Facebook Pixel Μανόλο, άμα θες να μείνεις, μείνε…
| 2011-05-26 14:42:00

Μανόλο, άμα θες να μείνεις, μείνε…

Μανόλο, άμα θες να μείνεις, μείνε…

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα το σκεφτεί στην πατρίδα του και μακριά από ηθικούς εκβιασμούς και ψυχολογικές πιέσεις, θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ.

Το άρθρο του Γιώργου Χελάκη στον sport-fm:

Έτσι είπε στη διοίκηση της ΑΕΚ, έτσι γράφουμε. Το «θέλω να μείνω» που δήλωσε σημαίνει ελάχιστα πράγματα. Ο κ. Αδαμίδης του εξήγησε πώς πρόκειται να πορευτεί και του ζήτησε να παραμείνει.

Ο ίδιος έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και για την επόμενη χρονιά, άρα το «θέλω να μείνω» έχει σχετική σημασία, για να μην πω ότι είναι μια χαρά υπεκφυγή. Αφού σε θέλουν και τους θέλεις, μένεις.

Η πρόθεσή του να αποφασίσει στην Ισπανία, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, σημαίνει αγορά χρόνου μπας και «σκάσει» κάποια πιο ενδιαφέρουσα πρόταση.

Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου σε τέτοιους καιρούς. Τα οκτακόσια χιλιάρικα που προβλέπει το συμβόλαιό του δεν είναι αμελητέο ποσόν. Σε καιρούς κρίσης είναι αμφίβολο αν μπορούν να το προσφέρουν οι μικρομεσαίες ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος.

Προπονητής που έχει συμβόλαιο και η ομάδα του θέλει να τον κρατήσει, μένει. Αλλιώς φεύγει και το ανακοινώνει νωρίς, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι ενέργειες για την αντικατάστασή του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα είχε πάρει την απόφαση να παραμείνει αν το πλάνο που του παρουσίασε ο Σταύρος Αδαμίδης ήταν έστω και ελάχιστα ελκυστικό. Ήταν μόνο ρεαλιστικό και αποτυπώνει τις νέες περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ. Τέτοιες που την οδηγούν να σκέφτεται τον Σιαλμά, να έχει προχωρήσει τη συζήτηση με τον Ιγκλέσιας και να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τον Κοντοέ.

Αυτή η νέα ΑΕΚ, με συμβόλαια μέχρι 200.000 ευρώ και ελληνοποίηση του ρόστερ, περιορίζει εξ’ αντικειμένου την ανταγωνιστικότητα της ομάδας. Την οδηγεί σε αγωνιστικές συμπεριφορές σαν κι αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό, την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Διότι, όπως και να το κάνουμε, η ΑΕΚ του 2011-2012 θα είναι ίσως μια νεανική ομάδα, αλλά δύσκολα θα είναι στο επίπεδο των τελευταίων φετινών μηνών. Γιατί αν αναγκαστεί να πουλήσει άρον- άρον τον Σκόκο για να μαζέψει τα πέντε εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του Ιούνη, αυτόματα στην επίθεσή της θα χάσκει ένα πελώριο κενό.

Όλα αυτά τα έχει χοντρικώς υπόψη του ο Μανόλο Χιμένεθ. Στην Ισπανία δεν έχει να σκεφτεί κάτι πάνω σε αυτά. Έχει απλά να περιμένει μήπως βρεθεί κάποια ομάδα που θα του δίνει κάποια καλά λεφτά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags