Facebook Pixel «Κασκαντέρ» στο Φάληρο!
| 2011-05-27 11:37:00

«Κασκαντέρ» στο Φάληρο!

«Κασκαντέρ» στο Φάληρο!

Εδώ και μέρες είχαμε καταθέσει την άποψή μας ότι πρόκειται για την πιο «ανοιχτή» σειρά των τελευταίων ετών. Δικαιωθήκαμε από το πρώτο ματς της σειράς των τελικών. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Και το τέταρτο μεταξύ των δύο «αιωνίων» παιχνίδι ήταν «κλειστό», κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι οποίες αυτή τη φορά ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού. Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, περισσότερο αποφασισμένοι και καλύτερα διαβασμένοι χθες το βράδυ στο Φάληρο και δίκαια έφθασαν στο 1-0, παίρνοντας πλέον το πλεονέκτημα της έδρας στο ΟΑΚΑ!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ. Μεγάλη η εμφάνιση του αρχηγού του Παναθηναϊκού, που είναι ο ηγέτης της ομάδας κι αυτό είναι γνωστό σε όλους. Απ' εκεί και πέρα όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε πολλά... άλλα πράγματα μέσα στο παρκέ: Την άμυνά του να εγκλωβίζει τον Ολυμπιακό που δεν είχε καθόλου «παιχνίδι» στο πέντε εναντίον πέντε.

Τους παίκτες του να ανατρέπουν την κατάσταση στα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο και να επιβάλουν πλήρως το ρυθμό τους. Τον Μάικ Μπατίστ και τον Αλεκς Μάριτς να είναι... ανήμερα θηρία και να κυριαρχούν απόλυτα στις δύο ρακέτες. Τον Αντώνη Φώτση να έχει «κρύο αίμα» στην πιο κρίσιμη στιγμή της αναμέτρησης και να ευστοχεί σε μεγάλο τρίποντο 1' 31'' πριν από το τέλος δίνοντας αέρα τριών πόντων στον Παναθηναϊκό κι απαντώντας στην αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Κυρίως όμως είδε τους... κασκαντέρ στην 3η περίοδο να συμβάλουν τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Κι αυτό ήταν το μεγάλο θέμα στη νίκη του Παναθηναϊκού. Παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Καϊμακόγλου, ο Τέπιτς (βάλτε και τον Μάριτς που έκανε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι στο «τριφύλλι») κράτησαν απόλυτα το ρυθμό, έπαιξαν τρομερή άμυνα και «βοήθησαν» ώστε να μείνει φρέσκος ο Διαμαντίδης για την καθοριστική 4η περίοδο.

Κι όλα αυτά με τον Περπέρογλου εκτός λόγω τραυματισμού, με τον Σάτο «ανενεργό» λόγω φάουλ από το πρώτο ημίχρονο και με τον Νίκολας σε «μαύρη βραδιά» επιθετικά με 2/12 σουτ και 0/2 βολές σε 29 λεπτά παρουσίας.

Αυτές οι περιβόητες «small details» (οι «μικρές λεπτομέρειες») που λέει συχνά ο Ομπράντοβιτς ήταν αυτή τη φορά στο μέρος του Παναθηναϊκού, σ' ένα επίσης «κλειστό» ματς όπως και τα προηγούμενα και ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος είχε «ανατροπή» και δίκαιο νικητή: Τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags