Facebook Pixel Έτσι είδα το θέμα Βρύζα
| 2011-06-04 12:35:00

Έτσι είδα το θέμα Βρύζα

Έτσι είδα το θέμα Βρύζα

O Σταύρος Κόλκας γράφει για το θέμα Βρύζα στον Παναθηναϊκό και το ραντεβού Βρύζα - Ζαγοράκη.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Είναι αλήθεια πως στις δύο τελευταίες εκπομπές μου ζήτησα από τους ακροατές – φίλους, να μην ασχολούνται με το θέμα Βρύζα και Παναθηναϊκό.

Σήμερα, νομίζω πως καταλάβατε γιατί συνέβη αυτό. Και τώρα πάμε στο διά ταύτα.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, ο Παναθηναϊκός πιέζει τον Βρύζα για ένα ραντεβού. Αρχικά, ούτε που δεχόταν να γίνει. Πίεση, κόντρα πίεση, ο Βρύζας λέει πως το μόνο που τους είπε ήταν πως θα γίνει το ραντεβού.

Μετά, άρχισαν να πέφτουν τα νούμερα. Η πρόταση που έγινε στο μιλητό, ήταν 1,5 εκατ. ευρώ συν μπόνους πωλήσεων παικτών για τρία χρόνια. Τα λεφτά πολλά και στον Παναθηναϊκό σίγουροι πως δεν μπορεί να αρνηθεί.

Αμέσως μετά, οι παράγοντες του Παναθηναϊκού, άρχισαν να μοιράζουν στους ρεπόρτερ της ομάδας τους πως ο Βρύζας έκλεισε. Προφανώς για να μετρήσουν αντιδράσεις, εκτός κι αν τους είπε ναι και δεν το γνωρίζω εγώ.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζω, είναι αυτό που λέει στους δικούς μας. Πως δεν έχει συμφωνήσει, πως δεν έχει καν δεσμευτεί. Πως το μόνο που θα κάνει είναι ένα ραντεβού και τίποτα παραπάνω.

Μάλιστα, στον Παναθηναϊκό, έπεσαν πολλά … δάχτυλα όταν ακούστηκε το ποσό και την επόμενη μέρα στα ρεπορτάζ της ομάδας του τριφυλλιού γινόταν κουβέντα για 200 χιλιάρικα το χρόνο, 600 την τριετία. Με λίγα λόγια και η δική τους επικοινωνιακή πολιτική έμπαζε κάπως, παρά τη σιγουριά που έβγαζαν στα κείμενά τους.

Εμένα, η σιγουριά τους πως έκλεισαν τον Βρύζα, όλες αυτές τις ημέρες δεν μου προέκυπτε από πουθενά ρεπορταζιακά, εκτός Παναθηναϊκού. Και για αυτό ζητούσα στα ραδιόφωνο να μην σχολιάζουμε το συγκεκριμένο θέμα, όπως και καταλάβατε όσοι μας παρακολουθείτε εδώ στο PAOK24 πως δεν θίξαμε το θέμα περιμένοντας τις εξελίξεις.

Εξελίξεις όπως την συνάντηση με τον Ζαγοράκη, ο οποίος πήγε την Πέμπτη στην Αθήνα και τον συνάντησε. Η κουβέντα ήταν αυτή που έπρεπε. Δύο φίλοι που τα λένε και ο πρόεδρος που του λέει ξεκάθαρα πως πρέπει να γυρίσει τώρα στην ομάδα. Πως θα δουλέψει όπως πρέπει, πως θα κάνει αυτό που του αρέσει και είναι αποδοτικό για τον σύλλογο.

Ούτε για λεφτά μιλήσανε, ούτε για τίποτα άλλο. Και για να είμαστε δίκαιοι, ο Ζαγοράκης είναι ο πρώτος πρόεδρος που έχω ζήσει εγώ στον ΠΑΟΚ, που σε αυτή την περίπτωση λειτούργησε προς όφελος της ομάδας και όχι προς προσωπικό του.

Αν ο Ζαγοράκης ήθελε, μπορούσε να κάνει τον χαζό και να περιμένει να δει αν ο Βρύζας θα πάει στον Παναθηναϊκό. Τότε θα μπορούσε να πει σε όλους μας «Βουλώστε το, είδατε τι κάνουν όλοι». Και θα είχε δίκαιο.

Δεν λειτούργησε όμως έτσι. Πήγε στην Αθήνα, τον βρήκε, του έκανε πρόταση και του ζήτησε να γυρίσει. Λειτούργησε προς όφελος της ομάδας, προς την αρσενική πλευρά του ποδοσφαίρου και της παραγοντικής. Κάτι που δεν παίζει συχνά.

Πολλοί λένε για τον Παντελή Κωνσταντινίδη και το πώς αισθάνεται από αυτή την εξέλιξη. Η αλήθεια είναι απλή, όσο και αν δεν μπορούν να το χωνέψουν πολλοί. Ένας από τους ανθρώπους που έχει πάρει τηλέφωνο τον Βρύζα και του έχει ζητήσει να γυρίσει, είναι αυτός. Και το κάνει, γιατί γνωρίζει καλά πως τον χρειάζεται η ομάδα.

Ο Σβούρας έχει αναλάβει τα πάντα. Να βρει προπονητή, να βρει χρήματα από πωλήσεις, να βρει καλούς παίκτες και όλα αυτά σε ένα μήνα. Χρειάζεται τον Βρύζα, τον θέλει δίπλα του και του το έχει πει. Και αυτό, δεν έχει να κάνει με το ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, αλλά με το ότι η ομάδα πρέπει να έχει μεγαλύτερη στελέχωση για να μειωθεί το ρίσκο.

Και βέβαια, είναι άδικο για τον Σβούρα, να προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα που ο ίδιος δεν τα έβαλε στη φωτιά. Έρχονται ημέρες δύσκολες για το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ και μέσα στους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, είναι και ο Βρύζας.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το βράδυ του Σαββάτου. Ο ΠΑΟΚ του υπενθύμισε πως είναι η οικογένειά του, του άνοιξε την πόρτα, ο πρόεδρος παραμέρισε ότι υπήρχε σε εγωισμό, φέρθηκε ταπεινά απέναντί του.

Εμείς τον αγαπάμε, εγώ προσωπικά σίγουρα, αλλά αν πάει στον Παναθηναϊκό και επιβεβαιώσει τα όσα δε θέλαμε να πιστέψουμε, τότε έχει σβήσει από τον χάρτη.

Θέλω να πιστεύω πως η εκτίμηση που κάνω σε όλο το παραπάνω κείμενο δεν είναι λανθασμένη. Να γνωρίζετε πάντως, πως είναι όντως προϊόν ρεπορτάζ και πολλών ωρών στα τηλέφωνα.

ΥΓ Πολλά λέγονται για τους λόγους που οι δύο μάλωσαν. Έχω πει και γράψει αρκετές φορές πως έχει να κάνει με την διαφορά φιλοσοφίας που είχαν σε κάποια φάση της συνεργασίας τους. Η φθορά της καθημερινότητας τους λύγισε και πράγματα που κάποτε τα ξεπερνούσαν με ευκολία, άρχισαν να γίνονται σημαντικά. Το αυγό, μπήκε στον κώλο και των δύο, όσο άκομψο και να … διαβάζεται. Στο πρόσφατο ραντεβού, κατανόησαν πως το έργο είναι κάπως διαφορετικό απ ότι υπολόγιζαν. Και οι διαφωνίες, έγιναν συμφωνίες. Οι διαφορές, αστείες. Αυτή είναι η άποψή μου εμένα και όποιος θέλει την υιοθετεί. Όπως θέλει κάτι παραπάνω, το Χριστινάκη – η Λαμπίρη – είναι στη διάθεσή του.

Πηγή: paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags