Facebook Pixel Επίδοξοι πρίγκιπες!
| 2011-05-25 10:09:00

Επίδοξοι πρίγκιπες!

Επίδοξοι πρίγκιπες!

Το κοσμοπολίτικο Μονακό φιλοξενεί το προσεχές Σαββατοκύριακο τον έκτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Μετά το νέο θρίαμβο στη Βαρκελώνη, η Red Bull Racing πηγαίνει στο πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής έχοντας σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα σε κατασκευαστές και οδηγούς αντίστοιχα.

Ειδικά για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που έχει φέτος στο ενεργητικό του τέσσερις pole positions και ισάριθμες νίκες. Ωστόσο, ιδιαίτερο κίνητρο για τον Γερμανός παγκόσμιο πρωταθλητή αποτελεί η επιθυμία να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνα.

«Είναι ασύγκριτο να οδηγείς ένα μονοθέσιο της Formula 1 στο Μονακό. Πρόκειται για ένα μοναδικό σιρκουί και αποτελεί ξεχωριστή πρόκληση για τον οδηγό. Πρέπει να πιέζεις όσο και σε μία κανονική πίστα αλλά ακόμα και το μικρότερο λάθος, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Η θέση στη σειρά εκκίνησης παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, αφού μπορεί να καθορίσει την εξέλιξή του, μιας και οι προσπεράσεις είναι παραδοσιακά πολύ δύσκολες στο Μονακό. Η διαχείριση της ‘κίνησης’ στις κατατακτήριες είναι άλλη μία μεγάλη πρόκληση. Σαν αγώνας, είναι το αδιαμφισβήτητο highlight της σεζόν. Τα πήγαμε καλά εκεί πέρυσι και ελπίζω να είμαστε ξανά ισχυροί», δήλωσε ο Φέτελ, που πέρυσι ολοκλήρωσε τον Grand Prix του Μονακό στη δεύτερη θέση.

Για τον team mate του, τον Μαρκ Γουέμπερ, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε πέρυσι ένα από τα highlights της σεζόν. Ο Αυστραλός πήρε την pole position και ηγήθηκε του επιβλητικού 1-2 της Red Bull.

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ενόψει του φετινού αγώνα στο πριγκιπάτο. Ένα από αυτά αφορά στα ελαστικά και η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε ομάδα, θα είναι ίσως η πιο περίπλοκη της σεζόν! Είναι μία πίστα όπου πάντα τα πήγαινα καλά κι έχω μερικές πολύ καλές αναμνήσεις. Είναι ένα απαιτητικό σιρκουί πόλης, που απαιτεί πλήρη αυτοσυγκέντρωση από τον οδηγό – όχι μόνο στον αγώνα, κάθε φορά που βγαίνει στην πίστα. Η ακτογραμμή και η αντίθεση με τους βράχους, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό σε μία από τις πλέον φημισμένες διαδρομές στον κόσμο», τόνισε ο 34χρονος Αυστραλός.

Πέρα από την εντός πίστας εμφάνιση των RB7, τα βλέμματα θα κλέψει όπως κάθε χρόνο και το πλωτό Energy Station της Red Bull! Πρόκειται για μία εντυπωσιακή κατασκευή που συναρμολογήθηκε στην Imperia της Ιταλίας και ρυμουλκήθηκε σε δύο μέρη, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Monte Carlo. Έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του, αναμένοντας και φέτος να φιλοξενήσει μερικούς από τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix Μονακό:

- Το Grand Prix του πριγκιπάτου βρίσκεται στο καλεντάρι της Formula 1 από τη θέσπιση του πρωταθλήματος: το 1950

- Πρόκειται για το μικρότερο σε μήκος σιρκουί (3.340 μ.) αλλά και τον πιο αργό αγώνα της σεζόν, με τη μέση ωριαία ταχύτητα να ορίζεται στα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

- Στο Μονακό πανηγύρισε τη πρώτη της παρουσία στο βάθρο η RBR, με τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ να τερματίζει 3ος στον αγώνα του 2006.

- Πέρυσι ο Μαρκ Γουέμπερ εκκίνησε από την pole position την οποία μετέτρεψε σε νίκη, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τον πλαισιώνει στο 1-2 της Red Bull Racing.

- Οι γόμες ελαστικών που θα έχουν στη διάθεση τους οι ομάδες, θα είναι για πρώτη φορά φέτος οι πολύ μαλακή και μαλακή.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags