Facebook Pixel Με (εμφανείς) ήρωες Πελεκάνο και Πρίντεζη
| 2011-06-02 15:16:00

Με (εμφανείς) ήρωες Πελεκάνο και Πρίντεζη

Με (εμφανείς) ήρωες Πελεκάνο και Πρίντεζη

Η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, όταν κι αναδείχθηκαν (πέρα από τον σταθερά καλύτερο παίκτη του στο χθεσινό ματς Γιάννη Μπουρούση) οι αφανείς ήρωες

Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης...

Δηλαδή ο Μιχάλης Πελεκάνος (κυρίως), ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Τζαμόν Γκόρντον, ήταν το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων που μείωσαν σε 2-1 στη σειρά των τελικών.

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής αμυντικής παρουσίας του Ολυμπιακού είναι οι 22 πόντοι που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς και τα 12 λάθη (στο ίδιο διάστημα) που υπέπεσαν οι «πράσινοι». Η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε περισσότερο επιθετική, οι «μπούκες» των παικτών του Παναθηναϊκού προς το καλάθι περιορίστηκαν και άλλαξε πλήρως η μορφή του αγώνα.

Ενός αγώνα που είχε απόλυτο κυρίαρχο τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, τότε που οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έβαζαν καλάθι... όπως και όταν ήθελαν με αποτέλεσμα να φθάσουν τους 46 πόντους στο πρώτο 20λεπτο. Ο Παναθηναϊκός ήταν άριστος στο σετ παιχνίδι, διάβαζε τις καταστάσεις, τους διαδρόμους και τα miss-match στην άμυνα του Ολυμπιακού, σούταρε καλά και κυριαρχούσε στον αγώνα.

Οι... καμικάζι Πελεκάνος (που αποδείχθηκε σαφώς πολυτιμότερος του Κέσελ του οποίου τη θέση στη 12άδα πήρε χθες), Πρίντεζης και Γκόρντον άρχισαν να πλαισιώνουν τον εξαιρετικό Γιάννη Μπουρούση, ο Ολυμπιακός «ανέβασε» την άμυνά του κι άρχισε να δυσκολεύει τη ζωή των αντιπάλων του.

Αποκορύφωμα -προφανώς εκεί λειτούργησε και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης- ήταν και το 11-0 σε 2' 30'' στο τελευταίο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου. Τότε που ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το 61-66 και το μετέτρεψε σε 72-66 στο 37' 30'' και ουσιαστικά θεμελίωσε τη νίκη του πριν βάλει σφραγίδα ο Γιώργος Πρίντεζης ένα λεπτό πριν από το τέλος με εύστοχο σουτ τριών πόντων.

ΥΓ.: Και για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή ορισμένες φορές... παρασυρόμαστε από τους αριθμούς. Ο Ολυμπιακός είχε 24 βολές και ο Παναθηναϊκός 9. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαιτητές... έσφαξαν τον Παναθηναϊκό κι έπαιξαν Ολυμπιακό! Απάντηση αποτελεί αυτό σε όσους «πιάστηκαν» από τις βολές στο δεύτερο ματς. Οι αριθμοί είναι σημαντικοί, αλλά είναι και ο καλύτερος τρόπος για να λες ψέματα και να τους προσαρμόζεις όπως σε βολεύει.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags