Facebook Pixel "Μεγάλος παίκτης ο Μίτσελ". Ναι, της ΑΕΚ...
| 2011-05-28 08:21:00

"Μεγάλος παίκτης ο Μίτσελ". Ναι, της ΑΕΚ...

"Μεγάλος παίκτης ο Μίτσελ". Ναι, της ΑΕΚ...

Δεν το λέμε εμείς. Κοτζάμ Βίγια το λέει για τον μέσο της Ένωσης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνική εφημερίδα. Mάλλον επειδή είναι πατριωτάκια...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Εξέδρα»:

Για το πώς έχει φανταστεί τον τελικό:

«Αγώνες όπως αυτός είναι η προσδοκία κάθε ποδοσφαιριστή. Είχα την ευκαιρία να κατακτήσω ένα Ευρωπαϊκό Πρατάθλημα και να παίξω έναν τελικό Μουντιάλ και να το κατακτήσω, αλλά σε επίπεδο συλλόγων ποτέ δεν είχα φτάσει τόσο μακριά. Είναι ωραία παιχνίδια και πρέπει να απολαύσουμε όλα όσα κουβαλούν μαζί τους, από την προετοιμασία μέχρι το 90λεπτο και ελπίζω όσα ακολουθούν.

Ο προπονητής μας είπε ότι αυτός ίσως να είναι ο τελευταίος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ για πολλούς. Θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο για τον κόσμο μας.

Τόσο εμείς όσο και η Μάντσεστερ κατακτήσαμε το πρωτάθλημα έχοντας μαζέψει πολλούς βαθμούς και έχοντας στο ενεργητικό μας αρκετές λαμπρές στιγμές στη διάρκεια της σεζόν. Πιστεύω ότι αμφότεροι πήραμε πανάξια τον τίτλο. Για αυτό περιμένω ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ένα πραγματικό θέαμα».

Για το πώς προετοιμάζεται για το παιχνίδι σε σχέση με τον τελικό του Μουντιάλ:

«Φαντάζομαι ότι θα μοιάζουν αρκετά ως παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι να διαητρείς την ψυχραιμία σου, γιατί η ένταση και το άγχος είναι μεγάλα. Πιστεύω ότι ένα από τα κλειδιά στη Νότια Αφρική ήταν ότι δεν αλλάξαμε τίποτα. Διατηρήσαμε τις καθημερινές συνήθειες μας και τα ίδια ωράρια. Αυτό που πάει καλά δεν πρέπει να το πειράξεις. Αν και δεν πρόκειται να γλιτώσω τις πεταλούδες στο στομάχι».

Για το αν ετοιμάζει κάτι ο Γκουαρδιόλα για να τους βάλει στο κλίμα του παιχνιδιού:

«Σίγουρα έχει κάτι έτοιμο ο κόουτς. Πάντα μας εκπλήσσει με κάτι, αν και σε αυτά τα ματς δεν χρειάζεσαι επιπλέον κίνητρο. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς, τι σημαίνει και πόσο δυσκολευτήκαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ξανά ιστορία και δεν θέλουμε να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη».

Για το ποιον παίκτη της Γιουνάιτεντ υπολογίζει περισσότερο:

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι το βασικό χαρακτηριστικό της Μάντσεστερ είναι το σύνολο. Πόσο συμπαγές είναι και πόσο βοηθούν ο ένας τον άλλο. Κάθε χρόνο χάνει σημαντικές μονάδες και ο Φέργκιουσον καταφέρνει να κρατάει την ομάδα σε τροχιά νικών. Φέτος κατέκτησε την πιο ανταγωνιστική Πρέμιερ Λιγκ των τελευταίων ετών. Ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο και δεν θεωρώ ότι υπάρχουν φαβορί σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα».

Για τον τελικό του 1999:

«Η εικόνα των Γερμανών ποδοσφαιριστών να κλαίνε με σημάδεψε».

Για τον προηγούμενο τελικό Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Ήμουν στην Βαλένθια. Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ ανώτερη στον τελικό της Ρώμης και άξιζε να νικήσει. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τον τωρινό αφού κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία. Είμαι σίγουρος πάντως ότι θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος τελικός».

Για τον Iσπανούς της Ελλάδας:

«Όλο και περισσότεροι παίκτες από την χώρα μου αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και λένε ότι γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει σπουδαία δουλειά στον Ολυμπιακό, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ πάλεψε μέχρι τέλους για να βγάλει την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μου αρέσει ιδιαιτέρως ο Μίτσελ, ο οποίος αναδείχθηκε από το Μαρέο όπως και εγώ. Έχει δύναμη και ποιότητα. Είναι πολύ ολοκληρωμένος και για μένα ένας μεγάλος παίκτης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags