04/06/11 - 12:24

Η κάθαρση πρέπει να είναι ολική. Όχι μερική...

Η ηγεσία της ΕΠΟ δεν ανακάλυψε τώρα τη διαφθορά, τη σήψη και τους μπράβους στο ποδόσφαιρο. Έχει μάθει εδώ και χρόνια να ζει και να συμπορεύεται με τις παθογένειες του αθλήματος.

Η κάθαρση πρέπει να είναι ολική. Όχι μερική...
58.232views 0shares

Γράφει ο Θάνος Μπλούνας...

Θορυβήθηκε όμως όταν κάποιοι από αυτούς που κινούνται στον ποδοσφαιρικό βούρκο στράφηκαν εναντίον της.

Και τότε αποφάσισε μια θεαματική κίνηση για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να βάλει –όπως κάνει στα δύσκολα – στο παιχνίδι την πολιτεία.

Η αρχική πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ για επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας της ΕΠΟ και όλων των ενώσεων - μελών της από την προσεχή μετετράπη σε αναστολή 10 - 15 ημερών, προκειμένου να αρχίσει ένας ακόμη ατέρμονος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς, με ατζέντα που δεν έχει καμία διαφοροποιήση από τα θέματα που είναι ήδη γνωστά.

Για να φτάσουμε στην απόφαση της αναστολής προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο. Το βράδυ της Πέμπτης η ηγεσία της ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτή τη θεαματική μορφή αντίδρασης, την οποία επέλεξε ως «απάντηση» στις πιέσεις που δέχεται πανταχόθεν για τη μη αδειοδότηση του ΟΦΗ και τον υποβιβασμό του Ηρακλή.
Επίσης το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε επικοινωνία της ΕΠΟ με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, η θέση της οποίας ήταν ότι η αναστολή είναι θέμα της ομοσπονδίας και ότι θα συμβάλει στην απόφαση να καθαριστεί ο χώρος του ποδοσφαίρου.

Ειπώθηκε μάλιστα ότι και να μην γίνει ένα χρόνο το πρωτάθλημα η πολιτεία δεν έχει καμία αντίρρηση.

Το ερώτημα όμως είναι πως θα ξεκαθαρίσει η ΕΠΟ τους διαφθαρμένους από τους αδιάφθορους;

Εκτός αν πιστεύει ότι η διαφθορά είναι έξω από αυτήν και όχι μέσα στα κύτταρά της, οπότε θα προχωρήσει σε μια μερική κάθαρση, διατηρώντας στη θέση τους τα εξαπτέρυγα, τα βαρίδια, τους αυλικούς και όλο το σύστημα που διαφεντεύει την ομοσπονδία τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια… της ολοκληρωτικής διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν επομένως διλλήματα. Υπάρχει διαπίστωση: Κύριοι, ΣΑΠΙΣΑΤΕ.

Αυτό πρέπει να αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ και να προχωρήσει στο αποφασιστικό βήμα.

Πηγή: Soccerplus.gr