Facebook Pixel Το κέρδος του Παναθηναϊκού... οι φωνές του Ολυμπιακού
| 2011-05-30 14:14:00

Το κέρδος του Παναθηναϊκού... οι φωνές του Ολυμπιακού

Το κέρδος του Παναθηναϊκού... οι φωνές του Ολυμπιακού

Για τον Παναθηναϊκό είναι βάλσαμο και δώρο από το... πουθενά, να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να έχει το μυαλό του στην διαιτησία και να φωνάζει για αυτήν.
 

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης...

Αρχικά θα πρέπει να πούμε, ότι ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι της Κυριακής... μπήκε λάθος. Διαβασμένος ήταν αλλά ήταν επίσης και απροετοίμαστος ψυχολογικά.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα για 19' αλλά μετά άρχισε να αδικεί τον εαυτό του... Κάτι τα λάθη του Παπανικολάου στο τελευταίο λεπτό κάτι η χαζή ενέργεια του Τεόντοσιτς που έδωσε ουσιαστικά έξι πόντους, κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.

Για μία ομάδα που χάνει με δέκα πόντους και έχει και 12 βολές περισσότερες (για το 19' μιλάμε και το 43-33) το να γυρίσει ένα παιχνίδι μοιάζει σαν θαύμα.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, η διαιτησία δεν ήταν αυτή που καθόρισε το ματς. Εκτός και αν πιστεύετε ότι η διαφορά των 12 πόντων στο τέλος, οφείλεται σε ένα ή δύο ή άντε τρία λάθος σφυρίγματα που έγιναν στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Θα πείτε ότι τα νεύρα των ερυθρόλευκων είχαν σπάσει με τα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί όμως υπήρχε η ανάπαυλα του ημιχρόνου και φάνηκε ξεκάθαρα από τις πρώτες δύο φάσεις, ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο διαβασμένος σωστά και ο Ολυμπιακός απροετοίμαστος για να κάνει ένα εξίσου καλό πρώτο ημίχρονο.

Περισσότερο από όλα, αυτή η... ψυχολογική διαφορά φάνηκε όταν μετά το αντιαθλητικό του Σπανούλη και το 65-60 στο 32', ο Ολυμπιακός είχε οκτώ λεπτά για να γυρίσει στο ματς και αρκέστηκε στο να κάνει εύκολα λάθος και να πετάει την μπάλα, ή να φτάνει σε δύσκολα σουτ τριών πόντων, την ώρα που και ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη στην επίθεση, αλλά δεν μεγάλωνε άμεσα την διαφορά.

Ο Γκόρντον που μάλλον είναι ο MVP του Ολυμπιακού φέτος και δεν το έχουν καταλάβει ούτε οι "ερυθρόλευκοι" μείωσε πάλι στους πέντε και μετά το τρίποντο του Σάτο, οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν ήταν πουθενά. Και μην πει κανείς για τις βολές στο τέλος, γιατί από το 32' και μετά οι βολές ήταν 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Η κατάσταση τώρα θυμίζει πολύ την αντίστοιχη μετά τον περσινό τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ. Και τότε ο Ολυμπιακός φώναζε για την διαιτησία και τότε όπως και τώρα, είχε σε πολλές φάσεις δίκιο. Όμως δεν έφταιγε μόνο η διαιτησία. Έτσι και τώρα, δεν φταίει μόνο η διαιτησία για το 2-0. Και για τον Παναθηναϊκό, το να μείνει ο Ολυμπιακός να παραπονιέται για τα σφυρίγματα του Ψωμιάδη (όπως έλεγε τον Ψαριανό ο Ντούντα) θα κάνει την δουλειά του στο ΣΕΦ πιο εύκολη...

Αν οι "ερυθρόλευκοι" αποπρονατολιστούν, μείνουν στα της διαιτησίας και δεν δουν με καθαρό μάτι τι έφταιξε και στο τελευταίο δεκάλεπτο έβαλαν μόνο οκτώ πόντους και δέχθηκαν 18 τότε οι τελικοί θα τελειώσουν στο ΣΕΦ... Αν όχι, όλα είναι πιθανά, αν και ο Παναθηναϊκός, έμαθε από τα λάθη του και δύσκολα θα ξαναμπεί τόσο χαλαρός σε αγώνα.

Πηγή: Sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags