Facebook Pixel Το ναυάγιο και οι υποψήφιοι
| 2011-06-08 13:12:00

Το ναυάγιο και οι υποψήφιοι

Το ναυάγιο και οι υποψήφιοι

Στην κρίσιμη απογευματινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ θα αποφασιστεί ο νέος football manager. Γράφει ο Γιάννης Σκόκας...

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στον Παναθηναϊκό για το μέγα φιάσκο που υπέστησαν με την (βέβαιη όπως τόνιζαν) πρόσληψη του κ. Ζήση Βρύζα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή στο Τριφύλλι. Ηταν μάλιστα τόσο μεγάλη η σιγουριά των Πρασίνων ότι ο στενός συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Φερνάντο Σάντος θα έπιανε δουλειά από την Πέμπτη (09/06), που είχαν ήδη ετοιμάσει το γραφείο του στα κεντρικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Μαρούσι!

Οπως γίνεται αντιληπτό στον ΠΑΟ «έπεσαν από τα σύννεφα» με την απρόσμενη εξέλιξη της υπαναχώρησης του κ. Βρύζα, διότι τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Τρίτης θεωρούσαν ότι είχαν κλείσει μια σημαντική εκκρεμότητα, η οποία παρέμεινε ανοιχτή περίπου για τέσσερις μήνες, έπειτα από την παραίτηση του κ. Κάρλος Φρέιτας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οπως προκύπτει, δύο είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η πρόσληψη Βρύζα μετετράπη σε ναυάγιο. Πρώτον, οι πιέσεις (ακόμη και οι απειλές προς τον ίδιο και την οικογένειά του) που λένε από τον Παναθηναϊκό ότι επικαλέστηκε ο πρώην τεχνικός διευθυντής και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη συνομιλία που είχε με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο των Πρασίνων κ. Δημήτρη Γόντικα και δεύτερον, ο λανθασμένος χειρισμός της διοίκησης του Τριφυλλιού που δεν φρόντισε εξ αρχής να «δέσει» με συμβόλαιο τον κ. Βρύζα και αρκέστηκε σε μια προφορική δέσμευση…

Η λίστα των υποψηφίων

Το ζητούμενο πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει κύριο θέμα στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (16.00) στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο κ. Γόντικας ανέσυρε από το συρτάρι του τη λίστα με τους υποψήφιους τεχνικούς διευθυντές που απασχόλησαν τους Πράσινους πριν καταλήξουν στον κ. Βρύζα και ξεκίνησε νέο κύκλο επαφών προκειμένου να πληροφορηθεί τις προθέσεις τους και αν συνεχίζουν να επιθυμούν συνεργασία με τον ΠΑΟ.

Στην παρούσα φάση βασικοί υποψήφιοι για τη θέση φέρονται ο Ιταλός κ. Τζιανλούκα Νάνι, ο οποίος είναι άνεργος και βρίσκεται στο Λονδίνο για επαφές με αγγλικό σύλλογο και ο Ολλανδός κ. Σταν Φαλκς, που ήδη εκτελεί χρέη football manager στην πολωνική Βίσλα Κρακοβίας. Αμφότεροι αποτελούσαν τα αουτσάιντερ στην πρώτη κούρσα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή…

Επίσης, μεταξύ των υποψηφίων συμπεριλαμβάνονται από την ελληνική αγορά ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟ και της ΑΕΚ κ. Δημήτρης Μάρκος και ο διευθυντής των Ακαδημιών του Τριφυλλιού κ. Γιάννης Σαμαράς, όπως βεβαίως και οι κκ. Βέλιμιρ Ζάετς και Γιάσμινκο Βέλιτς, οι οποίοι έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν τεχνικοί διευθυντές στον Παναθηναϊκό αλλά «κόπηκαν» διότι βασική βούληση των μελών της τετραμελούς διοικούσας επιτροπής ήταν το πρόσωπο που θα προσληφθεί να είναι φρέσκο και άφθαρτο…

Ως τέτοια παρουσιάζεται και η περίπτωση του δανού παλαίμαχου άσου των Πρασίνων κ. Ρενέ Χένρικσεν, το όνομα του οποίου αναμένεται να προταθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Στο τραπέζι πάντως θα πέσει και η πρόταση να αναλάβει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας εξ ολοκλήρου ο προπονητής κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θα κάνει τις εισηγήσεις στον κ. Γόντικα που (πιθανότατα) θα αναλάβει τον τομέα των διαπραγματεύσεων. Εφόσον προχωρήσει η συγκεκριμένη λύση ή προσληφθεί αλλοδαπός τεχνικός διευθυντής, αναμένεται να δημιουργηθεί θέση γενικού αρχηγού στην ομάδα, την οποία θα αναλάβει κάποιος παλαίμαχος των Πρασίνων (ακούγονται ήδη τα ονόματα των κκ. Βασίλη Κωνσταντίνου, Γιάννη Καλιτζάκη, Κώστα Μαυρίδη).

Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να εκλεγεί νέα διοικούσα επιτροπή καθώς ο κ. Γιώργος Νίκας και ο κ. Τζόνι Βεκρής δεν θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, ενώ εκκρεμεί και ο ορισμός ημερομηνίας για την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags