Facebook Pixel Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα
| 2011-06-04 15:58:00

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα

Λογικά όλο και κάποιοι θα έχουν αναρωτηθεί πώς μπορεί έως τώρα και προχωράει ο Παναθηναϊκός. Τι προχωράει;

Γράφει ο Σταμάτης Γαρρής.

Παραμονή Ζεσουάλδο Φερέιρα, πρόσληψη Ζήση Βρύζα, συνεχείς επαφές με μεταγραφικούς στόχους. Φτάνουν τα 260.000 ευρώ του Αδαμάντιου Πολέμη; Ε, όχι βέβαια.

Ούτε οι ετήσιες αποδοχές του Βρύζα δεν είναι. Οσο δυνατά και να φωνάξει κανείς, καμία απόκριση δεν θα πάρει από τους μετόχους. Καληνύχτα και καλή τύχη, αναφώνησαν άπαντες, πλην Πολέμη, και μην τους είδατε. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το κρίμα είναι στο λαιμό τους. Αμ δε.

Στην πραγματικότητα, η απόλυτη αδιαφορία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους μετόχους. Το μεγάλο κέρδος τους είναι ότι σιγά σιγά τείνουν όλοι να ξεχάσουν την ύπαρξή τους. Αντίδραση μπορεί να υπάρξει από τον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα ενεργοποιήσει τους μετόχους. Το κεφάλαιο θα κάνει πάντοτε αυτό που θέλει. Και το κεφάλαιο, εδώ, αποφάσισε στάση πληρωμών, νωρίτερα ακόμα και από την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία.

Με μαθηματική ακρίβεια ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε στις πωλήσεις. Εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν (για τα οικονομικά, όχι για το ρόστερ), τότε οι Πράσινοι την επόμενη σεζόν δεν θα έχουν τουλάχιστον 3-4 παίκτες από τον βασικό κορμό τους. Οσοι ασπάζονται τη λογική του Καπετάνιου «το μοναστήρι να 'ν' καλά», προφανώς δεν ανησυχούν διότι πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθούν ισάξιοι ή και καλύτεροι όσων θα φύγουν. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να καταλάβουν ότι θαύματα δεν γίνονται εν έτει 2011.

Ομως αυτό που... κατόρθωσαν οι μέτοχοι είναι να περάσουν στο μυαλό του κόσμου ότι είναι αναγκαίες οι πωλήσεις. Αρα μειώνονται και οι αντιδράσεις. Ηδη είναι πολύ περιορισμένες οι διαμαρτυρίες, ακόμα και με σχεδόν δεδομένη την αποχώρηση του παίκτη-συμβόλου για πολύ κόσμο, του Τζιμπρίλ Σισέ.

Με εξαίρεση τον Δημήτρη Γόντικα, πρωτίστως, και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, Γιώργο Νίκα και Αδαμάντιο Πολέμη δευτερευόντως, όλοι οι υπόλοιποι που σχετίζονται με την ΠΑΕ (για τους μέτοχους ο λόγος ασφαλώς και όχι για τους υπαλλήλους) τα έφτιαξαν μια χαρά όλα με την απραξία τους. Αν ακούσουν και κανένα σύνθημα παραπάνω, δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα το συνηθίσουν κι αυτό...

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags