Facebook Pixel Εμφάνιση πρωταθλητών!
| 2011-01-10 00:03:00

Εμφάνιση πρωταθλητών!

Εμφάνιση πρωταθλητών!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα και γιατί θεωρεί πως με τέτοιες εμφανίσεις είναι φαβορί για το νταμπλ.

Ναι, αυτός είναι Ολυμπιακός. Ναι αυτή είναι η ομάδα που μπορεί όχι μόνο να κερδίσει το νταμπλ, αλλά να χαρίσει και μερικές μοναδικές παραστάσεις στους φίλους της. Οι ερυθρόλευκοι» πήγαν στην Κέρκυρα με στόχο να πάρουν τη νίκη και να ξεφύγουν και πάλι πέντε πόντους από τον «αιώνιο αντίπαλο». Το κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες και το σημαντικότερο είναι ότι το τελικό σκορ τους αδικεί.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές στο γνωστό τους διάστημα (μετά το 30’) και χάθηκε το μέτρημα με τις τελικές προσπάθειες και τις ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός ήταν απειλητικός από παντού. Από αριστερά, από δεξιά, από τον άξονα. Οι γηπεδούχοι δεν ήξεραν από πού να φυλαχθούν. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου, αφού σε ένα τέτοιο παιχνίδι, έπρεπε να υπάρξει συνδυασμός θαυμάτων για να πάει η Κέρκυρα θετικό αποτέλεσμα και να αντέξει στην πίεση.

Από την στιγμή, που άνοιξε το σκορ, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» όποτε ήθελαν πετύχαιναν γκολ. Και είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικό, για την συνέχεια του φετινού μαραθωνίου, η δημιουργία πολλών ευκαιριών. Γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η δημιουργία είναι το παν…

Η εμφάνιση και η νίκη του Ολυμπιακού, έχουν πολλά θετικά. Εχουμε και λέμε. Στο βαθμολογικό κομμάτι, η διαφορά πήγε και πάλι στο +5. Στο αγωνιστικό, κρατάμε την εξαιρετική συνεργασία των Πάντελιτς, Μιραλάς. Αποδείχθηκε, ότι οι δύο παίκτες μπορούν να παίξουν στην ίδια ενδεκάδα. Γιατί αυτό το ερώτημα, απασχολεί τους πειραιώτες από την αρχή σχεδόν της σεζόν.

Τα χαμόγελα των πειραιωτών είναι λαμπερά και για τον Ριέρα. Ο Ισπανός είχε μερικές εξαιρετικές ενέργειες, άγγιξε δύο φορές το γκολ (την μία του είπε «όχι» ο Κωνσταντόπουλος και την άλλη το δοκάρι…) και ταλαιπώρησε αρκετά τα μπακ της Κέρκυρας. Αν ο Ριέρα, «ξυπνήσει», ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν ένα ακόμα πολύ δυνατό όπλο.

Σας το έγραψα άλλωστε και στην τελευταία μας επικοινωνία. Ο Ριέρα να ξέχασε την μπάλα αποκλείεται. Κρατάμε την καλή λειτουργία της αμυντικής γραμμής. Οι πειραιώτες στα έξι εκτός έδρας… τρίποντα, δεν έχουν δεχθεί γκολ. Μόνο στις ήττες η εστία τους παραβιάστηκε. Και δεν είναι τυχαίο, ότι μιλάμε για ήττες… Το ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι η διάρκεια.

Να συνεχιστούν οι νίκες, αλλά με καλές εμφανίσεις. Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και θέλει πάντα να βλέπει καλό θέαμα. Όπως ακριβώς συνέβη στην Κέρκυρα…

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags