Facebook Pixel Πήρε τον στραβό δρόμο
| 2011-05-29 16:02:00

Πήρε τον στραβό δρόμο

Πήρε τον στραβό δρόμο

Η ΑΕΚ το έκανε το «φάουλ». Και μάλιστα όχι εν θερμώ. Αντιθέτως, προχώρησε στην υποβολή ένστασης κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, κατόπιν ωρίμου σκέψεως.

Γράφει στο Εθνοσπόρ ο Ανδρέας Παπαλουκάς...

Μπορεί να μην είχε παρέλθει ούτε 48ωρο από την ημέρα τέλεσης του αγώνα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, κατά τον οποίο ο τιμωρημένος Αχιλλέας Μπέος επιχείρησε να εισβάλει στα αποδυτήρια, όμως ο χρόνος ήταν υπεραρκετός προκειμένου να λάβουν οι διοικούντες την ΠΑΕ των «κιτρινόμαυρων» τη σωστή απόφαση. Ομως εκείνοι, όπως ανέφεραν και στην ανακοίνωσή τους, δεν επιχείρησαν να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά να επιβληθεί σκληρή τιμωρία στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί υποτιμητικά (και) για την ΑΕΚ.

Βέβαια, οι ίδιοι οι διοικούντες την ομάδα ήταν εκείνοι οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο, στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου, τάχθηκαν στο πλευρό του... Αχιλλέα Μπέου. Για την ακρίβεια, στήριξαν τον «εκλεκτό» του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάση Κανελλόπουλο και όχι τον Γιώργο Σπανό, που αποτελούσε τον έτερο υποψήφιο. Ισως γιατί ο πρόεδρος του Ατρομήτου Περιστερίου εκπροσωπούσε... ομάδα συνοικίας και όχι μεγαλούπολης.

Οπως και να 'χει, η ΠΑΕ ΑΕΚ, με την απόφασή της να προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου, αλλά και να πάρει το ματς στα χαρτιά, χάνει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχε έναντι άλλων ομάδων. Διότι, όταν είχε κάνει σημαία της την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό το 2008 λόγω της γνωστής υπόθεσης Βάλνερ, δεν έχει το δικαίωμα ύστερα από τρία χρόνια να ακολουθεί τον ίδιο στραβό δρόμο.

Κι όλα αυτά ίσως συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη από το πειθαρχικό δίκαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου να παρέχεται η δυνατότητα στη διοργανώτρια Αρχή να επιβάλλει ποινές χωρίς να απαιτείται η προσφυγή από κάποια ΠΑΕ. Κατ' αυτόν τον τρόπο ουδείς θα είχε το δικαίωμα να μέμφεται τον Ολυμπιακό επειδή κέρδισε, προ τριετίας, τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στα χαρτιά ούτε και τώρα την ΑΕΚ. Αλλά για ποια Σούπερ Λίγκα μιλάμε; Που ούτε μια δήλωση δεν έκανε για το «εκλεκτό» μέλος της, τον Αχιλλέα Μπέο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags