Facebook Pixel Δώδεκα (ερυθρόλευκοι) γρίφοι ζητούν λύση
| 2011-05-25 11:49:00

Δώδεκα (ερυθρόλευκοι) γρίφοι ζητούν λύση

Δώδεκα (ερυθρόλευκοι) γρίφοι ζητούν λύση

Για τη διοίκηση του Ολυμπιακού δυσκολότερο από το επιλέξει τους παίκτες που θα καλύψουν τα κενά στο ρόστερ της ομάδας, είναι να «απαλλαγεί» από τους λεγόμενους ανεπιθύμητους.

Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης...

Τουλάχιστον μια ντουζίνα ποδοσφαιριστές πρόκειται να πωληθούν, να μείνουν ελεύθεροι ή να παραχωρηθούν δανεικοί, προκειμένου ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στο προσκλητήριο της 4ης Ιουλίου να έχει στη διάθεσή του 23 - 24 παίκτες. Και αν για τους νεαρούς Γιώργο Κατσικογιάννη, Ανδρέα Βασιλόγιαννη, Αρη Σοϊλέδη, Γιώργο Νικλητσιώτη και Γιώργο Βαλεριάνο ο δανεισμός ή η απομάκρυνση δεν κοστίζει, δεν ισχύει το ίδιο για τα βαριά ονόματα την απόκτηση των οποίων χρυσοπλήρωσαν με εκατομμύρια ευρώ.

Οι Ερυθρόλευκοι εντός των επόμενων ημερών θα κληθούν να αποφασίσουν τι θα πράξουν με τον Ματ Νταρμπισάιρ. Η Μπέρμιγχαμ στην οποία αγωνίστηκε εφέτος ως δανεικός υποβιβάστηκε από την Πρέμιερσιπ και η αγγλική ομάδα δύσκολα θα πληρώσει 2 εκατ. ευρώ όπως προβλέπει η συμφωνία με τον Ολυμπιακό, για την απόκτηση ενός επιθετικού ο οποίος συνέβαλε ελάχιστα στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού. Ο Νταρμπισάιρ έχει συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους ως το 2013.

Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουν αν θα επαναφέρουν στην ομάδα τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο ο οποίος εφέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ιντερνασιονάλ. Ο Λεονάρντο αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ για την οποία ο Ολυμπιακός αναζητεί ποδοσφαιριστή, όμως όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα αποκτηθεί από τη Βιγιαρεάλ ο 23χρονος Ισπανός Ιβάν Μαρκάνο. Ο Λεονάρντο έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ως το 2013.

Παράλληλα οι διοικούντες τον Ολυμπιακό θα πρέπει να δουν τι θα πράξουν με τους Κώστα Μήτρογλου, Κρίστιαν Νέμεθ, Γιώργο Γκαλίτσιο και Ντένις Επστάιν οι οποίοι επέστρεψαν από δανεισμό, αλλά δεν υπολογίζονται από τον κ. Βαλβέρδε. Ορισμένοι από αυτούς ίσως δοθούν ως ανταλλάγματα αν αποκτηθεί ποδοσφαιριστής από την εσωτερική αγορά.

Ο Μήτρογλου έχει συμβόλαιο ως το 2012 και θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία. Πάντως για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ΠΑΟΚ και ο Αρης.

Ο Ολυμπιακός για να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Νέμεθ κατέβαλε το περασμένο καλοκαίρι 1 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ. Εξι μήνες μετά τον παραχώρησε δανεικό στον Ολυμπιακό Βόλου στον οποίο δεν βρήκε θέση στην ενδεκάδα. Ο ούγγρος επιθετικός έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ως τον Ιούνιο του 2013.

Ο Γκαλίτσιος θα μπορούσε να παραμείνει στον Πειραιά ως εναλλακτική λύση για τα πλάγια της άμυνας, αλλά από τη στιγμή που ο κ. Βαλβέρδε αναζητάει αριστερό μπακ η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη. Να δοθεί δανεικός δεν υπάρχει νόημα καθώς σε ένα χρόνο λήγει το συμβόλαιό του. Αν μείνει ελεύθερος εύκολα θα βρει ομάδα.

Ο Επστάιν αποκτήθηκε πριν ένα χρόνο αλλά παραχωρήθηκε δανεικός στην Κέρκυρα. Λογικά και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται δανεικός και το ζητούμενο είναι σε ποια ομάδα.

Φλέγον θέμα για τον Ολυμπιακό είναι και ο Ντένις Ρόμενταλ. Ο 33χρονος δανός επιθετικός έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, κοστίζει όμως πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και καμία ομάδα δεν θα αναλάμβανε να πληρώσει έστω και ποσοστό επί των αμοιβών του για να τον αποκτήσει δανεικό. Ο Ρόμενταλ θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του αλλά με διακανονισμό, εισπράττοντας δηλαδή ένα μέρος του ποσού που προβλέπεται στο συμβόλαιό του.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags