Facebook Pixel Στο "Γουέμπλεϊ" και ο τελικός του 2013!
Ποδόσφαιρο
| 2011-06-06 10:48:00

Στο "Γουέμπλεϊ" και ο τελικός του 2013!

Στο "Γουέμπλεϊ" και ο τελικός του 2013!

Η επιτυχία με την οποία στέφθηκε η «επιχείρηση» της διεξαγωγής του μεγάλου τελικού του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ενθουσίασε τους ανθρώπους της UEFA.

'Ετσι σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής και του τελικού του 2013, στο «στολίδι» του Λονδίνου, χρονιά στην οποία θα συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Λίγες ημέρες μετά τον τελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι ιθύνοντες της ΟΥΕΦΑ εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους προς τους ανθρώπους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την οργάνωση και την άψογη λειτουργία τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και πριν από αυτόν.

Στην συνάντηση μάλιστα που ακολούθησε, οι άνθρωποι της UEFA τον χαρακτήρισαν ως τον καλύτερο τελικό σε οργανωτικό επίπεδο, στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, από το 1992 δηλαδή και μετά. Αν τελικά το "Γουέμπλεϊ" φιλοξενήσει τον τελικό του 2013 τότε η FA θα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 150 χρόνια ιστορίας από την ίδρυσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ ξανά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών δεν έχει φιλοξενηθεί τελικός στο ίδιο γήπεδο, δύο φορές σε τρία χρόνια. Το "Γουέμπλεϊ" φιλοξένησε δύο τελικούς σε διάστημα τεσσάρων ετών (1968-1971) και το "Πράτερ" στη Βιέννη άλλους δύο στο ίδιο διάστημα (1987-1990).

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags