Facebook Pixel Η χούντα δεν μας εγκατέλειψε ποτέ
| 2011-06-05 12:04:00

Η χούντα δεν μας εγκατέλειψε ποτέ

Η χούντα δεν μας εγκατέλειψε ποτέ

Ωραίος ο ΠΑΟΚ. Περίμενε, περίμενε, περίμενε και μόλις διάβασε στις εφημερίδες ότι ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Ζήση Βρύζα, κατέβηκε ο πρόεδρός του στην Αθήνα για να κάνει πρόταση επιστροφής στον 38χρονο Ελληνα!

Γράφει ο Σταμάτης Γαρρής...

Λογικά σε μια από τις συσκέψεις της διοίκησης του Δικεφάλου του Βορρά κάποιος θα έριξε την ιδέα για τον Βρύζα.

Και απλά ήταν συγκυριακό ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε την πρόταση μόλις ο Βρύζας συμφώνησε με τους Πράσινους. Οπως διαβάζουμε μάλιστα και στα ρεπορτάζ, «γύρνα εν λευκώ» του μετέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ουδείς μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από τον κάθε ΠΑΟΚ να κάνει αυτό που έκανε ο Ζαγοράκης. Από τη στιγμή που –όπως προκύπτει– ο Βρύζας δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα στην ελπίδα.

Εχουν όμως και στον Παναθηναϊκό κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι στήθηκε ένα πανέμορφο θέατρο σκιών από τον ΠΑΟΚ. Ή, αλλιώς, μια συνθήκη αφόρητης ψυχολογικής πίεσης προς τον Βρύζα. Τι κέρδος μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ; Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από το Τριφύλλι, να εκθέσει τον Βρύζα στα μάτια του κόσμου του ΠΑΟΚ αλλά και του Παναθηναϊκού. Σε αυτόν του Δικεφάλου του Βορρά γιατί «εμείς τον θέλαμε, του κάναμε πρόταση, αλλά αυτός μας πούλησε». Σε αυτόν των Πρασίνων γιατί δείχνει διστακτικός για να έρθει στο Τριφύλλι. Μονά - ζυγά μονόζυγα δηλαδή. Και ο Βρύζας στη μέση.

Στην Ελλάδα –έστω και αν είμαστε στο 2011– η δικτατορία περνάει και παραπερνάει. Η χούντα της σκέψης είναι στο φόρτε της. Αφορμή είναι ο Βρύζας. Παραδείγματα υπάρχουν και άλλα. Ο κάθε Βρύζας δεν έχει δικαίωμα να λειτουργήσει ως επαγγελματίας. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε μεγάλη ομάδα να πάει σε άλλη. Αυτομάτως γίνεται persona non grata. Χωρίς να εξετάζει κανείς πώς έγινε και έφυγε από μία ομάδα. Δηλαδή ο Βρύζας είχε αγαστή συνεργασία με τον Ζαγοράκη και ξαφνικά τρελάθηκε και έφυγε; Αυτό το «εν λευκώ» που ειπώθηκε τώρα, είχε ειπωθεί και το διάστημα της κοινής παρουσίας τους στον ΠΑΟΚ; Δεν χρειάζεται πια σε αυτή τη χώρα όλα να τα καταπίνουμε αμάσητα. Το μυαλό υπάρχει για να σκεφτόμαστε, όχι για να δεχόμαστε ό,τι μας… σερβίρεται.

Πηγή: Εξέδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags