Facebook Pixel H ζωή χωρίς τον... "Ζορό"
| 2011-05-31 10:43:00

H ζωή χωρίς τον... "Ζορό"

H ζωή χωρίς τον... "Ζορό"

Καλοκαίρι του 2007 και η ΑΕΚ αφού έχει ολοκληρώσει την μεταγραφή του Ριβάλντο, ψάχνει εναγωνίως για τον φορ που θα πλαισιώσει τον Νίκο Λυμπερόπουλο στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης και Σέρα Φερέρ έχουν ψηλά στην μεταγραφική τους λίστα τον Λαριβέι της Ουρακάν για τον οποίον καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να τον ντύσουν στα κιτρινόμαυρα. Στα υπόψη τους υπάρχει πάντα όμως ακόμη ένας Αργεντινός, ο Ίσμαελ Μπλάνκο ο οποίος τη σεζόν που μόλις έχει ολοκληρωθεί, έχει αναδειχτεί πρώτος σκόρερ (30 γκολ) με την Ολίμπο (στην οποία αγωνιζόταν ως δανεικός από την Κολόν Σάντα Φε) στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας.

Εν τέλει ο Λαριβέι καταλήγει στην Κάλιαρι και οι "κιτρινόμαυροι" αρχίζουν να βλέπουν πολύ πιο ζεστά την περίπτωση Μπλάνκο. Στις 8 Αυγούστου του 2007 η ΑΕΚ τα βρίσκει με την Κολόν Σάντα Φε και ο 24χρονος Αργεντινός φορ ταξιδεύει για την Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση.

"Όλα πήγαν κατ' ευχήν. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για τη στήριξη που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω και την Ολίμπο", δηλώνει ο Μπλάνκο λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Μια καινούργια σελίδα γεμάτη γκολ ανοίγει στην καριέρα του κάτι που δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος.

Με το καλημέρα στην εν Ελλάδι του εμπειρία, ο Ίσμαελ Μπλάνκο καταφέρνει να τερματίσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στη Superleague, πετυχαίνοντας 19 τέρματα στην κανονική διάρκεια. Συνολικά θα βάλει 21 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη κάνοντας το όνομά του σύνθημα στα στόματα των κιτρινόμαυρων οπαδών.

Όπως κάθε ιδιαίτερη προσωπικότητα έτσι κι αυτός θα αποκτήσει το δικό “παρατσούκλι” (Ζορό), με αφορμή τους πανηγυρισμούς του μετά από κάθε γκολ με τη μάσκα του Ζορό. Οι κίτρινες κάρτες που θα δεχτεί όμως για “παραποίηση στολής” θα τον αναγκάσουν να αφήσει τη μάσκα του στα αποδυτήρια.

Την επόμενη σεζόν τα κοντέρ μηδενίζουν και ο Μπλάνκο αρχίζει να βάλλει κατά των αντιπάλων διχτυών με τους ίδιους ρυθμούς. Στο τέλος της περιόδου θα αναδειχτεί εκ νέου πρώτος σκόρερ με 14 γκολ όσα θα πετύχει και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Συνολικά ωστόσο ο Αργεντινός επιθετικός θα σκοράρει 23 φορές (μαζί με τα πλέι οφ, το κύπελλο και την Ευρώπη), πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοσή του στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό οδηγεί την διοίκηση της ΑΕΚ να του προτείνει πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους, προσφέροντάς του παράλληλα καλύτερες αποδοχές. Ο “Ζορό” θα αποδεχτεί την πρόταση του δικεφάλου επεκτείνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα έως το καλοκαίρι του 2011.

Τη σεζόν 2009-10 ο Μπλάνκο κατεβάζει ταχύτητα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αρχίζει να τον τοποθετεί στα άκρα στερώντας του τη δυνατότητα να κινείται μέσα στην περιοχή και να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Τελικά θα σημειώσει μόλις 9 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 13 σε όλες τις διοργανώσεις. Το γεγονός αυτό του στοιχίζει ψυχολογικά. Τη σεζόν 2010-11 θα αργήσει να βρει τα πατήματά του. Με την έλευση του Χιμένεθ θα αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση, θα ολοκληρώσει τη χρονιά με 9 γκολ στο πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί ωστόσο σε πολλά παιχνίδια ως αναπληρωματικός. Συνολικά θα σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις 15 τέρματα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δεν ήταν λίγες οι φορές που το όνομά του βρισκόταν στο επίκεντρο με αφορμή τις προτάσεις που του κατέθετε συχνά πυκνά η διοίκηση της ΑΕΚ για ανανέωση της συνεργασίας τους. Τελικά τα χρήματα που μπορούσε να διαθέσει η αθηναϊκή ΠΑΕ σε μια περίοδο λιτότητας για τον σύλλογο, δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Αργεντινού ο οποίος αποφάσισε να πει αντίο, προσδοκώντας να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΚ αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φιλάθλους της ομάδας. Δεν ήταν λίγα τα γκολ άλλωστε που σημείωσε απέναντι στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ γεγονός καθοριστικό προκειμένου να καταξιωθεί ένας ποδοσφαιριστής στη συνείδηση των οπαδών.

Ο Μπλάνκο κέντρισε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να τον καλύψει οικονομικά με τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν προ των πυλών της Παιανίας να δίνουν και να παίρνουν. Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ωστόσο, ο Ίσμαελ Μπλάνκο δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα άφηνε την ΑΕΚ για να αγωνιστεί σε αντίπαλη ελληνική ομάδα, κάτι που και ο ίδιος θεωρεί προδοσία για τον κόσμο που τον αγάπησε τόσο πολύ. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον προκειμένου να ανταποδώσει την -χωρίς μέτρο- αγάπη που έλαβε από τους φίλους της Ένωσης.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags