Facebook Pixel Ας αρχίσει από την ίδια την ΕΠΟ
| 2011-06-04 13:16:00

Ας αρχίσει από την ίδια την ΕΠΟ

Ας αρχίσει από την ίδια την ΕΠΟ

Οταν βγήκε χθες το μεσημέρι η είδηση ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος πρότεινε στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας την αναστολή της λειτουργίας της καθώς και των Ενώσεων, επικράτησε ένα κύμα επιδοκιμασίας, επειδή αυτή η πρόταση συνιστούσε ένα σοκ που, έτσι όπως έχουν ξεφύγει τα πράγματα τελευταία, είχε καταστεί απαραίτητο.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Η απόφαση που πέρασε στο τέλος όμως και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία μιλούσε για ένα δεκαπενθήμερο λοκ άουτ, διάστημα στο οποίο ο κ. Πιλάβιος χρειάζεται για να βάλει από την αρχή τους όρους του παιχνιδιού και να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων πλευρών, της πολιτείας δηλαδή και των άλλων Ενώσεων (Super League, Football League και Football League 2).

Eπειτα από αυτό η έννοια του «σοκ» εξασθένησε και η εντύπωση που απέμεινε είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ χρειάστηκε αυτόν τον χρόνο για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση γενικά, αλλά ειδικότερα και ο ίδιος, αφού τα πυρά όλων έχουν στραφεί επάνω του.

Το ενδεχόμενο της παραίτησής του, στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειές του για την... επανίδρυση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν νομίζω ότι θα επηρέαζε σοβαρά την εξέλιξη των προσπαθειών του. Δεν θέλω να πιστέψω ότι τελικά έγινε πολύς θόρυβος για το τίποτε, γιατί δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του προέδρου της ΕΠΟ, να απαλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο από αυτό το αρρωστημένο καθεστώς.

Εκεί που έχουν φτάσει όμως τα πράγματα, χρειάζονται δυναμικές και ριζοσπαστικές παρεμβάσεις που ο χαρακτήρας και η μέχρι τώρα θητεία του στην ΕΠΟ δεν πείθουν ότι είναι διατεθειμένος να τις κάνει.

Μια καλή ευκαιρία για να αποδείξει το αντίθετο θα ήταν να ξεκινήσει την κάθαρση από το εσωτερικό της ίδιας της Ομοσπονδίας, που με τις δομές και τη νοοτροπία που έχει αποτελεί όχι μόνο τροχοπέδη αλλά και σαμποτάρισμα του όποιου έργου εξυγίανσης επιχειρήσει κανείς να κάνει.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags