Facebook Pixel Πέντε λόγοι για τους οποίους θα το πάρει η Μάντσεστερ
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-28 14:11:00

Πέντε λόγοι για τους οποίους θα το πάρει η Μάντσεστερ

Πέντε λόγοι για τους οποίους θα το πάρει η Μάντσεστερ

Μετά το τελευταίο ματς από τα τέσσερα συνεχόμενα της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί όχι μόνο κατέβασαν ρυθμούς, αλλά δεν είχαν να παίξουν και κάποιο ανταγωνιστικό ματς.

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Επί της ουσίας εδώ και ένα μήνα η Μπάρτσα κάνει προπονήσεις είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά (έπαιζε ματς που τα αντιμετώπιζε ως τέτοια). Αντίθετα η Γιουνάιτεντ είναι σε φουλ ρυθμούς, αφού με εξαίρεση το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ που ήταν φιέστα, όλα τα υπόλοιπα ματς που έπαιξε είχαν πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Νομίζω συνεπώς ότι από άποψη ρυθμού η Γιουνάιτεντ είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Δεν ξέρω γιατί το πιστεύω αλλά όσο και αν ακούγεται λίγο παράξενο θεωρώ ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μεγαλύτερο κίνητρο από την Μπαρτσελόνα σε αυτόν τον τελικό και κυρίως έχει λιγότερο βάρος στις πλάτες της. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα και οι μπουκ το έχουν αποφασίσει ότι η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί και αυτό δεν αλλάζει.

Αν προσέξουμε την πορεία των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν θα διαπιστώσουμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβαζε την απόδοσή της, ενώ η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πολύ περισσότερο σαν σίφουνας και δείχνει να έχει καθοδική πορεία όσο οι μήνες κυλούν.

Είναι αλήθεια ότι η Μπαρτσελόνα σε γενικές γραμμές είναι καλύτερη ομάδα. Από την άλλη νομίζω ότι είναι επίσης αλήθεια ότι η Μάντσεστερ είναι πιο σκληρή και «αντρική» ομάδα από την Μπάρτσα. Επιπλέον με δεδομένο ότι όσο και αν το ματς γίνεται σε θεωρητικά ουδέτερο γήπεδο, η Μάντσεστερ θα αισθάνεται σαν το σπίτι της το πλεονέκτημα της Μπαρτσελόνα ότι είναι καλύτερη ομάδα εξανεμίζεται. Επιπλέον η Γιουνάιτεντ είναι από τις ελάχιστες ομάδες στον κόσμο που μπορούν να κερδίζουν κρίσιμα και καθοριστικά ματς χωρίς να είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της ή χωρίς καν να είναι ισάξια με τον αντίπαλό της. Είναι ομάδα που με λίγα λόγια για να φτάσει στο στόχο της μπορεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Και κόντρα στην καλύτερη Μπάρτσα αυτό θα της φανεί πολύ χρήσιμο.

Από τον τελευταίο τελικό που έπαιξαν οι δύο ομάδες πριν από δύο χρόνια νομίζω ότι στην Μπαρτσελόνα δεν έχουν αλλάξει πολλά, αντίθετα νομίζω ότι η Γιουνάιτεντ ως ομάδα έγινε καλύτερη από όσο ήταν. Μπορεί να έχασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά βρήκε καλύτερη χημεία ως ομάδα και απέκτησε αρκετούς πολύτιμους και σημαντικούς παίκτες (π.χ. Παλέντσια, Τσικαρίτο).

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags