Facebook Pixel Ο ντεφορμέ Φέργκιουσον, το ιστορικό λάθος και το «άντε γεια»
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-29 13:13:00

Ο ντεφορμέ Φέργκιουσον, το ιστορικό λάθος και το «άντε γεια»

Ο ντεφορμέ Φέργκιουσον, το ιστορικό λάθος και το «άντε γεια»

Ο Νικόλας Αλέφαντος επέστρεψε και με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, σχολιάζει τον χθεσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ...

• Στην προηγούμενη στήλη τόνιζα ότι δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα κρατήσει αυτά τα χαφ της Μπαρτσελόνα η Μάντσεστερ αν παίξει στον άξονα με τον 37,5 χρονών Γκιγκς και τον Κάρικ. Είχα μιλήσει και για ενδεχόμενο διασυρμό. Αυτά στο Katimagiko. Στο δε Τηλεάστυ λίγες ώρες πριν το ματς βγήκα σε έκτακτη εκπομπή και είπα «Γκουαρντιόλα αν χάσεις από τον Φάμπιο, τον Παρκ και τον Βαλέντσια, κλείστο το μαγαζί»!

• Η Μάντσεστερ διασύρθηκε, 5-1 μπορούσε να λήξει το ματς. Κλάσεις καλύτερη ήταν η Μπαρτσελόνα. Πολύ καλή στημένη, ανέβηκε στην εκτίμησή μου ο Γκουαρντιόλα που πέρασε τον Μασεράνο σέντερ μπακ, τον Μπούσκετς στα χαφ και δεν έβαλε τον Πουγιόλ ούτε στα αριστερά προτιμώντας τον Αμπιντάλ παρά την περιπέτεια που πέρασε με το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

• Το θέμα ήταν η τραγική Μάντσεστερ. Έχω πει πολλές φορές ότι οι παίκτες της Μάντεστερ είναι μετριότητες μπροστά σε αυτούς της Μπαρτσελόνα. Όμως δεν ήταν εμφάνιση αυτή, δεν ήταν σύνθεση αυτή. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο ντεφορμέ τον Φέργκιουσον! Ήταν ανεκδιήγητη η σύνθεση που κατέβασε και οι αλλαγές που έκανε και στην ώρα που τις έκανε- άργησε.

• Όλοι ξέρουν ότι είμαι Ολυμπιακός και Μάντσεστερ, όλοι ξέρουν ότι είμαι Μουρίνιο και Φέργκιουσον. Όμως αυτά τα χαφ της Μπαρτσελόνα είναι ανέκδοτο να πας να τα παίξεις με τον 37,5 χρονών Γκιγκς και τον Κάρικ. Έκαναν πάρτι ο Ινιέστα, ο Τσάβι και ο Μπούσκετς! Περνούσαν κατά κύματα! Απεγνωσμένα προσπαθούσαν να διώξουν οι σέντερ μπακ της Μάντσεστερ. Γκιγκς δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο, ήταν μόνο δηλωμένος στο φύλλο αγώνα. Ερνάντες δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο, ήταν μόνο δηλωμένος στο φύλλο αγώνα. Παρκ δεν υπήρχε, ήταν μόνο για να κυνηγάει τον Άλβες, ανύπαρκτος απ’ την πλευρά του, ούτε να διεμβολίσει, ούτε να απειλήσει. Ο Ρούνεϊ να γυρνάει να κάνει το «δεκάρι», δεν μπορεί τέτοιο κορμί.

• Αυτό που έκανε ο Φέργκιουσον είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία των τελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν είδα τη σύνθεση, είπα «άντε γεια». Η Μπαρτσελόνα έχει χαφ σίφουνες, ταχύτατους και μπαλαδόρους, εκτελεστές και κόφτες. Τι να κάνει μόνος του ανασταλτικά ο Κάρικ!

• Ταπεινώθηκε το αγγλικό πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν η πρωταθλήτρια Αγγλίας να δείχνει τέτοια εικόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να διασύρεται από την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

• Εγώ αν ήμουνα προπονητής της Μάντσεστερ σε αυτό το ματς, θα είχα βάλει 3 χαφ να τρέχουνε, Κάρικ, Άντερσον, Φλέτσερ, σφικτά μπροστά από την άμυνα. Παίκτες με αντοχή και δύναμη. Σέντερ φορ θα είχα βάλει Μπερμπάτοφ και στις άκρες Ρούνεϊ και Νάνι. Ή σέντερ φορ τον Ρούνεϊ και στις άκρες Νάνι και Βαλέντσια. Δεν είναι μ…ας ο Μουρίνιο που έπαιζε την Μπαρτσελόνα με φορτωμένα τα χαφ, με επιπρόσθετο παίκτη τον Πέπε μπροστά από τα σέντερ μπακ- και την έπαιζε μια χαρά όσο είχε τον Πέπε στους αγώνες, πριν αποβληθεί. Δεν ήταν μ…ας ο Μουρίνιο που «μπούκωνε» πολύ τα χαφ και έκλεινε επίσης τους χώρους-διαδρόμους πίσω. Ενώ στα άλλα ματς με τις άλλες ομάδες η Ρεάλ ήταν πολύ επιθετική φέτος και έβαλε στο ισπανικό πρωτάθλημα πάνω από 100 γκολ! Μόνο με την Μπαρτσελόνα μαζευόταν τόσο πολύ. Διότι δεν παίζεται αλλιώς αυτή η ομάδα.

• Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θυμάμαι ποτέ άλλη τέτοια ομάδα. Ο Άγιαξ μετά το 1971 έχει ομοιότητες. Έπαιζε θεαματικό ποδόσφαιρο, βγαίνανε τα μπακ ψηλά, ήταν μία ομάδα γρήγορη και τεχνική, ο Κρόιφ έπαιζε σαν οπισθοχωρημένος φορ, όπως ο Μέσι. Χωνόταν και ο Νέσκες εκεί. Όμως υπήρχε μια διαφορά σημαντική από αυτήν την Μπαρτσελόνα. Ο Άγιαξ τότε άφηνε λίγο λάσκα τον αντίπαλο στο κέντρο, ενώ αυτοί εδώ τώρα σε πνίγουν, πάνε φουλ στο πρέσινγκ, σου τρώνε τη μπάλα.

• Έχουν κατά περίσταση 3 «δεκάρια» που εναλλάσσονται στο ποιος θα βγάλει την τελική πάσα (Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι), έχουν και 3 εκτελεστές που εναλλάσσονται (Μέσι, Βίγια, Πέδρο), κινούνται περιστροφικά και ένας δίνει πλάτος, άλλος χώνεται απ’ την πλευρά του μεταξύ του αριστερού στόπερ και του αριστερού μπακ, ή μεταξύ του δεξιού στόπερ και του δεξιού μπακ, κάνοντας ξαφνικά την κίνηση και ψάχνοντας να πάρει την πάσα-τρύπα. Παίκτης αργός δεν υπάρχει περίπτωση να μπει να παίξει στην Μπαρτσελόνα, απαγορεύεται. Όπως και παίκτης που δεν είναι τεχνίτης. Έχουν παίκτες που είναι ταυτόχρονα κόφτες και δεκάρια, δεκάρια και εκτελεστές! Και όταν η αντίπαλη ομάδα καταφέρει να τους μπλοκάρει, τότε κάνει τη διαφορά ο Μέσι και τους ξελασπώνει.

• Ένα ερώτημα είναι πώς αντέχουν ο Τσάβι και ο Ινιέστα να έχουν πάρει τόσα Τσάμπιονς Λιγκ, να έχουν πάρει EURO, να έχουν πάρει Μουντιάλ, να έχουν πάρει πρωταθλήματα στην Ισπανία- και όμως να συνεχίζουν σε αυτούς τους ρυθμούς. Δεν υπάρχει θέμα ντόπινγκ σε αυτούς τους παίκτες. Τόσα χρόνια αν έπαιρναν ντόπα θα είχαν αρρωστήσει. Είναι απλώς σούπερ αθλητές, επαγγελματίες και καλά παιδιά.

• Από τη φάτσα φαίνονται. Βλέπεις τατουάζ σε αυτούς; Όχι. Βλέπεις σκουλαρίκια σε αυτούς; Όχι. Βλέπεις τρελά κουρέματα σε αυτούς; Όχι. Αντιθέτως, βλέπεις τη φάτσα του Ινιέστα και είναι σαν κολεγιόπαιδο! Βλέπεις τη φάτσα του Τσάβι και είναι κύριος. Βλέπεις τον Μπούσκετς και είναι σαν επιστήμονας. Βλέπεις τον Βίγια και είναι σαν αριστοκράτης παλιάς εποχής. Βλέπεις τον Μέσι και ντρέπεσαι να τον βρίσεις. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και δεν ακούγεται τίποτα γι’ αυτούς ούτε για πουτάνες, ούτε για ξενύχτια, ούτε για μεθύσια- όπως γινόταν με τον Ροναλντίνιο, ή τον Ρονάλντο, τον Αντριάνο κ.λ.π.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags