Facebook Pixel Δεν κλείνει ρε παιδιά το Facebook
| 2011-01-11 09:16:00

Δεν κλείνει ρε παιδιά το Facebook

Δεν κλείνει ρε παιδιά το Facebook

Τσάμπα τόσος πανικός φαίνεται ότι προκλήθηκε με τη φημολογία που ξέσπασε ότι το Facebook θα κλείσει. Διαβάστε πώς έχουν τα πράγματα...

Οι φήμες στο διαδίκτυο ξεκίνησαν από μια αναφορά στο “Weekly World News”, μια ιστοσελίδα που επίσης περιλαμβάνει μια ιστορία πως “εξωγήινα διαστημόπλοια θα επιτεθούν το 2011 στην γη”.

Σύμφωνα με την ιστορία τους για το Facebook o υπέρ δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικών μέσων θα κλείσει τον Μάρτιο επειδή ο Mark Zuckerberg έχει πολύ άγχος από την λειτουργία του. “Το Facebook έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και το άγχος της διαχείρισης της εταιρείας έχει καταστρέψει την ζωή μου” έγραψε η εφημερίδα ότι είπε ο Zuckerberg σε θρυλούμενη συνέντευξη τύπου το Σάββατο.

Η αμφισβητούμενη ιστορία δημιούργησε πανικό στους χρήστες του Facebook. H φράση “to Facebook κλείνει” ήταν η 14η σε σειρά αναζητήσεων ιστορία στο Google το Σάββατο και 10η το πρωί της Κυριακής.

Στο ίδιο το Facebook εμφανίστηκαν ομάδες όπως “No Facebook, No Party” (χωρίς Facebook, χωρίς γιορτή) στο Twitter οι χρήστες ανησυχούσαν τι θα απογίνουν οι φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει, και για τις σχέσεις τους. “Αν κλείσει το Facebook , δεν θα θυμάμαι τα γενέθλια των φίλων μου” έγραψε ένας. Άλλοι άρχισαν να κάνουν εναλλακτικά σχέδια, λέγοντας ότι θα μετακινήσουν τις πληροφορίες στο MySpace, ή σε άλλη υπηρεσία.

Την Κυριακή ο Facebook βάλθηκε να κατευνάσει τις φήμες και έγραψε στο Twitter “ Δεν λάβαμε το σχετικό σημείωμα να κλείσουμε, έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Δεν πρόκειται να φύγουμε. Μόλις αρχίσαμε”

Αλλά η ταχεία εξάπλωση της φήμης έκανε πολλούς να κοροϊδεύουν τον εθισμό των ανθρώπων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται για ανάρτηση φωτογραφιών, προσκλήσεις σε γιορτές και την επίδειξη του πλήθους των φίλων.

Ο χρήστης του Twitter Ramezm έγραψε “O αριθμός των χρηστών που πίστεψαν ότι θα κλείσει αποδεικνύει πόσο χρειάζεται να κλείσει”

Παρά την αναφορά παρωδία, το Facebook πρόκειται να εκδώσει δημόσια τα οικονομικά του στοιχεία πιθανώς για να μπει στο χρηματιστήριο αργότερα μέσα στην χρονιά. Λίγες εβδομάδες πριν μια ομάδα της Goldman Sachs εκτίμησε το Facebook γύρω στα 50 δις δολάρια.

Με αυτή την τιμή θα πρόκειται για την μεγαλύτερη προσφορά νέας εταιρείας στο χρηματιστήριο.

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags