Facebook Pixel Supporter (και) ο Μανόλο Χιμένεθ!
| 2011-05-26 12:01:00

Supporter (και) ο Μανόλο Χιμένεθ!

Supporter (και) ο Μανόλο Χιμένεθ!

Με το δικό του τρόπο, ο Μανόλο Χιμένεθ -φαίνεται ότι, διότι oφείλουμε πάντοτε να κρατάμε μικρό καλάθι προτού προκύψει επίσημη ενημέρωση- γίνεται και εκείνος Supporter στην προσπάθεια που θα κάνει η ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν.

Γράφει ο Βαγγελής Αρναούτογλου...

ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και να ικανοποιήσει τη δίψα του μέσου οπαδού της ομάδας για καλύτερο ποδόσφαιρο.

Η άποψή του καθενός είναι σεβαστή, στο διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα ο Χιμένεθ έκανε λιγότερους φίλους και περισσότερους εχθρούς (αν σκεφτούμε ότι άπαντες ήταν ενθουσιασμένοι με την άφιξή του τον περασμένο Οκτώβριο), ωστόσο τη δουλειά που έχει κάνει και το χρόνο που έχει αφιερώσει ο Ισπανός στους περίπου 9 μήνες που ηγείται της ΑΕΚ προσπαθώντας να τη βελτιώσει αγωνιστικά, μόνο από τον Φερνάντο Σάντος είχαμε δει την τελευταία δεκαετία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι με τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον Χιμένεθ, η ΑΕΚ λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε μπροστά του το ποδοσφαιρικό τμήμα. Φανταστείτε Ιούνιο μήνα να αναζητεί προπονητή έχοντας ταυτόχρονα το μεγάλο βάρος της αναδιάρθρωσης του ρόστερ. Αναλογιστείτε επίσης το ενδεχόμενο μίας λύσης τύπου Αναστασιάδη, Κετσμπάγια, Βλάχου κλπ. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, απλώς είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος της ομάδας θα τους "έκαιγε" στις πρώτες αναποδιές.

Έπραξε το αυτονόητο

Η ΑΕΚ ορθώς επέλεξε να πορευτεί με τον προπονητή που την οδήγησε στην κατάκτηση ενός τίτλου ύστερα από εννέα στείρα χρόνια -αποκλείοντας τη Λάρισα σε εκτός έδρας νοκ άουτ αγώνα και ακολούθως Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ- και ο οποίος, αν και άργησε σημαντικά, κατάφερε στο τέλος της σεζόν να παρουσιάσει ένα σύνολο που δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό στο μάτι, όμως είχε (επιτέλους) αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Ήξεραν τι έπαιζαν...

Η διοίκηση έκανε το αυτονόητο στην περίπτωση του προπονητή. Αν υποθέσουμε ότι οι υφιστάμενες οικονομικές δυνατότητές της επιτρέπουν μόνο μία υπέρβαση, τότε αυτή έπρεπε να "ξοδευτεί" για τον Ισπανό. Για τον άνθρωπο που ασχολήθηκε όσο λίγοι με τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και μηχανεύτηκε πολλούς τρόπους για να καταλάβει ποια είναι τα (ψυχικά, σωματικά και αμιγώς ποδοσφαιρικά) όρια του καθενός.

Με τον Μανόλο στο τιμόνι της, η ΑΕΚ θα μπορεί να προχωρήσει σε έναν νορμάλ μεταγραφικό σχεδιασμό, να ξεχωρίσει την Ήρα από το στάρι και να εκμεταλλευτεί τις διασυνδέσεις του σε μία αγορά (την ισπανική) που βρίθει ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Κι αν δεν σας άρεσε ο Μπαχά, ποιος από εσάς δεν θα ήθελε τον Μίτσελ και τον Ματέος και στην επόμενη σεζόν στην ομάδα;

Στήριξη και εμπιστοσύνη

Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε ομάδας είναι ο προπονητής. Αυτός είναι που χαράσσει τη στρατηγική, μοιράζει τους ρόλους, μεταλαμπαδεύει ποδοσφαιρικές γνώσεις και δίνει συγκεκριμένη ταυτότητα σε ένα μωσαϊκό λαών και προσωπικοτήτων. Ο Χιμένεθ πειραματίστηκε ομολογουμένως πολύ, όμως όφειλε και να το κάνει. Διότι τώρα είναι σοφότερος, διότι πλέον ξέρει που πατάει, που βρίσκεται και κυρίως πως μπορεί να δουλέψει σωστά το project ΑΕΚ.

Εμπιστοσύνη χρειάζεται ο Χιμένεθ. Στη δουλειά και στην προσωπικότητά του. Και πάνω από όλα καθαρές και αληθινές κουβέντες για να καταστρώσει το πλάνο του. Η διοίκηση επέλεξε να μην ανοίξει κουβέντα διαζυγίου αλλά να επενδύσει σε αυτόν, οπότε καλό θα είναι εφόσον η συνέχιση της συνεργασίας τους επισημοποιηθεί, να πράξει το 100% των υποσχέσεών της προς αυτόν. Αν μπορεί και το 110% εφόσον υπάρχει η δυνατότητα...

Προσωπικά χαίρομαι που ο Μανόλο (φαίνεται ότι) θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας και ανυπομονώ να αποκρυπτογραφήσω τη δουλειά του κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία. Διότι όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και μία προπόνησή του, ξέρει πόσο αγαπά αυτό που κάνει και πόσο μοχθεί για να βελτιώσει άπαντες γύρω του.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags