Facebook Pixel Αποχαιρετά τον Σκόκο, επιστρέφει στο 2004
| 2011-06-07 07:42:00

Αποχαιρετά τον Σκόκο, επιστρέφει στο 2004

Αποχαιρετά τον Σκόκο, επιστρέφει στο 2004

Ο Κώστας Μιαούλης χαρακτηρίζει αναγκαία για την επιβίωση της ΑΕΚ την πώληση του Σκόκο και γράφει για την… επιστροφή στο 2004.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Την πώληση την περιμέναμε όλοι. Την επιλογή να πάει στη Εμιράτα, ομολογώ πως όχι. Όπως και να έχει ο «υδραυλικός» έφερε την πρόταση και θα πάει να παίξει στην Αλ Αϊν. Ασφαλώς σαν φίλος της «Ένωσης» στενοχωριέμαι γιατί η ομάδα χάνει τον πιο σπουδαίο παίκτη της. Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, το να μαζέψεις τα 5.5 εκ ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Μπορεί να γίνει μεγάλη κουβέντα για το αν είναι μεγάλο ή μικρό το ποσό των 2.8-3 εκ ευρώ που θα πάρει μεικτά η «Ένωση». Και λέω μεικτά γιατί στη μεταγραφή αυτή, αν ισχύει το ποσό, θα πάρει ένα μέρος των χρημάτων και ο Σκόκο, δηλαδή το 15% που αντιστοιχεί σε περίπου 450.000. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω, από τα 850.000 ευρώ που έπρεπε να πάρει για φέτος, με το αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο, έχει πάρει 360.000, οπότε αν μείνουν στην «Ένωση» καθαρά 2.550.000 ευρώ, η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει και 490.000 ακόμα για να ξεχρεώσει τον Σκόκο για τη σεζόν που τελείωσε.

Αν θα χαρίσει ο Σκόκο κάτι από τα οφειλόμενα μιας και έκανε μεταγραφή, δεν το γνωρίζω. Αυτόματα πάντως το χρέος της «Ένωσης» για το τέλος Ιουνίου, ακόμα και αν πάρει και τα 490 χιλιάρικα που του οφείλονται, πέφτει στα 5εκ ευρώ περίπου για τις οφειλές στους ποδοσφαιριστές. Κι ένα δυάρι καθαρό που της μένει από τη μεταγραφή πάμε στου δρόμου τα μισά, περίπου, για να βρεθούν αυτά που απαιτούνται στο τέλος του Ιουνίου.

Αυτή η πώληση ήταν αναπόφευκτη. Το αν θα μπορούσε η ΑΕΚ να βάλει μεγαλύτερη ρήτρα, είναι κάτι μάλλον ουτοπικό να το συζητάμε, αφού η αναπροσαρμογή του, ήταν φανερό πως έγινε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Η «Ένωση» με το τέλος της καριέρας του Σκόκο με τη φανέλα της, μπαίνει ψυχολογικά και νοητικά στην «χρονομηχανή» και επιστρέφει στο 2004, με το πλάνο να στρέφεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ένα πλάνο που κατά την άποψη μου αν είχε τηρηθεί από την αρχή, δεν θα χρειαζόταν να επιστρέψουμε σε εκείνη την εποχή. Αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να επιβιώσει αγωνιστικά;

Ούτε το 2004, ποντάριζε κανείς πάνω της, αλλά έκανε ομάδα. Εδώ που τα λέμε για την «Ένωση» αυτή τη στιγμή, ένα συμβόλαιο σαν του Σκόκο ήταν δυσβάσταχτο. Όπως είναι για εμάς δύσκολο, να μην βλέπουμε αυτόν τον παίκτη, για τον οποίο σε αυτό το κομμάτι, θα έχουμε και ένα αφιέρωμα με τα γκολ για τα οποία θα μας μείνει αξέχαστος.

Συνηθίζω να είμαι αιρετικός, όχι για να προκαλέσω, μα γιατί προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα που πάνε, κάπως νωρίτερα. Η ΑΕΚ, μπορούσε τόσο από τον Σκόκο, αλλά και από τον Μπλάνκο να είχε μεγαλύτερο όφελος, αν τους είχε πουλήσει όταν έπρεπε. Αν είχε παραχωρηθεί σε ελληνική ομάδα και η «Ένωση» είχε πάρει οικονομικά και έμψυχα ανταλλάγματα, ίσως θα έπρεπε να είχε προτιμηθεί και αυτή η λύση. Όμως κατανοώ πως για τον κόσμο τέτοιες κινήσεις δεν αντέχονται. Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και για την εποχή που τα πετροδόλλαρα για τα πόδια του Μπλάνκο ήταν πολλά όταν είχε γίνει αντίστοιχη και μεγαλύτερη πρόταση με αυτή του Σκόκο, αλλά ο κόσμος δεν θ’ ανεχόταν κάτι τέτοιο.Κι αυτόν τον χάσαμε τζάμπα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, θα έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, ώστε να φτιάξει μια ομάδα που δεν θα έχει κάποιον παίκτη σαν σημείο αναφοράς, ακόμα και αν οι «γερόλυκοι» συμφωνήσουν να συνεχίσουν τη νέα χρονιά. Αυτό θα είναι δύσκολο, θα χρειαστεί πολύ κόπο και δουλειά, μα πάνω απ’ όλα προσεγμένες επιλογές. Για το αν η διοίκηση μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιες διατηρώ τις αμφιβολίες μου, ωστόσο η πώληση του Σκόκο, ήταν αναπόφευκτη.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags