Facebook Pixel Ξέρουν καλύτερα, αφήστε να δουλέψουν
| 2011-06-03 13:11:00

Ξέρουν καλύτερα, αφήστε να δουλέψουν

Ξέρουν καλύτερα, αφήστε να δουλέψουν

Πρώτη λογική επιλογή της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού ήταν η παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Γράφει ο Σταμάτης Γαρρής...

Και πραγματικά είναι ευχάριστο να εκτίθενται οι δημοσιογράφοι (παρότι ορισμένοι επιλέγουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να... δικαιώνονται επειδή έγραψαν μία ημέρα του μήνα ότι ο Πορτογάλος θα μείνει, αλλά ξεχνούν επιλεκτικά ότι τις υπόλοιπες 29 ημέρες τον έδιωχναν...), όπως πολύ σωστά προέβλεψε εκείνη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όταν ξέσπασε προπονητολογία εν μέσω πλέι οφ, παρά να εκτίθεται ένας σύλλογος.

Το ότι ο Παναθηναϊκός μίλησε με τον Δώνη μάλλον μικρή σημασία έχει πλέον. Η επιλογή του Φερέιρα είναι λογική, απλούστατα διότι ο άνθρωπος, μέσα σε επτά μήνες, έδειξε δυο - τρία καλά στοιχεία, οφείλει να «χτίσει» μια σεζόν τη «δική του» ομάδα και βέβαια είναι προπονητής «κανονικός» και όχι μαθητευόμενος.

Δεύτερη λογική επιλογή της διοικούσας ήταν η επιλογή του Ζήση Βρύζα. Και στο δεύτερο όνομα της λίστας να κατέληγαν, στον Τζιανλούκα Νάνι, πάλι θα είχε ποδοσφαιρική λογική. Ο Βρύζας δεν είναι θεός. Ούτε ο καλύτερος τεχνικός διευθυντής που πέρασε ποτέ από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Για συγκεκριμένα πράγματα που θέλει ο Παναθηναϊκός (χειρισμό χαμηλού μπάτζετ, καλό «μάτι» στην ελληνική αγορά, χειρισμό των αποδυτηρίων, επαφή με τον προπονητή) ο Βρύζας έχει δείξει έργο στον ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό ήταν, είναι και μάλλον θα παραμείνει ο αρρωστημένος περίγυρος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Επί παντοκρατορίας Βαρδινογιάννη υπήρχαν γνωστοί και μη εξαιρετέοι αυλοκόλακες (αυτοαποκαλούμενοι Παναθηναϊκάρες ή αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι) που ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις με το «έτσι θέλω». Στην τριετία της πολυμετοχικότητας έγιναν πλείστες λάθος επιλογές, είτε στον βωμό της επικοινωνίας είτε λόγω απειρίας. Τώρα ας αφήσουν τον Φερέιρα και τον Βρύζα να κάνουν τη δουλειά τους. Σίγουρα την ξέρουν καλύτερα από όλο τον περίγυρο.

Οσο για τις αντιδράσεις κάποιων από τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού για το παρελθόν του Βρύζα, πρόκειται πραγματικά για κάτι παντελώς ανούσιο. Ηταν, λέει, πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Ε, και; Ο Πατέρας, πριν από χρόνια, ήταν πρόεδρος στον Εθνικό. Επρεπε να του κλείσουν όλες οι πόρτες όταν πήγε να βάλει χρήματα και να διοικήσει τον Παναθηναϊκό; Αυτό το... παναθηναϊκόμετρο πότε επιτέλους θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας;

Πηγή: Εξέδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags