Facebook Pixel Κάτι παραπάνω από... ομάδα του Διαμαντίδη
| 2011-06-06 13:04:00

Κάτι παραπάνω από... ομάδα του Διαμαντίδη

Κάτι παραπάνω από... ομάδα του Διαμαντίδη

Τη νύχτα που ο Καλάθης έγινε Διαμαντίδης και ο Φώτσης απέδειξε πως πλέον είναι ένας άντρας με τα όλα του, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το ένατο σερί πρωτάθλημά του και το 32ο της πλουμιστής ιστορίας του!

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Σαφώς και την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες, όμως η χθεσινή απουσία του φύσει και θέσει ηγέτη αυτής της ομάδας (βλ. Διαμαντίδης) ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική και απρόσμενη, επομένως δίνει μεγαλύτερη ουσία και σημασία στη νίκη του ΠΑΟ.

Συνέβη ως εξαιρετική περίπτωση πολύ απλά διότι οι «πράσινοι» είναι μεν φτιαγμένοι πάνω στα θεμέλια που έχει χτίσει ο αρχηγός τους, όμως ταυτοχρόνως βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση ετοιμότητας που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε αρνητική εξέλιξη. Μένει να δούμε τι θα συμβεί (εάν ποτέ συμβεί) αν λείψει ο Ομπράντοβιτς από τον πάγκο σε περίπτωση που κάποια στιγμή (άνθρωπος είναι και αυτός)... αρρωστήσει!

Ο τελικός των τελικών στο ΟΑΚΑ ήταν ένα ματς-διαφήμιση μέσα στο παρκέ και δυσφήμηση εκτός αυτού. Αφήνουμε τους λίγους ανόητους που δεν υπολείπονται της ομάδας τους και ας περιοριστούμε στο υπερθέαμα εντός των τεσσάρων γραμμών, που όμοιό του δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε άλλο γήπεδο της Ευρώπης.

Ενας «υπερτελικός» στον οποίο σημειώθηκαν 195 πόντοι, που παίχτηκαν 45 λεπτά εκπληκτικού μπάσκετ, με δύο προπονητές που ανακάτεψαν δεκάδες φορές την τράπουλα και δύο 12άδες παικτών που κατέθεσαν ψυχή και σώμα και ταλέντο. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που τελικά μέτρησαν στην τελική έκβαση του ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε το ματς στο χέρια του στην κανονική περίοδο, αλλά οι άστοχες βολές των Σπανούλη, Παπαλουκά και Μπουρούση στο τέλος το... άφησαν να γλιστρήσει. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό μομέντουμ της απουσίας του Διαμαντίδη, αλλά έδειξε πως στα καθοριστικά σημεία δεν είχε καθαρό μυαλό.

Αυτό που είχαν ο εκπληκτικός Φώτσης των 6/6 τριπόντων, ο εντυπωσιακός Καλάθης που έπαιζε μόνος του στην περιφέρεια (οι Νίκολας και Τέπιτς ήταν κάπου αλλού) και ο συγκινητικός Μπατίστ, που έδωσε μάχες κάτω από τα δύο καλάθια.

Τα επιθετικά ριμπάουντ μέτρησαν καθοριστικά, η συμβολή του Καϊμακόγλου ήταν το κρυφό χαρτί, η κλειστή άμυνα του ΠΑΟ ήταν το αντιστάθμισμα στην έλλειψη δημιουργίας λόγω της απουσίας του Διαμαντίδη.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags