Facebook Pixel Ο «Αγνωστος Πόλεμος» στον Παναθηναϊκό
| 2011-05-29 11:49:00

Ο «Αγνωστος Πόλεμος» στον Παναθηναϊκό

Ο «Αγνωστος Πόλεμος» στον Παναθηναϊκό

Πριν από 40 χρόνια, οι δρόμοι της Αθήνας γέμιζαν με κόσμο που πανηγύριζε για τον ασύλληπτο θρίαμβο του Παναθηναϊκού να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Γράφει ο Σταμάτης Γαρρής...

Εκεί όπου έγινε χθες ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Γουέμπλεϊ».

Την ίδια χρονιά οι δρόμοι της Αθήνας άδειαζαν επειδή ο κόσμος έπαιρνε θέση μπροστά στις τηλεοράσεις για να παρακολουθήσει τη σειρά του κρατικού καναλιού (άλλωστε τα ιδιωτικά ήρθαν περίπου δύο δεκαετίες αργότερα) «Αγνωστος Πόλεμος».

Ενα κατασκοπευτικού περιεχομένου σίριαλ. Θυμίζει λίγο από σημερινό Παναθηναϊκό η ιστορία. Εξελίσσεται κατά βάση σε δύο επίπεδα. Στο μετοχικό και στο διοικητικό.

Σε ό,τι αφορά το μετοχικό, έχουμε καταλάβει πια όλοι ότι από ενδιαφέρον για να βάλουν χρήματα στην αύξηση οι μέτοχοι... σκοτώνονται ποιος θα πρωτοπρολάβει. Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό είναι ότι θα εξαντληθούν όλοι οι κύκλοι, τα τρίγωνα, τα τετράγωνα, οι κύβοι, οι κόλουροι κώνοι και κάθε είδους γεωμετρικό σχήμα για να παίξει ο κάθε μέτοχος το παιχνίδι του.

Το νεότερο είναι ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πουλάει ό,τι έχει στην ΠΑΕ. Εάν το πουλάει γιατί δεν το λέει ο ίδιος και το επικοινωνεί ο... κύκλος του; Εάν δεν το έχει καταλάβει, χρησιμοποιεί μεθόδους που χρησιμοποίησαν άλλοι και ο ίδιος τους επέκρινε.

Σε ό,τι αφορά το διοικητικό, υπάρχουν κάποιοι (παρατρεχάμενοι, ως επί το πλείστον, ή άνθρωποι που θέλουν να ανακτήσουν εξουσίες), οι οποίοι προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να βάλουν τρικλοποδιές, πρωτίστως στον Δημήτρη Γόντικα και δευτερευόντως στη διοικούσα επιτροπή. Είναι οι ίδιοι που απέτυχαν παταγωδώς όταν είχαν εξουσία στα χέρια τους στο Τριφύλλι, αλλά τώρα βλέπουν μια καλή ευκαιρία να γαντζωθούν ξανά στο καράβι της εξουσίας.

Οσο συμβαίνουν όλα αυτά στον Παναθηναϊκό, ο Γόντικας και η διοικούσα επιτροπή καλούνται να περπατήσουν στο ναρκοπέδιο που έχει φτιαχτεί. Κάθε λάθος μπορεί να τους στοιχίσει πολύ ακριβά. Στους ίδιους και, κυρίως, στο Τριφύλλι.

Χρειάζονται πωλήσεις, απαιτούνται προσεκτικές επιλογές στις μεταγραφές, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να βρεθούν οι κατάλληλοι στις θέσεις προπονητή και τεχνικού διευθυντή. Και όταν θα έρθει η ώρα της κριτικής από κάποιους, καλό θα είναι πρώτα από όλα να θυμηθούν ότι όσα συμβαίνουν αυτό το καλοκαίρι είναι αποτέλεσμα του διπλού «Αγνωστου Πολέμου».

Πηγή: Εξέδρα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags