Facebook Pixel Εκλεψε τις εντυπώσεις ο Χιμένεθ
| 2011-05-30 16:34:00

Εκλεψε τις εντυπώσεις ο Χιμένεθ

Εκλεψε τις εντυπώσεις ο Χιμένεθ

Την τιμητική του είχε σε συνέδριο προπονητών που διεξήχθη στη Σεβίλλη το τελευταίο τριήμερο και συμμετείχαν πάνω από 1.600 προπονητές ο Χιμένεθ.

Τόσο ο προπονητής της Ενωσης όσο και ο συνεργάτης του, Μιγκέλ Μορίγια ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην εν λόγω διοργάνωση που έγινε υπό την εποπτεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας με τον τεχνικό της ΑΕΚ να συγκεντρώνει πολλά φώτα πάνω του όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο μίλησε, αλλά και ελέω της επιτυχίας του στους «κιτρινόμαυρους» με δεδομένο πως πήρε έναν τίτλο πριν καν συμπληρώσει πλήρη σεζόν στην Ελλάδα.

Οταν, λοιπόν, ο Χιμένεθ κλήθηκε να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει για το πώς μπορεί να πετύχει ένας προπονητής, ήταν ξεκάθαρος. «Ενας τεχνικός πρέπει να δουλεύει πολύ και να χρησιμοποιεί όλα τα στοιχεία που έχει», είπε μεταξύ άλλων ο Χιμένεθ, ο οποίος όπου στεκόταν και βρισκόταν, δήλωνε ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι κατάφερε στην Ελλάδα να πάρει το Κύπελλο έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Στην εκδήλωση, όμως, την τιμητική της είχε και η ΑΕΚ γενικότερα, μΙας και ο αθλητικός ψυχολόγος της Ενωσης, Μιγκέλ Μορίγια κατά την παρουσίαση του στο πόντιουμ έδειξε μεθόδους που χρησιμοποιεί ο ίδιος και ο Χιμένεθ στους «κιτρινόμαυρους».

Στη μεγάλη, λοιπόν, οθόνη που βρισκόταν εντός της αίθουσας και μέσω υπολογιστή ο Μορίγια εξηγούσε τις τεχνικές και τον τρόπο εργασίας στα Σπάτα με το θέμα να ξεκινά με μία τεράστια φωτογραφία του Τραϊανού Δέλλα να πανηγυρίζει το γκολ μέσα στην «Τούμπα» που εν τέλει έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

«Ενας προπονητής οφείλει να δουλεύει πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι, είναι πολύ σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του ποδοσφαιριστή για ένα ματς», ήταν μεταξύ άλλων μία ατάκα του Μορίγια.

Ο ψυχολόγος της ΑΕΚ, μάλιστα, τόνιζε σε κάθε τοποθέτηση του πως «διαφορετική είναι η ψυχολογική αντιμετώπιση ενός ποδοσφαιριστή με εμπειρία και ενός που βρίσκεται στην αρχή ή της μέσης της καριέρας του».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags