Facebook Pixel Μπορεί και χωρίς Σισέ...
| 2011-06-06 14:54:00

Μπορεί και χωρίς Σισέ...

Μπορεί και χωρίς Σισέ...

Δυο λεπτά είχαν παιχτεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ στον χθεσινό αγώνα μπάσκετ και η νεκρική σιγή κάλυψε τα πάντα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε καθήσει κρατώντας τον αστράγαλό του που πριν από λίγα δευτερόλεπτα είχε «γυρίσει».
 

Γράφει ο Σταμάτης Γαρρής...

Πολλοί, όποια ομάδα και να υποστηρίζουν, πίστεψαν ότι η πλάστιγγα έγερνε προς το μέρος του Ολυμπιακού. Ο φυσικός ηγέτης του Παναθηναϊκού έβγαινε εκτός αγώνα προτού καλά καλά αρχίσει η αναμέτρηση. Κι όμως, το Τριφύλλι θριάμβευσε και κατέκτησε τον τίτλο για πολλοστή φορά. Ο αυτοκράτορας του μπάσκετ απέδειξε ότι όταν υπάρχει πραγματική ομάδα, τότε ό,τι και να συμβαίνει τριγύρω σε ατομικό επίπεδο είναι αδύνατο να την επηρεάσει. Μια πραγματική ορχήστρα και ένας φωτεινός φάρος για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Οι φίλοι του Τριφυλλιού έχουν φορέσει πλερέζες στην πιθανότητα –έως σιγουριά– ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ θα φύγει από την ομάδα. Θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει το μεγαλύτερο όπλο του και μαζί όλη τη δύναμή του. Η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Η πιθανή απώλεια του Γάλλου άσου είναι μεν μεγάλη. Και ενδεχομένως δυσαναπλήρωτη. Δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια. Από την άλλη πλευρά, το ζήτημα είναι καθαρά στην ομάδα. Τι υλικά θα έχει ο αρχιτέκτονας για να χτίσει.

Ως προς τα υλικά, το ακριβό δεν είναι πάντοτε και καλό, παρότι πολλές φορές παίρνει κανείς ό,τι πληρώνει. Ως προς τον αρχιτέκτονα (τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, δηλαδή) οφείλει πλέον να δικαιώσει όσους τον στήριξαν, τον πίστεψαν και κυρίως όσους θεωρούν πως είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για τη συγκεκριμένη συγκυρία του Παναθηναϊκού. Εάν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι στις μεταγραφές και στην προετοιμασία, εάν όλα δηλαδή κυλήσουν με ποδοσφαιρική λογική, τότε στο Τριφύλλι μπορούν να αισιοδοξούν. Προς το παρόν οι πρώτες κινήσεις δείχνουν ότι το τρένο μπαίνει στις ράγες του. Αλλά σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.

Κάτι τελευταίο και άσχετο με τα προηγούμενα. Η αλητεία δεν έχει χρώμα. Ούτε η βία. Ούτε η έλλειψη ανδρισμού. Η τζάμπα μαγκιά περίσσεψε στο Καραϊσκάκη από οπαδούς τραμπούκους που κυνηγούσαν και χτυπούσαν παίκτες του Παναθηναϊκού (ασφαλώς μην ξκεχάσουμε και το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τον τελικό Κυπέλλου). Τα ίδια ακριβώς ίσχυσαν χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ με ανάποδους θύτες και θύματα. «Συγχαρητήρια» σε όσους πήραν χθες την εκδίκησή τους... Τι να πει κανείς πια για την περιφερόμενη αλητεία;

Πηγή: Εξέδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags