Facebook Pixel Έναρξη των Special Olympics
| 2011-06-05 13:29:00

Έναρξη των Special Olympics

Έναρξη των Special Olympics

Όταν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού ξεπερνούν τα εμπόδια, όταν το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινάει με το ένα κατάρτι τσακισμένο από τον άνεμο και όταν «το όχημα» για το ταξίδι είναι η θέληση και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, τότε έχουμε Special Olympics.

Διοργάνωση καλοκαίρι του 2011 με αφετηρία της γιορτής την 25η Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο και με την «καλλιτεχνική υπογραφή» του Φωκά Ευαγγελινού.

Με τη βοήθεια οπτικών μέσων, ειδικών εφέ και βίντεο, το καράβι του Οδυσσέα με το επταμελές πλήρωμά του διασχίζει μία «άγρια» θάλασσα.

Η γιορτή ξεκινά με την παρέλαση των αθλητών. Ο πιο διάσημος τυφλός στον κόσμο, ο Στίβι Γουόντερ, έρχεται στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής, για να τραγουδήσει γνωστές του επιτυχίες. Αμέσως μετά, στη σκηνή θ΄ανέβει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που με την βοήθεια του τενόρου Βιτόριο Γκριγκόλο θα τραγουδήσουν τον ύμνο των Σπέσιαλ Ολύμπικς, που έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής.

Η τελετή έναρξης έχει διάρκεια 3 ώρες και η τελετή λήξης δυόμιση.

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνω ένα παγκόσμιο γεγονός. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι οι θεατές να φύγουν και από τις δύο τελετές χαρούμενοι και να καταλάβουν πως τα παιδιά - αθλητές, που συμμετέχουν στις γιορτές είναι ένα σημαντικό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας», λέει ο κ. Ευαγγελινός.

Αλλά και η συμμετοχή των εθελοντών έχει εντυπωσιάσει τον καλλιτεχνικό σκηνοθέτη των Αγώνων. Έως σήμερα, έχουν δηλωθεί 2.000 εθελοντές για τις τελετές και 20.000-25.000 για τα αγωνίσματα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι οι Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Ναυπλιώτου, Στεφανία Γουλιώτη, Σταμάτης Κραουνάκης, Ονιράμα, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Τα φώτα της γιορτής θα σβήσουν στις 4 Ιουλίου. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων θα είναι «η Ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα», που θα γίνει με τη βοήθεια των παραστατικών Τεχνών (κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία).



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags