Facebook Pixel «Η καραμέλα της ΕΠΟ πρέπει να πάψει!»
| 2011-05-25 11:53:00

«Η καραμέλα της ΕΠΟ πρέπει να πάψει!»

«Η καραμέλα της ΕΠΟ πρέπει να πάψει!»

Επίθεση κατά της ΕΠΟ έκανε ο Νίκος Μαχλάς με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει καταγγελία προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία για ομάδα που αδειοδοτήθηκε και χρώσταει λεφτά σε παίκτη των Κρητικών.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Sentra 103,3»:

«Το θέμα είναι ότι κυνηγάμε να δικαιωθεί η ομάδα που ταλαιπωρείται από κάποιους ανθρώπους Είναι μια καθαρή ομάδα και έχει πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μαχλάς.

Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, υποστήριξε: «Νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλαντεύεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται σωστά τις καταστάσεις. Δεν ξέρω που βαδίζουμε. Μπήκα στο ποδόσφαιρο πως αυτά τα πράγματα που είχα βιώσει, να τα περάσω στην ομάδα μου και με όλα αυτά που βλέπω νιώθω αηδία. Όταν ξέρεις ότι είσαι εντάξει, παλεύεις καθημερινά και προσπαθείς να βρεις λύσεις τίμια και καθαρά... Βλέπουμε πως μια ομάδα με ηθική, να βρίσκει απέναντί της απίστευτα πράγματα, απογοητεύεσαι και δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ μίλησε και για το αίτημα της ομάδας να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων: «Ακόμα περιμένουν το σκεπτικό. Περιμένουν τον κ. Πιλάβιο, που είναι αρμόδιος και δεν μπορεί να κρύβεται από όλα. Είναι μπροστάρης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν είμαι σωστός, δεν ζητάω να μείνω στην Β’ Εθνική αλλά να πέσω στην Δ’ Εθνική. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλώνω ότι αν υπάρχει οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει οφειλές από την ομάδα και δεν έχει ρυθμιστεί η οφειλή του να με καταγγείλει. Τι πιο τίμιο από έναν άνθρωπο που έχω προσφέρει στην Εθνική ομάδα; Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ να μην βγαίνει στο τηλέφωνο και ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό για μια εβδομάδα.

Δεν κατηγορώ κανέναν. Είμαι αναγκασμένος να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της ομάδας μου. Δεν γίνεται να μην δίνουν την άδεια. Είμαστε η τρίτη καλύτερη ομάδα, στον αγωνιστικό χώρο, είμαστε η πρώτη ομάδα σε εισιτήρια και δεν είμαστε μπλεγμένοι σε στοιχήματα. Έχουμε μια ομάδα με ιστορία. Δεν γίνεται για μια κακή περίοδο έξι μηνών με άνοιγμα 1 εκ. ευρώ που το βρήκαμε, να μας κόβουν τα όνειρά μας. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ίδιο θα έλεγα και για άλλη ομάδα. Όποια ομάδα έχει πλαστά χαρτιά να τιμωρηθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό που γίνεται είναι εξωφρενικό».

Για το αν υπάρχουν οφειλές προς ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ από άλλη ελληνική ομάδα και ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να κάνει καταγγελία στην ΕΠΟ, ανέφερε: «Αυτό ισχύει. Δεν είναι ώρα να αναφέρουμε το όνομά του. Θα αναγκαστούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Νομίζω ότι τα δικά μας στοιχεία και τα χαρτιά δεν πρέπει να καταναλώνονται στις εφημερίδες, αλλά πρέπει να πάνε στους αρμόδιους. Κοιτάμε το έννομο συμφέρον της ομάδας μας. Κοιτάω για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν υπάρχουν παρανομίες να τιμωρηθούν οι ομάδες. Ακόμα και η δική μου ομάδα να είναι. Δεν μπορούν να είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εκεί είναι που σε πιάνει κρίση».

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις της ομάδας, υποστήριξε: «Οι βουλευτές, η τοπική κοινωνία, επειδή ξέρουν τα πάντα, έχουν κι αυτοί σκύψει το κεφάλι πάνω στον ΟΦΗ γιατί βλέπουν την αδικία. Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Η «καραμέλα» της ΕΠΟ για την αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πάψει. Η ΕΠΟ μπορεί να πάρει αποφάσεις από μόνη της, αλλά ότι ισχύει για την ΕΠΟ, ισχύει για όλες τις εταιρίες που υπάγονται στο κράτος. Θέλουμε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, για να δουν όλοι πως γίνεται να αδειοδοτούνται ομάδες. Θα το τραβήξουμε στα άκρα».

Παράλληλα, ο Νίκςο Μαχλάς μίλησε και για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΟΦΗ με τον αποκλεισμό του λιμανιού του Ηρακλείου: «Αυτό το γνωρίζουμε. Είμαστε οι πρώτοι που λέμε πως δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Εμείς τώρα πρέπει να συγκρατήσουμε τον κόσμο, γιατί δεν είναι σωστό να υπάρχουν προβλήματα. Δεν βρίσκουμε ανταπόκριση».

Τέλος, για το αν θα είναι το καλύτερό του… γκολ, σε περίπτωση που δικαιωθεί ο ΟΦΗ, απάντησε: «Είναι ένας αγώνας που πραγματικά έπρεπε να έχει κερδηθεί στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Είναι ένας αγώνας τίμιος, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Λέω τις αλήθειες που πρέπει να πω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags