Facebook Pixel Τιμωρήθηκε ο κακούργος!
| 2011-01-11 00:45:00

Τιμωρήθηκε ο κακούργος!

Τιμωρήθηκε ο κακούργος!

Με 6 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1000 ευρώ τιμωρήθηκε το ανθρώπινο κτήνος  που κακοποιούσε κουτάβι στην Καλλιθέα!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δίκη του ''δίποδου κτήνους'' από την Καλλιθέα που κακοποιούσε κουτάβι με καυστικά υγρά.

Παρόντες ήταν πάνω από 50 φιλόζωοι καθώς και φιλοζωϊκά σωματεία στα Δικαστήρια για να υποστηρίξουν τον Μανόλο, το κουταβάκι.

Ο κύριος δεν εμφανίστηκε στη δίκη και ήταν εκεί μόνο ο δικηγόρος του. Τελικώς, η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Π.Τ.και τιμωρήθηκε με 6 μήνες φυλάκιση και 1.000 ευρώ πρόστιμο για την κακοποίηση του κουταβιού.


Ο δικηγόρος του θα ασκήσει έφεση και γι αυτό οι φιλόζωοι διοργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το σπίτι του δράστη, την Κυριακή 16/1/2010, στις 6 το απόγευμα, στην οδό Δημοσθένους 196, στην Καλλιθέα.

Όπως αναφέρει το adespotologio, oι γείτονες έσωσαν τον Μανόλο και όχι η αστυνομία ή τα σωματεία που ενεπλάκησαν. Εμείς σαν σωματείο απλά προσπαθήσαμε

Βέβαια, όπως είπε η μία από τους μάρτυρες: "Ο Μανόλο έσωσε τον εαυτό του που ούρλιαζε για να τον σώσουν."

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος του ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη η γνωμάτευση και οι φωτογραφίες του ζώου και έφερε σαν μάρτυρα την αδερφή του κατηγορουμένου που δήλωσε ότι το σκυλάκι το είχε βρει πριν λίγο καιρό, το πήγε στον κτηνίατρο και ότι ακολουθούσε αγωγή. Και ότι επίσης αγαπούσε και φρόντιζε τα ζώα. Προσπάθησαν να θέσουν το θέμα του πώς βγήκε το ζώο από το σπίτι και το ότι δεν μας παραδώθηκε με εισαγγελική παρέμβαση παρόλα αυτά το δικαστήριο θεώρησε οτι το θέμα δεν είναι σχετικό με την υπόθεση.

Είμαστε ιδιαίτερα ανακουφισμένοι με την απόφαση αυτή. Παρόλο που η ποινή που ορίζει ο νόμος είναι πραγματικά πολύ μικρή για αυτή τη φρικτή πράξη, η καταδίκη είναι σημαντική από πολλές απόψεις.

Τα επόμενα βήματα είναι η αποθεραπεία του Μανόλο στην συνέχεια όταν έχουμε ενημέρωση για την επόμενη δίκη να προετοιμαστούμε για αυτό.
Υπάρχει περίπτωση ο "ιδιοκτήτης" να κάνει κάποια κίνηση να ζητήσει το ζώο, την οποία θα αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Όπως και αν έχει, ο Μανόλο αφού γίνει καλά αναζητεί ανάδοχη οικογένεια που θα τον αναλάβει υπέυθυνα, λαμβάνοντας ειδικά υπόψη το ιστορικό του.

Κλείνοντας, θα θέλαμε και πάλι να τονίσουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτήν την χώρα και να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία του κράτους για τα θέματα των ζώων, θα πρέπει ο καθένας από εμάς, όχι μόνο οι "ενεργοί" φιλόζωοι, αλλά ο κάθε πολίτης με ευαισθησία να γνωρίζει τα δικαιώματα των ζώων και να αντιδρά σε κάθε περιστατικό καταπάτησής τους: Κακοποίηση, φόλες, εγκατάλειψη, είναι αδικήματα στα οποία πρέπει να αντιδρούμε και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό από όλους μας και από τις αρχές.

ΠΗΓΗ: adespoto.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags