Facebook Pixel Ο Κόκε και ο… κύκλος του 2006
| 2011-06-02 13:44:00

Ο Κόκε και ο… κύκλος του 2006

Ο Κόκε και ο… κύκλος του 2006

Είναι προς τη λάθος κατεύθυνση η όποια κουβέντα άνοιξε εσχάτως στον Αρη γύρω από τον Σέρχιο Κόκε και την ενδεχόμενη επιστροφή του.
 

Γράφει ο Παντελής Ζουμπούλης...

Πώς, δηλαδή, να γυρίσει όταν μόλις πριν ένα μήνα ο ίδιος απαίτησε να φύγει, δηλώνοντας ότι έχει κλείσει ο κύκλος του στον Αρη και ότι χρειαζόταν μία αλλαγή, μία ανανέωση στην καριέρα του;

Εχουν εκλείψει αυτοί οι λόγοι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για να θέλει να γυρίσει;

Δεν νομίζουμε. Τι μπορεί να άλλαξε μέσα σ’ ένα μήνα, μόλις, ώστε να… ανανεώθηκε; Γι’ αυτό θεωρούμε ότι είναι προς τα σωστή κατεύθυνση η στάση του Αρη που δεν ρίχνει νερό στο αυλάκι και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Ισπανού, όσο αγαπητός κι αν είναι στις τάξεις του κόσμου.

Σε ό,τι μας αφορά, είχαμε γράψει πολλάκις προτού ακόμη να τελειώσει το πρωτάθλημα ότι ο κύκλος του Κόκε στον Αρη είχε κλείσει. Μαζί έκλεισε και ένας μεγάλος κύκλος για τον Αρη, αυτός που άνοιξε το 2006. Κι έτσι έπρεπε να γίνει γιατί ήταν φανερό ότι εκείνη η ομάδα είχε φτάσει πια στο ταβάνι της. Εσβησε, πια, η «φλόγα» που είχε εκείνη η ομάδα που «στήθηκε» το 2006 και μαζί χάθηκε το κίνητρο που είχαν οι παίκτες που την στελέχωσαν και την κουβάλησαν στις πλάτες τους όλα αυτά τα χρόνια.

Από τη φουρνιά αυτή έμεινε, πια, μόνο ο Νέτο. Ο Κόκε, ο Χαβίτο, ο Γκιάρο, ο Κάλβο, ο Νάτσο και οι άλλοι είναι παρελθόν. Ετσι έπρεπε να γίνει, ξαναλέμε, γιατί μ’ αυτούς ο Αρης δεν μπορούσε να πάει παραπάνω, να κάνει την υπέρβαση. Εκλεισε λοιπόν ένας κύκλος και τώρα ανοίγει ένας άλλος.

Ενας καινούργιος κύκλος, με έλληνα προπονητή. Και έχουμε την αίσθηση ότι η συνταγή που θα ακολουθηθεί θα είναι διαφορετική. Αφενός γιατί εμπιστεύεται έλληνα προπονητή μετά από πολλά χρόνια και αφετέρου επειδή το οικονομικό περιβάλλον είναι πιο… δύσκολο. Συμβόλαια όπως αυτά που είχε ο Κόκε με απολαβές 1 εκατ. ευρώ ετησίως αποτελούν… μακρινή ανάμνηση. Και επειδή θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η λέξη «υπέρβαση» πρέπει κι αυτή να ξεχαστεί για μερικά χρόνια. Μέχρι… νεοτέρας.

Το ρεαλιστικό για τον Αρη είναι να φτιάξει μία ομάδα ανταγωνιστική που θα είναι στην πεντάδα και θα διεκδικήσει τη διάκριση στο κύπελλο. Αυτό είναι εφικτό. Μόνο που πρέπει αυτό το καλοκαίρι να γίνουν έξυπνες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας κι εδώ είναι που θα φανεί η… «μαγκιά» της διοίκησης και του Τσιώλη. Πόσο καλή προεργασία έχουν κάνει για να βρουν καλούς και φθηνούς παίκτες. Παίκτες που να γυαλίζει το μάτι τους και να έχουν κίνητρο.

Με 150, 200 και 250 χιλιάδες ευρώ βρίσκεις τέτοιους παίκτες στην αγορά, αρκεί να ψάξεις καλά και να κόβει το μάτι σου. Σε κάθε περίπτωση θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί ο νέος κύκλος που ανοίγει αυτό το καλοκαίρι Αρη προϋποθέτει και τη δημιουργία ενός νέου «κορμού» για την ομάδα. Αναγκαστικά λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις που αγωνίζονταν οι παίκτες που αποχώρησαν. Αλλωστε, οι εισηγήσεις του Τσιώλη προβλέπουν την ενίσχυση της ομάδας σε κάθε γραμμή στις τρεις θέσεις του άξονα (στόπερ, επιτελικό χαφ, φορ).

Αυτά για την ώρα. Ας περιμένουμε να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Μέχρι τότε, είναι απαραίτητο οι Αρειανοί να ασχοληθούν πιο σοβαρά με τη Λέσχη και να την «μεγαλώσουν» περισσότερο, γιατί άλλες ΠΑΕ άρχισαν ήδη να τους «αντιγράφουν». Από την άλλη, καλό θα ήταν ο φορέας να αξιολογήσει όλα όσα συνέβησαν στις πρόσφατες εκλογές της ΠΑΕ για να διορθώσει τις ατέλειές του και να εξελιχθεί. Ώστε την επόμενη φορά να μην μπορεί κανείς να την ψέξει, ούτε με αθέμιτες μεθόδους…

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags