Facebook Pixel Ηταν σαν φιλικό ...αποχαιρετισμού
| 2011-05-26 13:26:00

Ηταν σαν φιλικό ...αποχαιρετισμού

Ηταν σαν φιλικό ...αποχαιρετισμού

Με την ανακοίνωση της ενδεκάδας της γηπεδούχου στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ, και του Παναθηναϊκού ήταν σαφές ότι η ΑΕΚ κατέβηκε στο γήπεδο για να εκπληρώσει μια ανειλημμένη υποχρέωση. Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Ακολούθησαν 90 λεπτά ενός αγώνα που έμοιαζε σαν κάτι μεταξύ φιλικού και αποχαιρετιστήριου για πολλούς από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ο Χιμένεθ, προφανώς σε συνεννόηση με τη διοίκηση, αποφάσισε να στείλει σε διακοπές όχι μόνο τους τραυματίες ή τιμωρημένους παίκτες του, αλλά και όσους είχαν ξεμείνει από δυνάμεις.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν είδαμε λοιπόν τον Ντρπιτς, τον Κλωναρίδη, τον Νταντόμο, τον Γκέντσογλου, παίκτες που όλη τη χρονιά βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και... πουθενά. Αλλά και οι υπόλοιποι που ήταν βασικοί σε πολλούς αγώνες, όπως ο Σκόκο, ο Λαγός, ο Καφές και ο Μπάχα, δεν έδειχναν ότι το είχαν πάρει ιδιαίτερα... πατριωτικά το πράγμα.

Αυτό το εντελώς πρωτότυπο σχήμα ενδεκάδας κράτησε τον σχεδόν πλήρη Παναθηναϊκό στο μηδέν για περίπου εξήντα λεπτά, μόνο και μόνο επειδή οι «πράσινοι» έδειχναν εξίσου χαλαροί, επιρρεπείς στο λάθος και επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού που προήλθε από «δώρο» των αμυντικών της ΑΕΚ στον Σισέ και πιο πολύ μετά το δεύτερο στο 67', η ΑΕΚ... παρέδωσε το πνεύμα και ο Παναθηναϊκός την άφηνε να αλλάζει ακίνδυνες πάσες, αφού οι παίκτες του έβλεπαν ότι απέναντί τους είχαν έντεκα παίκτες, αλλά όχι μια ομάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε ένα παιχνίδι τελείως αδιάφορο, όχι μόνο στα τελευταία 20 λεπτά που είχε κριθεί, αλλά και στην υπόλοιπη διάρκειά του, αφού σε καμία περίπτωση η ΑΕΚ, ακόμη και απέναντι σ' έναν εξίσου «άχρωμο» Παναθηναϊκό, δεν έδινε την εντύπωση ότι διεκδικεί κάτι στα σοβαρά, λες και ήθελε να στείλει μήνυμα ότι της ήταν αδιάφορο αν θα κερδίσει τους βαθμούς από τον Ολυμπιακό Βόλου μέσω της περίφημης ένστασης.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags