασης...

O Θανάσης Χειμωνάς γράφει για το πώς η ΑΕΚ κατάφερε να κάψει το χαρτί (;) της «ηθικής πρωταθλήτριας» του 2008.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η ιστορία είναι πασίγνωστη. Πριν από τρία και κάτι χρόνια ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα. Όλοι θυμόμαστε πως ο Θρύλος ήταν κάκιστος σε εκείνο το ματς και έχασε δίκαια με ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Σχεδόν αμέσως πρόεδρος άλλης ΠΑΕ -η οποία κινδύνευε με υποβιβασμό και άρα είχε έννομο συμφέρον- «σφύριξε» στην ερυθρόλευκη διοίκηση πως υπήρχε θέμα με τον Αυστριακό ποδοσφαιριστή των Ποντίων, Βάλνερ, που είχε ήδη αγωνιστεί σε άλλες δύο ομάδες εκείνη την αγωνιστική περίοδο και άρα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση και κέρδισε το παιχνίδι «στα χαρτιά».

Προσωπικά, δεν ένιωσα έκπληξη για την κίνηση αυτή της ομάδας μας. Το ιδανικό όντως είναι να κρίνονται οι αγώνες στα γήπεδα στην ποδοσφαιρική ιστορία όμως υπάρχουν άπειρες ανάλογες περιπτώσεις με πρωταγωνίστριες ακόμη και πολύ γνωστές ευρωπαϊκές ομάδες. Μην ξεχνάμε δε, πως πριν μερικά χρόνια, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με αυτό τον τρόπο από την (γνώριμή μας δυστυχώς) Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς φυσικά να ακουστεί κιχ.

Αν κάτι με είχε ενοχλήσει ήταν πως στην συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε και ένα θύμα: ο ιστορικός Απόλλων Καλαμαριάς ο οποίος μετά από εκείνη την ήττα υποβιβάστηκε και έφτασε σήμερα να παίζει στην Δ’ Εθνική…

Τέλος πάντων. Η ΑΕΚ, που εκείνη την εποχή διεκδικούσε το πρωτάθλημα, έκανε παντιέρα την συγκεκριμένη απόφαση (η οποία φυσικά ήταν καθ’ όλα νόμιμη) και αφαιρώντας από την τελική βαθμολογική συγκομιδή μας τους τρεις εκείνους βαθμούς έχρησε τον εαυτό της ηθικό πρωταθλητή. Τελείως μπακαλίστικη λογική κατά την ταπεινή μου άποψη αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο Ολυμπιακός θα έτρωγε τα τέσσερα στο ΟΑΚΑ αν χρειαζόταν τους βαθμούς. Άλλωστε, ο βασικός ίσως λόγος της συντριβής ήταν η εξοργιστική αδιαφορία που έδειξαν οι παίχτες του Ολυμπιακού σε εκείνο το ματς.

Τα χρόνια πέρασαν και για δείτε πως τα φέρνει η π@@@@@α η μοίρα! Η «ηθική πρωταθλήτρια» του 2008 ΑΕΚ σαρώνει σε όλα τα αθλήματα. Μέσω των δικηγόρων της. Ήδη γλύτωσε τον υποβιβασμό στην Α2 του μπάσκετ μια και ο αθλητικός δικαστής ανακάλυψε σε χρόνο ρεκόρ -δεν πρέπει να είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος- πως ο πρόεδρος του Ηλυσιακού ήταν μάνατζερ παιχτών (ή κάτι τέτοιο…). Επίσης, ετοιμάζεται να κουνήσει σεντόνι στο Τσάμπιονς Λιγκ (λέμε τώρα…) με τρεις βαθμούς μπόνους από τον -χαμένο στο γήπεδο- αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου επειδή, λέει, ο Μπέος τα έκανε λαμπόγυαλο στα αποδυτήρια! Το πιο απίστευτο στην δεύτερη περίπτωση δε, είναι πως η διοίκηση των κιτρινόμαυρων, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται πως κατέθεσε την ένσταση για το καλό του αθλήματος, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ένσταση κατά των βιαστών του ποδοσφαίρου». Wow!

Η τύχη αυτής της πράξης ποδοσφαιρικού ακτιβισμού θα κριθεί μετά την τελευταία αγωνιστική των playoffs. H εμπειρία μου με έχει διδάξει πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αγαπάνε πολύ τις εκκρεμότητες κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός -one way or another- θα φέρει το «διπλό» στο άδειο ΟΑΚΑ. Αν όντως γίνει έτσι, η ΑΕΚ θα συνεχίζει να βιώνει την αγωνιστική της κρίση. Και θα έχει μια για πάντα κάψει το χαρτί (;) της «ηθικής πρωταθλήτριας».

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags