Facebook Pixel Σφύρα κι άλλο, θα το αντέξω
| 2011-05-30 16:57:00

Σφύρα κι άλλο, θα το αντέξω

Σφύρα κι άλλο, θα το αντέξω

«Εγκλήματα» δεν έγιναν. Ενδεχομένως, να γίνουν την Τετάρτη , με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ως φυσική συνέπεια της αγανάκτησης που εξέφρασαν οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Κυριακής.

Γράφει η Νίκη Μπάκουλη.

Η οποία αγανάκτηση όσο δικαιολογημένη και αν είναι στο μυαλό τους, θα ήταν πάντα χρήσιμο να εκφραστεί μετά την κόρνα της λήξης. Οχι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οταν το ρολόι τρέχει, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ασχολείσαι με τη δουλειά σου. Και ό,τι βγει. Τουλάχιστον εσύ ξέρεις πως έχεις κάνει το καλύτερο που είχες...

Για δεύτερο σερί παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, όταν σταμάτησε να ασχολείται με τον εαυτό του και αφοσιώθηκε στις σφυρίχτρες. Εως το 25ο λεπτό που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη δέουσα αυτοσυγκέντρωση, που είχαν καθαρό μυαλό και εκτελούσαν υποδειγματικά το πολύ διαβασμένο πλάνο τους, ήταν οι κυρίαρχοι του ματς. Μετά διαλύθηκαν.

Η αφορμή ήταν το βάρος των φάουλ που χρεώθηκαν οι ψηλοί τους. Που ας δεχτούμε ότι δεν ήταν όλα φάουλ. Η αιτία μια φορά, ήταν άλλη: τη λογική που χαρακτήριζε το παιχνίδι τους, αντικατέστησε η θολούρα που προκαλεί ο εκνευρισμός, στους παρορμητικούς ανθρώπους. Σε αυτούς που δεν έχουν μάθει να ελέγχουν τα νεύρα τους, προς όφελος του όποιου στόχου τους. Που βάζουν κάτω το κεφάλι και συνεχίζουν την προσπάθεια, μέχρι το τέλος. Κάτι που δεν μπορεί να πει ο Ολυμπιακός για το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο που... μάλλον δεν θυμάται τι έγινε, γιατί αυτό συμβαίνει όταν χάνεις τον έλεγχο του εαυτού σου. Επίσης, χάνεις ριμπάουντ, τις αλλαγές, λέι απ και εν τέλει το παιχνίδι.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη για την απειθαρχία των παικτών του. Για το γεγονός ότι όταν κατελήφθησαν από σύγχυση, έστρεψαν την προσοχή τους στους διαιτητές και εγκατέλειψαν το παιχνίδι. Εκείνος ωστόσο, ήταν ο πρώτος που εξερράγη στο ΣΕΦ -λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου-, για τις αποφάσεις των ρέφερι, εκείνος ήταν που ζήτησε τάιμ άουτ... που δεν είχε στην τέταρτη περίοδο, το βράδυ της Κυριακής. Κατά συνέπεια, θα ήταν χρήσιμο πρώτα να πειθαρχήσει ο ίδιος τον εαυτό του και μετά τους παίκτες του.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γράφει πως οι αναφορές στη διαιτησία υπηρετούν τη βία. Αληθές. Οπως αληθές είναι ότι οι όποιες αναφορές στη διαιτησία, μειώνουν τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Αρα και εκείνος οφείλει να επιζητά τους καλύτερους δυνατούς ρέφερι. Αυτούς που θα μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, που... θα περάσουν απαρατήρητοι.

Αληθές επίσης, είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε σφαγιαστεί στον τελικό του Βερολίνου (2009), αλλά επέμεινε στο πλάνο του, έμεινε συγκεντρωμένος έως το τέλος και πήρε την Ευρωλίγκα. Τουτέστιν, είχε χαρακτήρα νικητή που θα πρέπει να αποδείξει πως έχει και ο Ολυμπιακός. Γιατί αν μη τι άλλο, έχει δείξει πως μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και να επικρατήσει των «πρασίνων», αρκεί να μη "χαθεί" στη διάρκεια του ματς. Να μην τον καταβάλει το αίσθημα του αδικημένου (που κάποιοι του το έχουν δημιουργήσει, είναι η αλήθεια, μέσα στα χρόνια), να μη γκρινιάξει, να μην τσακωθεί (με αντίπαλους παίκτες ή με οπαδούς) και να παίξει το μπάσκετ που μπορεί, έως το τέλος. Και ό,τι βγει... Τουλάχιστον, θα ξέρουν πως έδωσαν τα πάντα. Οχι όσα τους επέτρεψαν (τα νεύρα τους και οι λοιποί παράγοντες).

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags