Facebook Pixel «Εξαρτημένοι» από «αστέρια» που... λάμπουν μόνο στην Ελλάδα!
| 2011-06-06 15:43:00

«Εξαρτημένοι» από «αστέρια» που... λάμπουν μόνο στην Ελλάδα!

«Εξαρτημένοι» από «αστέρια» που... λάμπουν μόνο στην Ελλάδα!

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει στο προσωπικό του blog για τον... φόβο και τρόμο του κάθε ΑΕΚτζή σε κάθε πωλητήριο παίκτη και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό.

Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και ενδιαφέρεται για τη βιωσιμότητά της πρέπει να αγοράζει φθηνά και να πουλάει ακριβά.

Πρόκειται για έναν κανόνα που εφαρμόζεται στο ακέραιο στις ξένες ευρωπαϊκές αγορές από συλλόγους που πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα κι έχουν... βαρεθεί να σηκώνουν τίτλους στα πρωταθλήματα τους.
«Εξαρτημένοι» από «αστέρια» που... λάμπουν μόνο στην Ελλάδα!

Ομάδες όπως η Πόρτο (μοναδική σ' αυτό το είδος!), η Λυών και η Σεβίλλη, όλοι σχεδόν οι γερμανικοί σύλλογοι που διεκδικούν πρωτάθλημα αλλά και ομάδες από την Ιταλία, δεν θα διστάσουν να «σπρώξουν» το μεγαλύτερο αστέρι τους για να «βγάλουν» σ' ένα καλοκαίρι τα έξοδα...της επόμενης χρονιάς. Κι όλα αυτά χωρίς να... ανοίξει μύτη από την εξέδρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στην ΑΕΚ, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια (κυρίως) το να πουλήσεις για παράδειγμα έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή θεωρείται ''έγκλημα''. Πρόκειται για μια 100% λανθασμένη νοοτροπία αλλά ο απλός φίλαθλος που έχει μάθει να σκέφτεται έτσι έχει τα δίκια του και δεν μπορεί να τον κακίσει κανείς. Και εξηγούμαι:

Διαβάζει σήμερα ο ΑΕΚτζής ότι ο μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο ετοιμάζεται να φέρει μια... σούπερ-ντούπερ πρόταση στην διοίκηση για τον πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας του. Θέλοντας και μη, κοιτάζει πίσω και... τι να δει:

• Ακαδημίες οι οποίες ΔΕΝ παράγουν έργο.
Είτε ενοχλεί τους συντελεστές των ακαδημιών, είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι από το 2004 δεν κατάφεραν να αναδείξουν έναν γηγενή ποδοσφαιριστή...για δείγμα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν μπορεί να θεωρηθεί ''παιδί της ΑΕΚ'' αφού έκανε τα πρώτα του βήματα από τον Απ.Πεταλιδίου ενώ ο Κώστας Μανωλάς, αρχικά κρίθηκε ακατάλληλος από τους επικεφαλής των ακαδημιών για να μεταβεί στον Θρασύβουλο και να επιστρέψει στην ΑΕΚ επί των ημερών του θείου του, Στέλιου.

• Για το τμήμα σκάουτινγκ, όσο κι αν προσπάθησαν οι προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως αυτή του Ντέμη Νικολαϊδη τα αποτελέσματα ήταν κάτω του μετρίου.
Ναι, ο Σκόκο ήταν ποδοσφαιριστής που είχε εντοπιστεί από την ''ομάδα Μάρκου'', ναι ο Τόζερ αποδείχθηκε ''λαχείο'' για την ΑΕΚ με την μεταγραφή του στην Γκενκ, το ίδιο και ο Παπασταθόπουλος, αλλά από 'κει και πέρα υπάρχουν αρκετά παραδείγματα παικτών που αποκτήθηκαν με έναν σκασμό λεφτά και ζημίωσαν πολλαπλάσια το ταμείο της ΠΑΕ.

Αυτά βλέπει ο ΑΕΚτζής και φοβάται να μην χάσει τον κάθε Σκόκο και τον κάθε Τζιμπούρ. Αυτά κοιτάζει και τρέμει στην ιδέα μην... χάσει η Βενετιά το βελόνι της, γιατί δεν είναι σε θέση να βρει καλύτερο. Και μ' αυτά που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και να αντιτίθεται σε τέτοιου είδους πωλήσεις. Διότι το παρελθόν τον ''έχει διδάξει'' ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν επάξια αυτοί οι παίκτες.

Ο ΑΕΚτζής «στήνει γλέντι» όταν μαθαίνει για παράδειγμα ότι ανανέωσε ο Αδαμίδης το συμβόλαιο του Νάτσο Σκόκο με λεφτά που δεν υπάρχουν και καταριέται την διοίκηση που δεν κατάφερε να ''δέσει'' τον Τζιμπούρ.

Ο ΑΕΚτζής δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφθεί ότι το 2009 και το 2010 δόθηκε... αγώνας για να βρει μια ομάδα ο Γαλλοαλγερινός στο εξωτερικό, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά. Δεν τον ενδιαφέρει ότι τον άφησαν ελεύθερο για ένα 5μηνο, αλλά επέστρεψε στην ΑΕΚ με άδεια τα χέρια. Χωρίς μια πρόταση!!

Δεν τα βλέπει αυτά ο φίλαθλος της ΑΕΚ, δεν θέλει να τα δει. Όταν αρχίσει να βλέπει ότι για κάθε Σκόκο εντοπίζεται και υπογράφει συμβόλαιο (από το σκάουτινγκ ή από τις ακαδημίες) ο ισάξιος αντικαταστάτης του, να είσαστε σίγουροι ότι θα πάψει να «δένεται» και να «εξαρτάται» από αλλοδαπούς που δεν μπορούν να βρουν έναν μικρομεσαίο σύλλογο (έστω) της Γαλλίας, της Ιταλίας, την Ισπανίας...

Καλή εβδομάδα!

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags