Facebook Pixel Γιατί παίρνει το χρίσμα ο Βρύζας
| 2011-06-03 14:00:00

Γιατί παίρνει το χρίσμα ο Βρύζας

Γιατί παίρνει το χρίσμα ο Βρύζας

Οι λόγοι που οδήγησαν τους Πράσινους στην επιλογή του στενού συνεργάτη του Φερνάντο Σάντος. Γράφει ο Γιάννης Σκόκας.

Η οριστική παραμονή του κόουτς Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού επανέφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης τεχνικού διευθυντή. Το επιχείρημα που υπερίσχυσε κατά τη διάρκειας της συνεδρίασης της τετραμελούς διοικούσας επιτροπής την περασμένη Τρίτη (31/05) αφορούσε στην αγαστή συνεργασία του προπονητή με τον football manager αλλά κυρίως στη διατήρηση των ισορροπιών εντός των αποδυτηρίων του Τριφυλλιού. Ως εκ τούτου, οι κκ. Δημήτρης Γόντικας, Αδαμάντιος Πολέμης, Γιώργος Νίκας και Τζόνι Βεκρής έκριναν ότι η πρόσληψη έλληνα τεχνικού διευθυντή θα «έδενε» καλύτερα με την παραμονή του πορτογάλου προπονητή.

Μολονότι, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν αρκετά ονόματα από τη μακρά λίστα που είχε καταρτίσει ο προεδρεύων αντιπρόεδρος κ. Γόντικας, εν τέλει υπερίσχυσε αυτό του παλαίμαχου διεθνούς επιθετικού και πρώην τεχνικού διευθυντή (και για ένα διάστημα προέδρου) του ΠΑΟΚ κ. Ζήση Βρύζα. Ο εκ των βασικών συνεργατών του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα, επί της ουσίας, αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης του Παναθηναϊκού καθώς διαθέτει το πληρέστερο «πακέτο» όσων αναζητούσαν στο Τριφύλλι. Τουτέστιν:

1) Διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία καθώς διετέλεσε με επιτυχία επί 2,5 έτη τεχνικός διευθυντής σε μια από τις πιο παραγωγικές σεζόν του ΠΑΟΚ (δημιούργησε μια αξιόμαχη ομάδα με ιδιαίτερα χαμηλό μπάτζετ).

2) Γνωρίζει την ποδοσφαιρική αγορά (εγχώρια και μη) και έχει διασυνδέσεις με ατζέντηδες και ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

3) Είναι γνώστης της λεγόμενης ελληνικής πραγματικότητας και των απαιτήσεων της Σούπερ Λίγκας.

4) Εχει πλήρη και σαφή εικόνα για το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

5) Δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής.

6) Είναι χαμηλών τόνων, σοβαρός και άφθαρτος ως προς την εμπλοκή του στον ΠΑΟ.

7) Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, γεγονός που θα διευκολύνει την επικοινωνία-συνεργασία του με τον κ. Φερέιρα αλλά και τους αλλοδαπούς παίκτες του ΠΑΟ.

8) Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού.

9) Αποτελεί μια low badget περίπτωση (λέγεται ότι θα λαμβάνει ετησίως 150-200.000 ευρώ), δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που διανύει ο σύλλογος.

Τα δύο μειονεκτήματα

Μοναδικά μειονεκτήματα για τον 38χρονο πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004 στην Πορτογαλία αποτελούν, αφενός οι μη Παναθηναϊκές καταβολές του και το… ΠΑΟΚτσίδικο παρελθόν που έχει (κάτι το οποίο ενδεχομένως θα επιδράσει αρνητικά ως προς την άμεση αποδοχή από τους οπαδούς του Τριφυλλιού), αφετέρου οι υψηλές απαιτήσεις των Πρασίνων σε επίπεδο πρωταθλητισμού και η μηδενική πίστωση χρόνου…

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags