Facebook Pixel Αυτός είναι ο Μίτσελ
| 2011-01-10 11:46:00

Αυτός είναι ο Μίτσελ

Αυτός είναι ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ ετοιμάζεται να γίνει παίκτης της ΑΕΚ και να δώσει λύσεις στην πολύπαθη μεσαία γραμμή. Διαβάστε όσα θέλετε να ξέρετε για τον 25χρονο μέσο.

Ο 25χρονος μέσος έχει συμβόλαιο με την Μπέρμιγχαμ, αλλά φέτος έχει ελάχιστες συμμετοχές και ο προπονητής του Άλεξ Μακ Λις δεν έχει πεισθεί για το αν μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα του. Ο Χιμένεθ θωρεί ότι πρόκειται για μια καλή περίπτωση αφού ο Μίτσελ μπορεί να προσφέρει λύσεις σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Ο Μίτσελ γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1985 στο χωριό Πόλα Ντε Λένα της περιοχής Αστούρια και το πλήρες του όνομα είναι Μίγκελ Μάρκος Μαδέρα. Το ποδόσφαιρο τον κέρδισε από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του, κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ρεάλ Οβιέδο για να πάρει λίγο αργότερα μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Χιχόν.

Τη σεζόν 2003-04 αγωνίστηκε στην ομάδα Νέων της Χιχόν. Εκείνη τη χρονιά έκανε και το μεγάλο μπαμ με την κατάκτηση του Κυπέλλου Νέων όπου στον τελικό αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη, τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Την επόμενη σεζόν αρχίζει γι αυτόν η επαγγελματική καριέρα με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Το 2005 ωστόσο, προβιβάζεται στην πρώτη ομάδα η οποία αγωνιζόταν στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν. Τελειώνει τη σεζόν 2005-06 έχοντας παίξει σε 24 ματς με ένα γκολ απέναντι στην Ταραγόνα.

Η εξέλιξη του είναι σταδιακή. Τη σεζόν 2007-08 ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του στην επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία μετά από 10 χρόνια απουσίας. Την επόμενη σεζόν έρχεται γι αυτόν η επιβράβευση όταν οι άνθρωποι της Χιχόν του παρέδωσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τελευταία αγωνιστική η ομάδα του καταφέρνει να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Ο Μίτσελ ξεχωρίζει στη Χιχόν και το καλοκαίρι εμφανίζεται το ενδιαφέρον της Μπέρμιγχαμ, ωστόσο το deal χαλάει. Τελικά η μεταγραφή ολοκληρώνεται στις 11 Ιανουαρίου του 2010 αντί του ποσού των 3 εκατομμυρίων λιρών. Ο Ισπανός μέσος υπογράφει για 2,5 χρόνια με τον αγγλικό σύλλογο και οι κριτικές που λαμβάνει είναι άκρως κολακευτικές.

Ο προπονητής του στη Μπέρμιγχαμ, Άλεξ Μακ Λις μιλάει με τα καλύτερα λόγια: «Βρίσκεται σε ένα γκρουπ μεγάλων παικτών, διαθέτει πολύ καλά πόδια, έχει υπέροχη επαφή με την μπάλα και είναι επίπεδου Πριμέρα Ντιβιζιόν».

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον 25χρονο άσο ο οποίος δείχνει να δυσκολεύεται στην Πρέμιερ Λιγκ και ψάχνει τρόπο να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του. Η ώθηση αυτή δεν είναι αποκλείεται να του την δώσει η ΑΕΚ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags