Facebook Pixel Οι τελευταίες σκέψεις Ντούντα και Ζοτς
| 2011-06-01 14:40:00

Οι τελευταίες σκέψεις Ντούντα και Ζοτς

Οι τελευταίες σκέψεις Ντούντα και Ζοτς

Απόψε (22:00, ΝΕΤ) για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ο Ολυμπιακός συγκρούεται με τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να προηγούνται με 2-0 και να `χουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μέσα στο ΣΕΦ το πρωτάθλημα…

Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν το τελευταίο τους χαρτί μπροστά στο κοινό τους και ευελπιστούν να μειώσουν σε 2-1, ώστε να επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή με σκοπό το 2-2…

Ολυμπιακός: Ξενοδοχείο για ηρεμία

Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και να είχε καλέσει σε... συμπόρευση τους παίκτες του για να γκρεμίσουν το «πράσινο κάστρο». Πλην όμως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι σοβαρός άνθρωπος και το ξέσπασμά του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον δεύτερο τελικό δεν είχε συνέχεια. Ο προπονητής του Ολυμπιακού φρόντισε να χαμηλώσει τους τόνους τις δύο προηγούμενες μέρες, ώστε να ανακτήσουν οι παίκτες του την ηρεμία που χρειάζονται για να κερδίσουν το αποψινό τρίτο ματς.

Ο «Ντούντα» είχε τονίσει μετά τον δεύτερο αγώνα πως η ομάδα του ασχολήθηκε υπέρμετρα με τη διαιτησία και έχασε τη συγκέντρωσή της. Το εννοούσε και γι' αυτό στην προπόνηση της επόμενης μέρας απέφυγε κάθε κουβέντα για τα σφυρίγματα των Χριστοδούλου-Ψαριανού-Φούφη και φρόντισε μόνο να παροτρύνει τους παίκτες του. Χθες είπε ακόμα λιγότερα. Για την ακρίβεια περιορίστηκε μόνο στις τεχνικές οδηγίες κατά τη διάρκεια της προπόνησης και άφησε τα υπόλοιπα για τη σημερινή μέρα.

Μέσα σ' όλα ο 67χρονος προπονητής επέλεξε να «κλείσει» την ομάδα του σε ξενοδοχείο, ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση στον τρίτο τελικό. Πριν από το πρώτο ματς της σειράς στο ΣΕΦ δεν είχε κάνει αυτήν την επιλογή, αλλά τώρα θεώρησε πως ήταν απαραίτητη, έστω κι αν (εκ του αποτελέσματος) δεν «έπιασε» πριν από τον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ, όταν την εφάρμοσε για πρώτη φορά.

Ο στόχος του είναι προφανής, καθώς δεν θέλει ακόμα και τα συγγενικά μέλη των παικτών να τους αποσπάσουν την προσοχή. Κατόπιν του δεύτερου αγώνα ακολούθησε θύελλα σχολίων για όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου και από τη δήλωση απόσυρσης του Γιάννη Μπουρούση από την Εθνική. Κάτι που έδωσε έναν ακόμα λόγο στον «Ντούντα» να επιλέξει την οδό της απομόνωσης και των χαμηλών τόνων.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και γι' αυτό χθες ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν χρειάστηκε να πει κάτι το ιδιαίτερο στους παίκτες του. Αυτό που περιμένει, πλέον, είναι την αντίδρασή τους στον αποψινό τρίτο τελικό, ώστε να μειωθεί η σειρά σε 2-1 και να μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ για το τέταρτο ματς. Αυτός που δείχνει αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έχει «πάρει» ανάποδες μετά την ήττα στον δεύτερο αγώνα.

«Τρελαμένος» για δύο λόγους o Σπανούλης

Ο διεθνής γκαρντ δεν «τρελάθηκε» μόνο με τις αποφάσεις των διαιτητών, αλλά και με τη δική του απόδοση στο δεύτερο μέρος. Ενώ στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε κάνει καταπληκτική εμφάνιση με 12 πόντους και έξι ασίστ, στη συνέχεια έχασε το ρυθμό του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του όσο θα ήθελε. Γι' αυτό, λοιπόν, περιμένει εναγωνίως την αποψινή αναμέτρηση, ώστε να σηκώσει τους «ερυθρόλευκους» στις πλάτες του.

Ο Ιβκοβιτς, ο οποίος τον χρησιμοποίησε πολύ... προσεκτικά στους ημιτελικούς με τον Αρη, έχει διαπιστώσει πως ο «V-Span» έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και θα του δώσει την ευκαιρία που τόσο πολύ θέλει. Αλλωστε και στον προηγούμενο αγώνα τον ξεκίνησε βασικό αντί του Τεόντοσιτς και ο Λαρισαίος ανταποκρίθηκε θαυμάσια.

Χωρίς προβλήματα

Κατά τα λοιπά, δεν υπάρχουν προβλήματα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προπονήθηκαν χθες το βράδυ κι ακολούθως αποσύρθηκαν σε ξενοδοχείο. Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίστηκε και τη χθεσινή μέρα, ενώ τα απούλητα κομμάτια θα βρίσκονται προς πώληση στα εκδοτήρια του ΣΕΦ από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Στο λιμάνι ευελπιστούν πως ο κόσμος θα δείξει την άριστη συμπεριφορά των προηγούμενων αγώνων και δεν θα παρασυρθεί από την ένταση που δημιουργήθηκε μετά το δεύτερο τελικό.

Παναθηναϊκός: Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει…

Η ρουτίνα της προετοιμασίας παραμένει ίδια. Είναι σαφές ότι το 2-0 προσφέρει πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά στο στρατόπεδο των «πράσινων» δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στον τρόπο με τον οποία ετοιμάζεται η ομάδα εν όψει του τρίτου τελικού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι κάποιοι από τους παίκτες του «τριφυλλιού» συνέχισαν -με ατομική πρωτοβουλία- να πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ τα πρωινά για να κάνουν σουτ, έστω κι αν δεν ήταν προγραμματισμένη προπόνηση, ενώ στο παρκέ η κατάσταση παραμένει ίδια.

Είναι συνήθεια κάθε ομάδας σε αυτό το επίπεδο, όταν η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της, να χαμηλώνει τις ώρες προπόνησης, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην ποιότητα και την ενέργεια. Τις τελευταίες μέρες, στην πραγματικότητα εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός κάνει εξαιρετικά ποιοτική προπόνηση με μεγάλη ενέργεια κι όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ομπράντοβιτς στέκεται περισσότερο στο πέντε εναντίον πέντε, που καταλαμβάνει και τον περισσότερο χρόνο πλην του ζεστάματος.

Το μεσημέρι, μετά το πρωινό ραντεβού στο ΟΑΚΑ των παικτών για μερικά σουτ και τη διόρθωση κάποιων λεπτομερειών, η αποστολή θα καταλύσει σε ξενοδοχείο, απ' όπου θα αναχωρήσει για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του επαναλαμβάνουν ότι το 2-0 δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Κι εξάλλου, αν ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ καταφέρει να κάνει το 2-1, τότε ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για να κερδίσει ένα ματς που μπορεί να έχει και το χαρακτήρα do or die.

Τα λάθη κι ο ρυθμός

Αυτό που ζητάει συνεχώς από τους παίκτες του ο «Ζοτς» είναι ηρεμία και συγκέντρωση στο πλάνο. Οπως είπε κι ο Κώστας Καϊμακόγλου σε πρόσφατη συνέντευξή του, στο ημίχρονο του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ ο Σέρβος τεχνικός μπήκε στα αποδυτήρια και είπε: «Αν θελήσουμε να μετρήσουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, κι όχι βέβαια αυτά που φαίνονται στη στατιστική, αλλά τα λάθη τακτικής, δεν μας φτάνει ούτε μία ώρα».

Το στοίχημα για τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι να περιορίσουν τα εμφανή και τα δυσδιάκριτα λάθη, τη στιγμή που θα πρέπει πάση θυσία να ελέγξουν το ρυθμό της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να βρει ανοιχτούς διαδρόμους και να τρέξει, ενώ στην άμυνα πέντε εναντίον πέντε το ζητούμενο είναι η καλή επικοινωνία και η απόλυτη συγκέντρωση απ' όλους.

Κάπως έτσι προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός πριν από το μεγάλο τρίτο τελικό και, αν πει κανείς ότι δεν υπάρχει μία σχετική ανησυχία για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει εκεί η αποστολή, θα είναι εκτός θέματος.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags